Het Receptenboek | Hemelse knoflook dip

Het Receptenboek | Hemelse knoflook dip

5 juli 2017 5 Door TheDutchBeerDad

De hemelse knoflook dip in een handomdraai. Het kan! En hij is hier nu speciaal voor jullie. Hieronder gaan we en fenomenaal en gemakkelijk recept met jullie delen  die elke borrel een beetje klasse geeft, een beetje flair, een beetje schwung!

Het recept is van een zalige knoflook dip, die uw borrel net dat beetje extra geeft! Er is op dit moment geen voetbal helaas, geen spannende sport zomer. Maar stel nou dat u wel gewoon zin heeft om naar de Tour de France te kijken? Een dag rit duurt al gauw een paar uur, dus je vrienden moeten wel scherp en alert blijven.

Mocht je nou net als ik van mening zijn, dat je hier niet uren naar kunt kijken. Lijkt het mij wel een uitstekend idee om regelmatig met vrienden te genieten, van een perfecte borrel. Een beetje mannelijke quality time!

Wat heb je nodig?

De enige echte hemelse knoflook dip van Bas aka TheDutchBeerDad is er eindelijk. Die kun je nu eindelijk zelf thuis gaan maken, easy peasy!  Kijk dan hoe lekker!

De volgorde waarin je het onderstaande doet, mag helemaal naar eigen inzicht uitgevoerd worden. Maar mocht het je toch wat aan inspiratie of simpelweg kennis ontbreken, hier even een kleine walktrough!

5 teentjes knoflook
1 bak magere kwark van 500gram
1 pot VOLLE mayonaise
1 citroen (Zo’n raar geel plastic flesje mag eventueel ook, maar dat is minder interessant!)
1 pot honing
1 lente ui
Bieslook (Of een andere kruid naar eigen smaak!)

Gouden keuken tip voor elke man:

Zorg dat je altijd een knoflookpers in de keukenla hebt liggen, dit is een hele kleine investering met erg grote voordelen!

Wat ga je doen?

Pak een schaaltje, doe daar 4 flinke eetlepels kwark in, zorg wel voor magere kwark! Dit zorgt namelijk voor de perfecte smaakverhouding met de VOLLE mayonaise! Voeg daarna 4 flinke eetlepels mayonaise toe. Wel volle mayonaise, en niet van dat light spul, daar haal je namelijk wel heel erg de smaak mee onderuit. Mocht je nou samen met je wederhelft gaan genieten van deze dip, kun je altijd nog zeggen dat er iets gezonds in zit, namelijk: Citroen! Je snijdt namelijk de citroen doormidden, en knijpt een halve citroen uit in het schaaltje. Zonder de pitten uiteraard!

De enige echte hemelse knoflook dip van Bas aka TheDutchBeerDad is er eindelijk. Die kun je nu eindelijk zelf thuis gaan maken!

Pak dan de eerder genoemde knoflookpers uit je keukenla en knijp 5 knoflookteentjes uit in het schaaltje. Snijd hierna een lente uit helemaal fijn, en gooi dit ook in het schaaltje. Tip: wel de onderkant van de lente uit afsnijden en de groene ‘bovenkant’! Voor een prachtig voorbeeld, kijk dan dit filmpje van Kitchen Stories NL Hoe snij je de lente uit?

Superlekkere wraps met kipfilet en natuurlijk de hemelse knoflook dip! Nu op fsom dankzij thedutchbeerdad

Mix alles goed door elkaar heen, en voeg als laatste 2 theelepels honing toe. Roer nogmaals het schaaltje goed door, voor de optimale smaak kun je het schaaltje het beste een uurtje afgedekt in de koelkast zetten. Maar uiteraard kun je het schaaltje ook gewoon direct bij de borrelhapjes op tafel zetten! Voeg voor de finishing touch een beetje bieslook toe, en voila! Jou eigen hemelse knoflook dip! Enjoy!

Artikel door: Bas – TheDutchBeerDad
#foodies @fsommagazine

Neem snel een kijkje op het YouTube kanaal van FSOM! Abonneren is uiteraard helemaal GRATIS! Vergeet natuurlijk niet om de FSOM magazine facebook pagina een like te geven en ons te volgen op Instagram!
See you there! Pin je ook mee met FSOM op Pinterest?

fsom banner fsom tv hemelse knoflook dip van thedutchbeerdad

Dit is echt iets voor jou!

Bierproef op bezoek bij TheDutchBeerDad in Friesland!
Volg de bier en spijs cursus bij de Bier butler!
Vijf heerlijke Whisky tips voor deze herfst!
Bestel jij je bieren al bij Beerwulf?
The Watchlist episode 1
Volg de bier en spijs cursus bij de bierbutler!

Please follow and like us: