pluk de kaas kaasbox van november bij fsom door theducthbeerdad

Kaasbox van november | Yes! Het is bijna tijd voor de nieuwe kaasbox van Pluk de kaas en ik kan niet wachten tot het zo ver is. De box van september zat weer bomvol lekkernijen en nu we in het najaar terecht komen is het alleen maar prettiger om een goed stukje kaas naast je drankje te leggen.

In de kaasbox artikelen verklap ik alvast een beetje wat er in de box zit en met welk biertje, of ander drankje ik denk dat de kaas het beste tot zijn recht gaat komen. De kaasjes in de Pluk De Kaas november box beloven weer veel goeds.

Wat is Pluk De Kaas ook alweer?

Pluk de Kaas is een kaasbox in abonnementsvorm. Iedere 2 maanden krijg je als lid een kaaspakket thuis. Een pakket met 4 verschillende kaasjes, volrijp en vers van het mes. Wij stellen iedere keer het pakket samen en jij kunt genieten van heerlijke bijzondere kaasjes. Kaasjes die je zelden tot nooit in de winkel zal vinden, laat staan in de supermarkt. Iedere kaasbox is weer een wonderlijk en smaakvol avontuur. Ondanks dat het een abonnement is, kun je het abonnement op ieder gewenst moment opzeggen of pauzeren.

Omdat we bij FSOM helemaal verliefd op de kaasboxen van Pluk de kaas zijn, hebben wij een langlopende samenwerking waardoor we je een mooie kortingscode mogen aanbieden. De code vind je helemaal onderaan dit artikel.

Rijpende kazen zitten er ook in de kaasbox van november samengesteld door Pluk de kaas. Kennis maken? Profiteer dan van de FSOM kortingscode.

Tome de Rilhac (Tomme Kaas)

Tome de Rilhac behoort tot de tomme-kazen uit de Auvergne. Op zo’n 500 tot 1000 meter hoogte worden deze kazen in de bergen gemaakt van koemelk. Tome de Rilhac heeft een korrelige korst en een rustiek uiterlijk. Wanneer je aan de kaas ruikt, dan ruik je echt een vochtige rijpingskelder. De geur brengt je echt in extase en je wilt de kaas gewoon verslinden.

Van binnen is de zuivel goudgeel van kleur, gemarmerd met kleine gaatjes. Het zuivel is vrij stevig maar zeer zeker ook smeltend. Een beetje kaasporno dus! In de geur komt ook duidelijk de koemelk naar boven. Deze kaas heeft een wat zoetig karakter met aroma’s van gedroogd fruit. Ik denk dan ook dat ik deze kaas met de cognac barrel aged saison van brouwerij Diggelfjoer ga combineren. Vooral omdat de wederhelft van dit bier, de calvados barrel aged variant, mij prima is bevallen. Ik hoop dat vooral het mondgevoel van dit bier een verrijking zal zijn voor de smaak van de kaas.

De kaas wordt gemaakt van gepasteuriseerde koemelk met een ongekookte geperste pasta en mité korst. Een mité korst is een verzamelnaam voor een harde korst om iets zachts heen. Kaasmakerij Duroux maakt deze kaas en deze kaasmakerij vindt in de Pomerol streek. Deze streek staat ook bekend om haar fantastische wijnen, waaronder één van mijn favoriete wijnhuizen ‘Beauvignac‘. De kaasmakerij is opgericht in 1936 en inmiddels werkt de zoon, van de kleinzoon, van de oprichter ook in de onderneming. Volgt u dit nog? In de kaasbox zit altijd wat mooie lectuur om rustig in de herkomst van de kaas te duiken.

Monte Enebro

Monte Enebro is een unieke Spaanse geitenkaas. Geproduceerd in de Tietar-vallei, gelegen in de regio Castilla y León in het Sierra del Gredos gebergte even ten westen van Madrid. Een prijswinnende kaas uit Spanje. In 2003 won het de eerste prijs voor ‘Best Goat Cheeses’ van Gourmet Cheeses. In 2007 won ze wederom deze prijs. – Pluk de Kaas

Monte Enebro is een zacht gerijpte geitenkaas. Van binnen is de kaas kalkachtig wit, iets droog en kruimig, maar de kaas heeft toch een romig mondgevoel. De smaak is diep van binnen mild. Meer naar buiten tot onder de korst wordt de smaak steeds intenser en pikanter. Daar raakt het de tonen van blauwader kaas. Dit komt door de toevoeging van penicillium roqueforti in de korst. De korst zelf is wit grijs en gewassen. De combinatie van de melkzurige geitenkaas en de scherpten van de roqueforti geven de smaak een extra sublieme kick. Bij het ouder worden krijgt de kaas meer complexe en intense smaken en aroma’s. Aroma die doen denken aan paddenstoelen, kruiden, hooi en hazelnoten.

De kaas wordt exclusief geproduceerd in een klein familiebedrijf dat sinds 1983 traditie en moderne technologie combineert. De gebruikte melk is afkomstig van lokale geitenboeren. Daardoor is de productie beperkt en is Pluk de Kaas er stiekem best wel trots op dat ze deze kaas in de box van november hebben gekregen. Deze kaas ga ik combineren met een bijzondere klassieker. De Gouden Carolus Whisky (<– Scoor hier de 75cl fles extra voordelig!) gaat open en omdat ik ook wel benieuwd ben wat een zoetig bier doet met deze Spaanse geitenkaas. Pak ik ook de Kasteel Donker erbij. Volgens mij heb ik zelf nog wel iets liggen in mijn voorraad dat al een paar jaar oud is!

De Pluk de kaas kaasbox van november zit weer bomvol culinaire hoogstandjes. Wij duiken er alvast in en gaan wat bieren klaarzetten en maken er een geweldige match mee!

TheDutchBeerDad voor FSOM.

Robiola Bosina

Wow! Alleen de naam al! Robiola Bosina is een Italiaanse witschimmelkaas met een mix van schapen en koemelk. De korst van deze kaas is ivoorwit en de zuivel is wat geler, heel zacht en lekker romig. De Robiola uit de kaasbox van november heeft een vierkante vorm is wordt ingewikkeld in vetvrij papier. De smaak van deze kaas is zeer delicaat, zacht, zoetig en romig. De accenten van nat hout en warm hooi maken dit kaasje uit het kleine dorpje Bosia een waar pareltje dat al eeuwen wordt gemaakt in de Piemonte streek.

Deze kaas vind ik een leuke utidaging aangezien ik heel erg benieuwd ben hoe dat zoetige en romige tot haar recht gaat komen. Daarom zet ik er een lichtbittere IPA naast van Floembier uit Appingedam. Om precies te zijn de ‘Hand Of Time‘ die je met onze kortingscode extra voordelig kunt scoren bij Van Erp Dranken! Je kunt uiteraard ook gewoon een klassieker erbij pakken in de vorm van ‘Mooie Nel’ gebrouwen door Jopen uit Haarlem. Ook zou een Tripel met een hoog koolzuurgehalte goed kunnen passen, wie weet trek ik de Affligem tripel weer eens open.

Geniet met korting!

Omdat we bij FSOM enorm fan zijn van Pluk De Kaas hebben wij een toffe kortingscode die nog tot de laatste dag van het jaar geldig is. Met de code ‘degoedekaas21‘ krijg niet 1 keer, maar twee 15% korting op je kaasbox! Dit betekent dat je je eerste kaasbox met 15% kunt bestellen, maar ook je tweede kaasbox scoor je direct met 15% korting. Dan smaakt die kaas gewoon nog beter!

De vierde en laatste kaas uit de box houden we nog even geheim. De combinatie die ik hiermee ga maken kun je op mijn Instagram vinden zodra de kaasbox open gaat. Kun jij niet wachten en wil je gewoon weten wat er allemaal in de box zit. Ga dan snel naar de Pluk De Kaas website en check wat voor lekkers er in de kaasbox van november zit. Vergeet ‘m dan niet direct te scoren met die te gekke kortingscode! (Al zeggen wij het zelf!).

Artikel door: Bas / @thedutchbeerdad
Join mijn bieravonturen ook op Untappd en Instagram! Let’s share!
Lees in ons magazine ook over de Houblon Dieu van Baxbier uit Groningenl!
Volg FSOM Magazine op Instagrampagina en Facebookpagina!
Ben je nog geen abonnee op FSOM-tv? Klik dan snel –> hier <– en mis niets meer! Iedere donderdag een nieuwe aflevering van ‘Wat Proeven We Vandaag?’.

De zomer is voorbij en dus gaat de bbq weer de garage in. ECHT NIET! Wij gaan gewoon door en natuurlijk vooral met bier & barbecue! 
Door TheDutchBeerDad voor FSOM. 

Scoor gelijk de bieren van Flying Dutchman met een dikke kortingscode!
Met de code ‘FSOM10’ scoor je de Flying Dutchman bieren met 10% korting.
Please follow and like us:

Dit is ook iets voor jou!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte!
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram