Houblon Dieu is de nieuwe White IPA van Baxbier uit Groningen

Houblon Dieu is de nieuwe White IPA van Baxbier uit Groningen

19 juli 2021 19 Door Bas de Goede

Houblon Dieu | Mon dieu! Er komt weer een nieuw biertje uit de ketels van Baxbier in Groningen en daar moeten wij uiteraard bij zijn! Houblon Dieu is de prachtige naam die deze WIPA mag dragen en volkomen terecht, dit bier is een ode aan de Belgische gist. Een gist die ons zoveel genot en vreugde bezorgt, maar in dit geval wel met veel meer hop!

In Groningen roepen ze altijd ‘er gaat niets boven Groningen’. Voor mij is het op dit moment meer; Er gaat niets boven Baxbier! Deze brouwerij uit Groningen gooit al geruimde tijd de laag stof van zich af en is volop in ontwikkeling. Van een eigen canning line tot aan crazy brewers op de brouwvloer, Baxbier schijnt alles in zich te hebben om de succesformule goed uit te kunnen werken.

Waar de Bandwagon serie al geruime tijd indruk maakt en de ene toffe collab de andere opvolgt. Heeft Baxbier nog een ijzer in het vuur met hun eigen one-offs serie. Bieren die dus eenmalig uitkomen met leuke of creatieve namen en uiteraard een uniek recept. Houblon Dieu is de nieuwste aanwinst van deze reeks en als je het mij vraag een waardige opvolger voor Cruisin’ for Burgers.

Hoe smaakt die Houblon Dieu nou dude?

Hoe dit bier smaakt? Uitstekende vraag! Ik maakte als aftrap van een nieuwe reeks ‘TheDutchBeerDad proeft‘ op Instagram en Tiktok een review van de Houblon Dieu. Kijk hieronder maar eens en klik op de afbeelding.

Al enige tijd raakt Baxbier haar stoffige imago kwijt. Onder andere met de bandwagon reeks, maar er is meer! Houblon Dieu is er namelijk bij!

Lees er alles over bij FSOM door TheDutchBeerdad

Zoals de brouwers beloofde over de Houblon Dieu White IPA, is hij inderdaad mega ‘chuggable’ en dit is eigenlijk gewoon een fancy term voor doordrinkbaar. Het bier kenmerkt zich in de neus vooral door de Belgische gist, welke ook in de smaak haar intrede doet, maar toch ook zeker de hopjes. Die prachtige zachte tropische tonen, citrus en dan dat juicy mondgevoel. I Love it!

De omschrijving: Een IPA verpakt in een Witbier is de beste omschrijving voor dit bier en met het mooie weer op komst is dit een absolute traktatie. Je scoort die bier voor een bedrag tussen de €2,75 en €2,99 bij onder andere Van Erp Dranken, Beerdome en Justin Beer.

Geniet en proef! Natuurlijk gaan wij ervan uit dat je dit biertje ook snel wilt proeven! Deel je ervaring uiteraard met ons en laat een reactie achter onder dit artikel of op onze Social media kanalen. Meer lezen? Hou dan vooral ons online magazine in de gaten en tune in op ons YouTube kanaal FSOM tv!

Artikel door: Bas / @thedutchbeerdad
Join mijn bieravonturen ook op Untappd! Let’s share!
Lees in ons magazine ook over de Boomsma 10 jaar vatgerijpte parel!
Volg FSOM Magazine op Instagrampagina en Facebookpagina!
Ben je nog geen abonnee op FSOM-tv? Klik dan snel –> hier <– en mis niets meer!

Please follow and like us: