kopsto0ot 2.0 thedutchbeerdad

Wat proeven we vandaag | Afgelopen donderdagavond was het eindelijk zover, de eerste aflevering van het derde seizoen was te zien op ons YouTube kanaal FSOM tv. Zoals de titel al doet vermoeden gaan we in deze aflevering aan de slag met de kopstoot. Maar natuurlijk niet zomaar eentje. We gaan aan de slag met de Kopstoot 2.0!

Wat is een Kopstoot?

De kopstoot komt oorspronkelijk uit Amsterdam en traditioneel wordt deze gedronken met een pilsje en een jonge genever in aparte glazen naast elkaar. Een slokje pils en dan een slokje genever. Het resultaat van deze combinatie voel je snel en vandaar dat de naam ‘Kopstoot’ uitstekend bij deze combinatie past!

Wat is dan de Kopstoot 2.0?

Ik heb het geluk gehad om een rol te mogen spelen bij het opzetten van een prachtige proeverij waarin we de kopstoot opnieuw wilde uitvinden. De kopstoot is inmiddels gedegradeerd naar iets wat oude mannetjes dronken. Een glas pils en een jonkie erbij, wie drinkt dat nou nog?

Ik mocht hierin samenwerken met een aantal toppers van Baxbier, Hooghoudt en natuurlijk Van Erp Dranken. Bij het maken van de combinaties was het belangrijk dat we een smaaksensatie wisten te creeeren met de kopstoot combinaties, maar ook dat er een bijpassend hapje opt afel zou komen. Zo gezegd zo gedaan.

In deze nieuwe aflevering gaan we aan de slag met de eerste ronde die we uiteindelijk ook daadwerkelijk in de proeverij hebben gedaan. En dat was een lekkere zeg! TheDutchBeerDad proeft…

Dat is nog eens iets anders! Bij de Kopstoot 2.0 draait het volledig om de combinatie van een speciaalbier en een mooie vatgerijpte (barrel aged) genever. De genever die ik bij deze combinatie heb gebruikt is de Hooghoudt Bourbon Cask Aged Genever 40%.

Door de lagering op ex-Bourbon vaten heeft deze jenever een volle rijke bijna zwoele geur van honing, vanille en karamel gekregen. Naast deze zoete geuren heeft hij in de smaak ook mooie tonen van eikenhout, sinaasappel en een vleugje frisheid door de toevoeging van munt. Over het algemeen is het een zeer aangename borrel om puur te drinken, maar kan ook prima in een cocktail. Of in deze Kopstoot combinatie!

Er is nog meer te ontdekken!

Binnenkort volgen er meer combinaties, waaronder eentje die we ook in deze proeverij hebben gebruikt. Proef lekker mee en binnenkort komen we ook nog met een hele gave actie. Maarehhh, nog niet verder vertellen!

Heb jij nog een gouden tip. Let us know!

Artikel door: Bas / @thedutchbeerdad
Join mijn bieravonturen ook op Untappd en Instagram! Let’s share!
Lees in ons magazine ook over de Houblon Dieu van Baxbier uit Groningenl!
Volg FSOM Magazine op Instagrampagina en Facebookpagina!
Ben je nog geen abonnee op FSOM-tv? Klik dan snel –> hier <– en mis niets meer! Iedere donderdag een nieuwe aflevering van ‘Wat Proeven We Vandaag?’.

We gaan in deze aflevering aan de slag met de kopstoot. Maar natuurlijk niet zomaar eentje. We gaan aan de slag met de Kopstoot 2.0 met niemand minder dan TheDutchBeerDad.

Hij gebruikt wat heerlijke lekkernijen van Hooghoudt en Baxbier.

Scoor gelijk de bieren van Flying Dutchman met een dikke kortingscode!
Met de code ‘FSOM10’ scoor je de Flying Dutchman bieren met 10% korting.
Please follow and like us:

Dit is ook iets voor jou!

1 reactie

  1. […] In realiteit was de eerste kennismaking een heftig, het bier had wat chocolade, koude koffie, laurier en daarna kreeg je ineens het idee dat je een asbak aan het leeg likken was. Wat bizar! Nu, jaren later. Is Koudvuur toch vooral een mooi bier dat je altijd kunt schenken en in kunt zetten bij proeverijen. Zeker in combinatie met een lekkere brownie of een mooi stukje kaas. (Of tijdens een te gekke Kopstoot Proeverij!) […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte!
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram