Deze 5 zomerse bieren horen in jouw koelkast te staan!

vijf zomerse bieren die in jouw koelkast thuis horen!

Zomerse bieren | De zomer is vandaag ook officieel begonnen en dat gaan we vieren natuurlijk! Ik heb vijf zomerse bieren op een rijtje gezet die jij vandaag nog in je koelkast moet hebben. Zo kun je de zomer zorgeloos beginnen!

In de thuisbar voorzien we je wel vaker van tips om je koelkast te vullen, maar deze van vandaag mag je echt niet missen. En niet geheel ontoevallig begint vandaag ook nog eens de zomer! Laten we dus maar snel beginnen!

Het beste bier van Nederland!

Op de eerste plek staat natuurlijk ‘Het beste bier van Nederland’. Dit bier werd tijdens de opening van ‘De week van het Nederlandse bier‘ verkozen tot beste bier van Nederland. En daar valt iets voor te zeggen, dit bier staat namelijk regelmatig in mijn koelkast.

We hebben het natuurlijk over De Weldoener Blond van Maallust uit Veenhuizen. Die blonde bier gaat al wat jaartjes mee, maar wist nu eindelijk furore te maken. Geen knetterend craftbeer, maar gewoon een heel goed blond bier. Bij Maallust weten ze zeer stoïcijns en zonder zijweggetjes al jaren kwaliteit en traditie te waarborgen.

De Weldoener is een blond bier met een bitterzoet karakter. Ter aanvulling heeft het mooie frisse en bloemige tonen door de toevoeging van hop. Dit bier drink je op een graadje of zeven, want dan komt dit bier het beste tot haar recht. Scoor dit bier snel bij je bierhandel of een online slijterij en zet De Weldoener koud!

De zomer gaat nu ook officieel echt beginnen en daarom is het tijd om je te voorzien van wat welgemeende tips over zomerse bieren!  TheDutchbEerDad praat je onder andere bij over het beste bier van nederland.

Nummer twee kon minder!

Dat nummer twee in dit rijtje zomerse bieren minder kon, dat geeft de naam al wel aan. Nummer twee in de lijst is namelijk de ‘Kon Minder’ van Baxbier! Een bier dat zelfs ik jarenlang vergeten was (oeps!), maar nu Baxbier al jaren hele dikke IPA’s brouwt! Toen ook nog eens de wat toegankelijkere one-offs serie met topper zoals de Houblon Dieu kwam, was het ook echt wel weer eens tijd om de core range te herontdekken.

Met Abel’s Ale, Pacific IPA en Abbey Rave zijn er een aantal toffe bieren in de core range te vinden. Toch blijf ik de ‘Kond Minder’ het leukst en lekkerst vinden. Een paar jaar geleden was dit bier nog vrij matig te noemen, maar ook deze is gewoon extreem lekker geworden.

Een meer dan degelijk Pale Ale met veel citrusinvloeden, een vriendelijk, maar straf bittertje aan het einde. Dit bier is gewoon je beste vriend aan het strand, in het park of bij de BBQ! En hij kost geen drol! Proost!

Het witbier der witbieren!

Witbier mag natuurlijk niet ontbreken in het lijstje zomerse bieren. Volgens mijn zeer nederige mening is Blanche De Namur het witbier der witbieren. Dit bier komt uit Namen in België en is al sinds jaar en dag een vaste bezitter van een paar vierkante centimeter in mijn koelkast. (Zowel de 33cl als de 75cl fles!)

Blanche De Namur komt bij Brasserie Du Bocq uit de ketels vandaan. Je kent ze misschien ook wel van Gauloise, Deugniet, Tripel Moine en Tete de Mort. U weet wel, met die prachtige doodskop glazen!

Dit bier is heerlijk verfrissend met veel fruitige invloeden en je verwacht op basis van de smaak niet, dat dit bier slechts 4,5% alcohol heeft. Gelukkig maar! Want na iedere slok wil je er direct nog eentje nemen! Dit bier komt het beste tot haar recht wanneer ze direct vanuit de koelkast je glas in mag en lekker koud gedegusteerd wordt. Bij voorkeur in combinatie met wat gegrilde kip, gegrilde aubergine of Burnt ends van de BBQ.

Algehele en absolute vrede!

Voor Boeddisten betekend dit, om in een staat van algehele en absolute vrede te vertoeven. Voor ons is het gewoon een ge-dryhopped witbier van Van Moll uit Eindhoven. We hebben het dan natuurlijk over Nirvana, het prachtige lichtblauwe blikje van de Eindhovense brouwer.

Dit is bij uitstek een bier dat ik zelf graag in zet op feestjes, partijen, proeverijen, vrienden-borrelavonden en natuurlijk bij de BBQ. Een zeer toegankelijk, ietwat stevig witbier, dat flink is ge-dryhopped en daarom veel weg heeft van een Session IPA. Maar dan toch net even anders.

Dit bier is gebrouwen met Citra en Centennial hop, vooral die laatste zorgt voor de versterking van de Citrus invloeden (in combinatie met echte Citra hop!) en een vleugje bloemigheid. Tel hierbij op dat Van Moll er citroengras, koriander en sinaasappelschillen bij in gooit. En, voìla! Je hebt een te gek witbier! Dit bier werkt uitstekend met vette vis, salades (dus bij het voorgerecht) en eventueel in combinatie met jong belegen (gras) kaas op de borrelplank. Drink dit bier altijd direct uit de koelkast! Lekker koud dus!

De zomer gaat nu ook officieel echt beginnen en daarom is het tijd om je te voorzien van wat welgemeende tips over zomerse bieren! Nirvana van Van Moll mag volgens TheDutchBeerDad niet ontbreken in het rijtje bij FSOM Magazine.

Lang leven het Reinheitsgebot!

Tuurlijk kunnen we als vijfde tips in het lijstje zomerse bieren een aantal bekende bieren noemen. Onderschat nooit de Texelse Skuumkoppe Korenwolf van Gulpener, Liefmans Fruitesse of de ‘FF lekker met je bek in het zonnetje’ van Uiltje Brewing. Maar dit is mijn lijstje, dus ik bepaald gewoon zelf dat TAP 5 erin komt!

Dan heb ik het natuurlijk over TAP 5 van Schneider Weisse. Op de website van Bierista vind je de volgende zin: “Tap 5 Meine Hopfenweisse is bier voor de echte genieter, voor drinkers met een verfijnde smaak“. En zonder een grapje te maken sluit ik mij daar bij aan. Dit bier heeft alles om iedere zomerse dag een succes te maken.

Schneider Weisse kan bieren zoals dit natuurlijk als één van de beste ter wereld brouwen. In het geval van de TAP 5 hebben ze er wat extra en andere hop bij gedaan. Hint: TAP 5 heet dan ook de Hopfenweisse! Fruitig, bloemig en zelfs een tikkeltje kruidig. Zo is dit bier getransformeerd in een halve liter goddelijkheid dat alle pittige gerechten (Van je BBQ natuurlijk!) naar een hoger niveau tilt!

De zomer gaat nu ook officieel echt beginnen en daarom is het tijd om je te voorzien van wat welgemeende tips over zomerse bieren!

Scoor jij nou één van deze bieren? Laat het mij dan weten en tag mij op Instagram! Heb jij nog wat smaakvolle tips om dit lijstje zomerse bieren nog veel langer te maken? (Want dat kan makkelijk!) Let us know!

Lees hier alles over de West Coast IPA en misschien nog wel belangrijker, hoe proef je bier eigenlijk?

Artikel door: Bas / @thedutchbeerdad
Join mijn bieravonturen ook op Untappd en Instagram! Let’s share! #beergeeksunite

Please follow and like us:

Dit is ook iets voor jou!

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte!
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram