Het moment is aangebroken… Het moment dat naar mijn mening, veel te lang op zich heeft laten wachten… Het allereerste recept op www.fiftyshadesofmen.nl is een feit!

Fifty Shades of Men, heeft niet voor niets ‘Fifty Shades…’ in de naam. Want u gaat hieronder een fenomenaal en gemakkelijk recept vinden, die elke borrel een beetje klasse geeft, een beetje flair, een beetje schwung!

Het recept is van een zalige knoflook dip, die uw borrel net dat beetje extra geeft! Er is op dit moment geen voetbal helaas, geen spannende sport zomer. Maar stel nou dat u wel gewoon zin heeft om naar de Tour de France te kijken? Een dag rit duurt al gauw een paar uur, dus je vrienden moeten wel scherp en alert blijven. Mocht je nou net als ik van mening zijn, dat je hier niet uren naar kunt kijken. Lijkt het mij wel een uitstekend idee om regelmatig met vrienden te genieten, van een perfecte borrel. Een beetje mannelijke quality time!

De volgorde waarin je het onderstaande doet, mag helemaal naar eigen inzicht uitgevoerd worden. Maar mocht het je toch wat aan inspiratie of simpelweg kennis ontbreken, hier even een kleine walktrough!

Wat heb je nodig?

5 teentjes knoflook
1 bak magere kwark van 500gram
1 pot VOLLE mayonaise
1 citroen (Zo’n raar geel plastic flesje mag eventueel ook, maar dat is minder interessant!)
1 pot honing
1 lente ui
Bieslook (Of een andere kruid naar eigen smaak!)

Bron:
www.vitamientje.nl

Gouden keuken tip voor elke man:

Zorg dat je altijd een knoflookpers in de keukenla hebt liggen, dit is een hele kleine investering met erg grote voordelen!

Wat ga je doen?

Pak een schaaltje, doe daar 4 flinke eetlepels kwark in, zorg wel voor magere kwark! Dit zorgt namelijk voor de perfecte smaakverhouding met de VOLLE mayonaise! Voeg daarna 4 flinke eetlepels mayonaise toe. Wel volle mayonaise, en niet van dat light spul, daar haal je namelijk wel heel erg de smaak mee onderuit. Mocht je nou samen met je wederhelft gaan genieten van deze dip, kun je altijd nog zeggen dat er iets gezonds in zit, namelijk: Citroen! Je snijdt namelijk de citroen doormidden, en knijpt een halve citroen uit in het schaaltje. Zonder de pitten uiteraard!


Pak dan de eerder genoemde knoflookpers uit je keukenla en knijp 5 knoflookteentjes uit in het schaaltje. Snijd hierna een lente uit helemaal fijn, en gooi dit ook in het schaaltje. Tip: wel de onderkant van de lente uit afsnijden en de groene ‘bovenkant’! Voor een prachtig voorbeeld, kijk dan dit filmpje van Kitchen Stories NL Hoe snij je de lente uit?

Mix alles goed door elkaar heen, en voeg als laatste 2 theelepels honing toe. Roer nogmaals het schaaltje goed door, voor de optimale smaak kun je het schaaltje het beste een uurtje afgedekt in de koelkast zetten. Maar uiteraard kun je het schaaltje ook gewoon direct bij de borrelhapjes op tafel zetten! Voeg voor de finishing touch een beetje bieslook toe, en voila! Jou eigen hemelse knoflook dip!

Enjoy!

Vragen en opmerkingen zijn altijd welkom in de reacties, of via het contactformulier op onze homepage.

Geschreven door: Bas de Goede / degoedebas88Please follow and like us:
error

3 thoughts on “Hemelse knoflook dip

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Blijf op de hoogte!
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
Instagram