Bier & Barbecue een magische combinatie!

TheDutchBeerdad en Bier & barbecue Bier en kaas bier en oliebollen bij fsom

Bier & Barbecue | Het samenvoegen van smaken in de vorm van bieren en voedsel is een passie waarvoor ik leef, ieder slokje en iedere hap is een beleving en het maken van nieuwe combinaties geeft een enorme kick. Mede daarom ben ik enorm fan van ‘De Bier en Spijs Encyclopedie’ van biersommelier Arvid Bergström. Na bier & Aardappel, Bier & Oliebollen en Bier & Kaas, waar ik eerder al over schreef, is het nu tijd voor Bier en BBQ. Eindelijk!

In het artikel BBQ’en doe je in stijl hadden we het bij FSOM niet alleen over dat megavette leren schort van Xapron, maar natuurlijk ook wel stijlvolle drankje het beste past bij dat stukje vlees, vis, kip op groente op je bbq. En niets is stijlvoller dan bier, neem dat maar van mij aan.

Nu de alsmaar kouder wordende wind de zomer wegblies tezamen met de blaadjes aan de bomen is het gewoon nog altijd hét moment om je bbq aan te steken. Of je nou een megavette Bastard (<– Dikke BLACK FRIDAY tip!) hebt staan of nog ouderwets een rekje met hout of kooltjes eronder. BBQ’en kan gewoon het hele jaar door! Kleed je gewoon vast warm aan!

De zomer is voorbij en dus gaat de bbq weer de garage in. ECHT NIET! Wij gaan gewoon door en natuurlijk vooral met bier & barbecue! 

En dan natuurlijk met de bier en spijs encyclopedie van Arvid Bergstrom erij.
Arvid Berström van Proefbier.

Bier en Barbecue. Het boek.

Als onderdeel van de ‘Biertest’ organisatie heb ik het genoegen gehad om al eens met Arvid te werken. Ook is het altijd een beleving van formaat wanneer je een proeverij van Arvid kunt bijwonen. De ‘Orval’ proeverij is er eentje die absoluut op je bierbucketlist moet staan!

Om een culinair avontuur aan te gaan heeft Arvid in zijn reeks bier en spijs encyclopedieën zich uiteraard ook gericht op bier en barbecue. Arvid wil je laten zien én proeven hoe lekker bier bij eten is, die passie sluit naadloos aan bij die van mij! Daarom passen deze handzame boekjes prima in de collectie van iedereen die ook deze culinaire reis wil aan gaan. In de boeken worden bieren uitgekozen bij bepaalde gerechten die het geheel naar een hoger niveau tillen. In Bier en Barbecue gaat hij samen met Daan en Bernd, die alles weten van de bbq, op zoek naar de beste combinaties. Dat resulteert in een boek vol smaakexplosies en gouden combinaties.

In het boek staan 120 bieren en 50 matchende gerechten. Dit najaar ga ik mij vooral richten op verschillende varkensvlees gerechten en uiteraard welke bieren erbij passen. Uiteraard pak ik daar Bier & barbecue bij voor wat inspiratie vooraf. Wil jij kennis maken met Arvid? Dat kan, op 19 november is hij Host bij de Biertest in Drachten. Een uniek element op een prachtige locatie in het Friese Drachten.

De zomer is voorbij en dus gaat de bbq weer de garage in. ECHT NIET! Wij gaan gewoon door en natuurlijk vooral met bier & barbecue! Ook bier en oliebollen en bier en kaas zijn zeer de moeite waard om in de collectie te hebben!

De boeken van Arvid zijn onder andere te bestellen op zijn website proefbier.nl en worden door onze redactie binnenkort meegenomen als de ultieme cadeautip voor de decembermaand! Vooral in het boek Bier & Oliebollen zijn een aantal bijzondere en te gekke combinaties te vinden. To be continued!

Artikel door: Bas / @thedutchbeerdad
Join mijn bieravonturen ook op Untappd en Instagram! Let’s share!
Lees in ons magazine ook over de Houblon Dieu van Baxbier uit Groningenl!
Volg FSOM Magazine op Instagrampagina en Facebookpagina!
Ben je nog geen abonnee op FSOM-tv? Klik dan snel –> hier <– en mis niets meer! Iedere donderdag een nieuwe aflevering van ‘Wat Proeven We Vandaag?’.

De zomer is voorbij en dus gaat de bbq weer de garage in. ECHT NIET! Wij gaan gewoon door en natuurlijk vooral met bier & barbecue! 
Door TheDutchBeerDad voor FSOM. 

Scoor gelijk de bieren van Flying Dutchman met een dikke kortingscode!
Met de code ‘FSOM10’ scoor je de Flying Dutchman bieren met 10% korting.
Please follow and like us:

Dit is ook iets voor jou!

3 reacties

  1. […] Friends Day‘ viert en even een grandioze borrel of BBQ (of beiden, want dat is een grandioze combinatie!) gaat regelen met je vrienden. Zo kun je het op 30 juli nog eens dunnetjes over […]

  2. […] Bergström kennen sommige van jullie ongetwijfeld al. Boeken als Bier & Kaas, Bier aan tafel, Bier en BBQ en Bier & Oliebollen staan bij zowel bierliefhebbers als foodies dikwijls op de boekenplank. […]

  3. […] In De Leeshoek kun je ook lezen over de magische combinatie van Bier en Barbecue! […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte!
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram