Bierproef op bezoek bij TheDutchBeerDad in Friesland

Bierproef op bezoek bij TheDutchBeerDad in Friesland

14 november 2019 19 Door Bas de Goede

Op een prachtige nazomerse avond gingen de mannen van Bierproef op reis naar het “hoge noorden” zoals ze dat zelf omschreven. Gelukkig bleek de afstand te overzien en goedgemutst kwamen de mannen aan bij mijn lokale kroegje. Dit betekende het begin van een avond vol vertier en natuurlijk bier!

Bierproef op bezoek bij TheDutchBeerDad in Friesland. Ze spraken af in zijn stamkroeg Stationsplein 2. Aanstaande Vrijdag komt de aflevering online, maar je kunt nu natuurlijk al de sneak peak bekijken!

Wanneer je uit Kampen en omstreken komt, ken je de mannen van Bierproef ongetwijfeld. Mannen met een missie zoals ze zelf zeggen, aan het knokken om speciaalbieren toegankelijker te maken voor studenten. Weg met de wodkaatjes shotten en pils tanken en genieten van al dat heerlijke gerstenat.

Bierproef wilde graag een keertje bij mij langskomen in Friesland en zogezegd zo gedaan. De kroeg die jarenlang als stamkroeg voor mij diende, en waar ik heden ten dage veel te weinig kom, werd voor mij dé plek om even rustig een biertje te drinken. Stationsplein 2 die voor vele in Oosterwolde en omstreken ook wel bekend staat als ‘de Pits’ is een prachtige kroeg waar je de ambiance van een écht bruin cafe overal ziet, proeft en aanvoelt.

Bierproef op bezoek bij TheDutchBeerDad in Friesland. Ze spraken af in zijn stamkroeg Stationsplein 2. Aanstaande Vrijdag komt de aflevering online, maar je kunt nu natuurlijk al de sneak peak bekijken!

Welk bier gaan we proeven?

Bij Bierproef word er in elke aflevering, met een gast of op een bijzondere locatie, een biertje gedronken. En dus moest er ook een biertje uitgekozen worden voor deze gelegenheid! Na een zeer kort overleg besloten we dat de bardame een biertje voor ons zou uitkiezen. We lieten ons verrassen dus!

Bierproef op bezoek bij TheDutchBeerDad in Friesland. Ze spraken af in zijn stamkroeg Stationsplein 2. Aanstaande Vrijdag komt de aflevering online, maar je kunt nu natuurlijk al de sneak peak bekijken!  Kasteel inschenken.

Over het bier later meer (Of bekijk de promo snel!)! Aanstaande Vrijdag komt de aflevering online op het YouTube kanaal van Bierproef, gelukkig kunnen we jullie nu alvast een sneak peak geven!

Artikel door: Bas – TheDutchBeerDad
Video door: Bierproef
Fotografie: Jacco Brink.
Geen18GeenAlcohol – Beergeeksunite @fsommagazine
Wil je meer zien van mijn bieravonturen? Neem dan snel een kijkje op het YouTube kanaal van FSOM! Abonneren is uiteraard helemaal GRATIS!
Vergeet natuurlijk niet om de FSOM magazine facebook pagina een like te geven en ons te volgen op Instagram! See you there!

Meer lezen van TheDutchBeerDad?

BIERTEST DRACHTEN IS OP ZOEK NAAR DE BIERKENNER!
GA LEKKER ZELF BROUWEN! BEZOEK BROUWLAND!
ER IS BIER VAN EIGEN BODEM BINNEN GEKOMEN!
GROLSCH KOMT MET ALCOHOLVRIJ HERFSTBIER! GA JIJ ‘M PROEVEN?
WAT PROEVEN WE VANDAAG? AFLEVERING 11
BESTEL JIJ JE BIEREN AL BIJ BEERWULF?
FAMILY MAN MEETS FAMILY MAN!

Bierproef op bezoek bij TheDutchBeerDad in Friesland. Ze spraken af in zijn stamkroeg Stationsplein 2. Aanstaande Vrijdag komt de aflevering online, maar je kunt nu natuurlijk al de sneak peak bekijken!  Logo FSOM

Wil je meer weten over FSOM of zie jij een samenwerking wel zitten?
Aarzel dan niet en neem contact op! 
Info@fsom.nl
Please follow and like us: