Flip Flopped White Socked Strong Hopped IPA van Flying Dutchman Nomad Brewing Company

The Flying Dutchman Nomad Brewing Company logo en kortingscode op fsom door thedutchbeerdad

Uit de oude doos | Net als de vorige Beer by Bas gaat deze review over een bier van ‘Flying Dutchman Nomad Brewing Company‘. De naam van dit biertje is wederom prachtig bedacht, en weergeeft de creatieve geest van deze brouwer perfect. (De review van Flip Flopped White Socked Strong Hopped IPA schreef Bas – TheDutchBeerDad in 2017)

Flopped White Socked Strong Hopped IPA van The Flying Dutchman op FSOM door TheDutchBeerdad.

Flip Flopped White Socked Strong Hopped White IPA… Hoe de beste man (Ronald de Waal) hier überhaupt op komt, is al fenomenaal op zich. En wanneer je dit brouwsel proeft, wordt dat gevoel enkel bevestigd. Wat een heerlijke creatie!

In het artikel ‘The FLying Dutchman Nomad Brewer’ leg ik al even uit, wie Ronald de Waal is. Ronald de Waal is het brein achter de bieren en draagt met recht de titel van Nomad Brewer. Ook deze sluit weer naadloos aan bij zijn excentrieke manier van brouwen.

Het bier kwam bij mij terecht via Hop in the Box een mooi concept dat zijn tijd in 2017 ver vooruit was met een bier-abonnement waarbij je iedere maand verrast wordt met unieke bieren. 4×2 bieren om te proeven, en elke maand weer een nieuwe verrassing. De ‘Three Hugging Wood Chopping Mother Nature Loving IPA’ is hier in Nederland de meest bekende bier van deze brouwer, deze is bij diverse verkooppunten redelijk goed verkrijgbaar. Maar de Witte IPA is stiekem, heel stiekem… heel misschien nog wel veel lekkerder!

Flopped White Socked Strong Hopped IPA van The Flying Dutchman op FSOM door TheDutchBeerdad.

Flip Flopped White Socked IPA?

Het is een mix van een Belgisch Witbier en een Amerikaanse IPA. Het bier heeft een prachtige gele kleur en een heerlijke fruitige en bittere smaaksamenstelling. Het bier is behoorlijk koolzuurhoudend, wat in combinatie met de zalige ‘hoppige’ nasmaak voor een ware smaaksensatie zorgt. Op mijn Instagram vindt je dit biertje ook terug!

Naast het proeven van bieren, is het eten of de snack die je erbij nuttigt natuurlijk steeds belangrijker! Over het fenomeen food paring schreef ik al diverse artikelen en ook op FSOM tv kun je hiervoor terecht. Hiervoor blijven wij een aantal bieren selecteren en uiteraard diverse hapjes om te kijken wat voor ultieme combinatie wij jullie kunnen voorschotelen!

Bij deze Witte IPA kan ik jullie in ieder geval iets pittigs aanraden, toen ik dit biertje ging proeven, had ik een heerlijk pittige chorizo liggen; deze past er perfect bij! De brouwer raadt zelf een gegrilde sandwich met kaas aan of een broodje kreeft met jalapeño’s!

Wat misschien nog wel het meest opmerkelijke aan dit biertje is dat de calorieën erg laag zijn! Slechts 48kcal per 100 ML! Dus dit hoeft voor de critici geen reden te zijn, om dit biertje links te laten liggen! (EDIT: Dit biertje was zijn tijd dus ver vooruit!) Daarnaast is dit een perfect biertje om van te genieten tijdens een heerlijke zomerse dag. En ondanks dat we in Nederland wonen; blijven we optimistisch en gaan we er vanuit dat we nog heel wat van dit soort dagen gaan krijgen!

Het oordeel

Bier: Witte IPA
Brouwerij: Flying Dutchman Nomad Brewing Company
IBU: 55
Percentage: 5,5%
Bierrating: 4/5
Herkomst: België (Gebrouwen door The Flying Dutchman Nomad Brewer)

Flopped White Socked Strong Hopped IPA van The Flying Dutchman op FSOM door TheDutchBeerdad.

Artikel door: Bas de Goede / @thedutchbeerdad
Join mijn bieravonturen ook op Untappd! Let’s share!
Volg FSOM Magazine op Instagrampagina en Facebookpagina!
Ben je nog geen abonnee op FSOM-tv? Klik dan snel –> hier <– en mis niets meer!


Please follow and like us:

Dit is ook iets voor jou!

1 reactie

  1. […] zit als echte nomad brewer nooit stil en daarom is er al een brede range aan bieren structureel verkrijgbaar. Meer zullen er absoluut volgen en ze zijn stuk voor stuk met passie en […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte!
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram