Duurzaam karakter proeven. Het kan!

duurzaam karakter grolsch fsom

Duurzaam | Er zijn van die termen die we tegenwoordig wel 100.000 x per dag horen. Duurzaam is zo’n term en daar is helemaal niets mis mee, zeker niet wanneer je er 100.000 kilo plastic mee bespaard!

Verduurzamen is iets van deze tijd. Of je nu denk aan klimaat, CO2-uitstoot of gewoon het afval scheiden in je containers thuis, je ontkomt er niet aan. Zo scheiden wij al geruime tijd al ons afval thuis en springen we wat vaker op de fiets in plaats van die korte stukjes in de auto. Ook Grolsch draagt op geheel eigen wijze haar steentje bij op het gebied van duurzaamheid.

Doe eens duurzaam! Weg met al dat plastic!

Duurzaam karakter. Onder die naam voer Koninklijke Grolsch al jaren een actief duurzaamheidsbeleid, met als één van de zes focusgebieden het maximaliseren van circulaire verpakkingen. Nagenoeg 100% van de Grolsch verpakkingen voor de Nederlandse markt is recyclebaar. Als eerste brouwer ter wereld bracht Grolsch een krat op de markt voor het merk Kornuit vervaardigd van 100% gerecycled consumenten plastic. Na de overschakeling op 100% recycled blikfolie in 2019 is de introductie van de TopClip-verpakking een grote stap vooruit in het uitbannen van wegwerp plastic en het maximaliseren van circulaire verpakkingen. (bron: Koninklijke Grolsch)

De naam kwam al even voorbij. De TopClip-verpakking. Dit is de nieuwe duurzame verpakking van een sixpack Grolsch blikjes. Geen plastic er meer om heen, maar gewoon een kartonnen clippie! Ideaal toch? Check de promo video maar eens.

Als vervanger voor de folie die nu om de blikken zit zijn meerdere alternatieven onderzocht. Al snel werd het grote voordeel van de TopClip duidelijk: in tegenstelling tot veel andere kartonnen blikverpakkingen die nu op de markt komen wordt er geen lijm gebruikt.

De TopClip is gemaakt van FSC gecertificeerd golfkarton. Hierbij is gekeken naar de gebruikte papiersoorten om er zeker van te zijn dat de blikken goed in de verpakking blijven zitten, ook in de koelkast. De blikken zitten inderdaad stevig vast, zo lijkt het in die mooie promo video, maar kunnen tegelijkertijd eenvoudig uit de verpakking worden genomen. Ook wordt de bovenkant van de blikken bedekt door de TopClip, waardoor het gedeelte waaruit gedronken wordt schoon blijft. En dat is wel zo prettig!

Ik ga gauw even testen hoe goed deze duurzamen verpakking nou eigenlijk is en natuurlijk of ‘ie in de koelkast niet helemaal slapjes wordt en z’n karakter verliest! 😉

Artikel door: Bas / @thedutchbeerdad
Join mijn bieravonturen ook op Untappd en Instagram! Let’s share!
Lees in ons magazine ook over de Houblon Dieu van Baxbier uit Groningenl!
Volg FSOM Magazine op Instagrampagina en Facebookpagina!
Ben je nog geen abonnee op FSOM-tv? Klik dan snel –> hier <– en mis niets meer!

Yes! Alle vogel en bierliefhebbers opgelet! We kunnen op Uiltjes jagen en dan heb ik het natuurlijk over de Uiltje badges op Untappd!

Door TheDutchBeerDad voor FSOM. 

Scoor gelijk de bieren van Flying Dutchman met een dikke kortingscode!
Met de code ‘FSOM10’ scoor je de Flying Dutchman bieren met 10% korting.
Please follow and like us:

Dit is ook iets voor jou!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte!
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram