Gaat de Dunkel Weizenbock van Grolsch het pareltje van deze herfst worden?

Gaat de Dunkel Weizenbock van Grolsch het pareltje van deze herfst worden?

22 september 2021 0 Door Bas de Goede

Dunkel weizenbock | Ding Dong ging de bel ineens. Of eigenlijk ‘tududungdingtudingdongdingtudu’ we hebben namelijk een heel deuntje ingesteld want dat vinden de kids zo leuk! Maar gelukkig gaat het daar niet om, het gaat wel om wie er voor de deur stond. Dat was namelijk de pakketbezorger met een prachtig mooi doosje. Een doosje waarin volgens Grolsch zelf, een prachtig mooi herfstbier te vinden is.

Zoals de titel ‘Gaat de Dunkel Weizenbock van Grolsch het pareltje van deze herfst worden?’ al doet vermoeden, gaat het hier dus om de Dunkel weizenbock van Grolsch. Een bier dat gebrouwen is onder de haviksogen van meesterbrouwer Marc Janssen. ‘Voor de Dunkel Weizenbock heb ik mij volledig gestort op tarwemout’, vertelt meesterbrouwer Marc Janssen, ‘door meer dan 50% tarwemout te gebruiken krijgt een Weizen die herkenbare romigheid en frisse aroma’s. Hierdoor ontstaat een volle smaak met een romige afdronk, daarmee brengt de Weizenbock het beste van Weizen en Herfstbok bij elkaar. Aldus Marc Janssen van Grolsch.

Dit bier heeft 7,3% en doordat het is gebrouwen met meer dan 50% gerstemout, heeft het vol romig mondgevoel. Bij de Dunkel weizenbock moet ik al snel aan bieren bij onze Oosterburen vandaan denken. Deze bierstijl is namelijk afkomstig uit Duitsland en de absolute smaakmakers bij dit bier zijn de weizen gist en de donkere (en soms gebrande) mouten.

Bij mooie Dunkelweizen bieren kun je vaak tonen van pruimen, rozijnen, caramel en druiven vinden. Daarnaast heeft het vaak net iets meer koolzuur en bitterheid dan een normale weizen. Hoe die van Grolsch het ervanaf gaat brengen ga ik snel ontdekken, want hij staat al lekker af te koelen in de koelkast. De ideale drinktemperatuur van deze bierstijl is voor mij tussen de 7 en 9 graden.

Het best beoordeelde Grolsch bier op Untappd

Met een gemmiddelde rating van bijna 3,8 op untappd is de dunkel weizenbock de absolute koploper in het assortiment van Grolsch. Daarom is het ook niet zo vreemd dat ze er nu een grootste lancering van maken nadat hij vorig jaar al even bij Jumbo te vinden was en natuurlijk de Grolsch proeverij café’s.

De Dunkel weizenbock van Grolsch is vanaf deze week verkrijgbaar in het schap van de supermarkt en wie weet kom je hem wel tegen bij een bierwinkel of slijter! Ik ga hem in ieder geval snel proeven! To be continued!

Artikel door: Bas / @thedutchbeerdad
Join mijn bieravonturen ook op Untappd en Instagram! Let’s share!
Lees in ons magazine ook over de Houblon Dieu van Baxbier uit Groningenl!
Volg FSOM Magazine op Instagrampagina en Facebookpagina!
Ben je nog geen abonnee op FSOM-tv? Klik dan snel –> hier <– en mis niets meer!

Yes! Alle vogel en bierliefhebbers opgelet! We kunnen op Uiltjes jagen en dan heb ik het natuurlijk over de Uiltje badges op Untappd!

Door TheDutchBeerDad voor FSOM. 

Scoor gelijk de bieren van Flying Dutchman met een dikke kortingscode!
Met de code ‘FSOM10’ scoor je de Flying Dutchman bieren met 10% korting.
Please follow and like us: