Zelfgemaakte Verse Tomatensoep in een handomdraai
9 maart 2024Het receptenboek | Eindelijk weer een lekker recept op FSOM! Nadat we enige tijd geleden met de ‘Hemelse Knoflook Dip’ op onze pagina kwamen, waren de reacties geweldig. Daarom gaan we je vaker verblijden met supereenvoudige recepten waarmee je heerlijke gerechten op tafel zet. De recepten zijn altijd te vinden in Het Receptenboek!
Vandaag is het hoog tijd voor de zelfgemaakte verse tomatensoep in een handomdraai!
Vandaag mijn recept van verse tomatensoep, met dit recept heb ik diepe indruk gemaakt op de dames bij mij thuis dus dat betekent eigenlijk gewoon garantie voor succes.
Of je dit recept nou maakt voor je hete stomende date, voor je ouders, voor je vrouw en de kids of misschien wel de grootste uitdaging… alleen voor de kids; je kan hiermee nooit de plank misslaan.
Verse Tomatensoep voor 4-6 personen (of 2 dagen!)
Even snel naar de supermarkt en de onderste ingrediënten scoren wanneer je ze niet in huis hebt! Pak een lekker biertje erbij en ga los!
Welke ingrediënten je nodig?
2 kilo trostomaten
2 stengels bleekselderij
1 zakje met waspeentjes (kleine wortels!) van circa 400gr.
4 flinke teentjes knoflook
2 gewone uien
300gr. Rundergehakt
Olijfolie
Peper & Zout
Amandelsuiker (Of een suiker die in je keukenkastje staat!)
Basilicum
Welke toebehoren heb je nodig?
Pan (Scoor bij voorkeur een echte soeppan!)
Koekenpan (Wij hebben de geweldige gietijzeren pan van Koock Amsterdam!)
Staafmixer (Check hier de MEGA KITCHEN AID AANBIEDING!)
Keukenmes (Maak je keuken compleet met de Badass Eden Messenset!)
Soeplepel (Wij hebben de houten soeplepels van de Oriental shop!)
Easy as 1-2-3 en gaan…
Het makkelijkste is om alles even snel te snijden wanneer je alvast een pan water met 1,8 liter water op het vuur zet. Doe alvast een beetje peper en zout in het water dan kun je dat niet meer vergeten.
Snijd alle tomaten doormidden en daarna in vieren, dit is niet moeilijk wanneer je een groot mes gebruikt. Gooi de tomaten direct in je pan water en deel 1 is succesvol afgerond.
Let wel op dat de tomaten zeker 30/40 minuten in de pan op middelhoog vuur nodig hebben om lekker zacht te worden.
Snij de bleekselderij op een formaat dat je zelf prettig vindt, vergeet uiteraard geen rekening te houden met de gasten die je het eventueel gaat serveren!
Dus voor de kinderen lekker fijn snijden en voor je ouders mag je best die grotere stukken gebruiken om je soep een mooie gevulde look te geven!
Ditzelfde geldt natuurlijk voor de uien!
De worteltjes kun je snijden, schaven of raspen want die gaan we straks toch samen met de tomaten pureren.
Je hebt aan ongeveer 150gr worteltjes genoeg en wat je overhoud kan zo de groente la van de koelkast in.
Na ongeveer 30/40 minuten op middel hoog vuur gekookt te hebben, gooi je de worteltjes in de pan en gaan we pureren!
Wanneer de tomaten lekker in het water zwemmen pak je je gehakt
erbij en rol je snel een stapel gehaktballetjes voor in de soep!
Je hoeft niets aan het gehakt toe te voegen tenzij je dat zelf wil.
Hak 3 flinke knoflookteentjes zo fijn als je kunt, deze kunnen straks samen met de balletjes in de pan.
Wanneer je geen balletjes wil rollen kun je deze ook gewoon kant-en-klaar scoren in de supermarkt, maar dan is je value for money een beetje uit balans en je eigen balletjes smaken natuurlijk veel beter!
Tomatensoep in een handomdraai!
Doe een flinke scheut olijfolie in de pan en fruit eerst snel je gesneden ui aan, deze kunnen na het pureren zo bij de soep in de pan doen. Dit duurt maximaal 3 minuten en zet je pan never nooit op hoog vuur! Just relax!
Na de uitjes zijn je soepballetjes aan de beurt, deze hoef je niet per se eerst te bakken; maar dat vindt ik stiekem wel gewoon lekkerder! Je hoeft de balletjes niet af te spoelen of iets dergelijks, gewoon met olie en al na een 3 minuten bakken in de soep; dat geeft een extra lekkere smaak.
Gooi een eetlepel suiker in de pan en pureer de soep zo fijn als dat je zelf wil! Daarna kun je alle groentes toevoegen en een handvol basilicum blaadjes. Laat het geheel nog ongeveer 20/25 minuten op laag vuur staan en de soep is klaar.
De kook en baktijden komen helemaal niet zo precies als je maar zorgt dat je de soep no-matter-what niet laat koken of doorkoken wanneer je alle ingrediënten hebt toegevoegd. Ik kies er bewust voor om geen room of iets dergelijks aan de soep toe te voegen, want nu creëer je werkelijk waar een vitamine bom die je stiekem best gezond mag noemen.
Voeg aan het einde nog een beetje peper en zout toe naar smaak echter ben ik ervan overtuigd dat dat niet meer hoeft!
Recept en artikel door: Bas / TheDutchBeerDad
De foto’s bij dit artikel zijn NIET bewerkt, dus wat je ziet, is ook daadwerkelijk hoe het er bij jou thuis uit kan zien! Have Fun & Enjoy your Soup!
De Gratis Toegift!
Er hoort altijd iets bij de soep, je kan het zo gek niet bedenken dus leef je uit. Hier gewoon een gratis toegift waarmee je de maaltijd compleet maakt. Scoor een stokbrood, een ui, een knoflookteentje, een beetje olijfolie wat basilicum blaadjes en kaas naar keuze.
Stokbrood twee maal doormidden snijden, een beetje olijfolie erop en met een gekneusd knoflookteentje insmeren. Daarna flink wat gesnipperde ui erop en een lading kaas eroverheen! 10 minuten in de oven op 220 graden en je hebt een zalig krokant stokbroodje bij de soep!
Je kunt ook het stokbrood insmeren met een beetje olijfolie, het knoflookteentje en daarna een beetje kruidenboter erop met wat basilicumblaadjes. Zo heb je ook nog eens een geweldig alternatief en heerlijk bij je verse tomatensoep!
Artikel door: Bas – TheDutchBeerDad
#foodies@fsommagazine
Neem snel een kijkje op het YouTubekanaal van FSOM! Abonneren is uiteraard helemaal GRATIS! Vergeet natuurlijk niet om de FSOM magazine facebook pagina een like te geven en ons te volgen op Instagram!
See you there! Pin je ook mee met FSOM op Pinterest?