#92 Bird Collab Tour – De dagen worden korter, de temperatuur daalt langzaam maar zeker weer naar waardes waar we onze jas voor aan moeten doen. Het onkruid schiet tussen de tegels vandaan en de ene regenbui wisselt de andere in steeds hoger tempo af. Maar we gaan toch nog even van de zomer proeven…  

Dat we de Zomer nog even mogen proeven, hebben we te danken aan de kleinschalige ambachtelijke bierbrouwerij Jonge Beer uit Hoogeveen. De Bird Collab Tour vliegt in 2018 het hele land door. 12 provincies, 12 collab bieren voor de 12 maanden van het jaar. Hoogeveen is de 8ste tussenstop die de Bird Collab Tour heeft gemaakt dit jaar, deze trektocht is nauwlettend gedocumenteerd op Fifty Shades of Men zo hebben we dus ook DrentHen kunnen ontdekken!

Jonge Beer

In Augustus hebben we natuurlijk te maken gehad, met een hitte waarvan we zelden een gelijke ervaren. Hitte en droogte records werden verbroken, maar gelukt was de voorbereiding van Bird Brewery en Jonge Beer uitstekend.

Aan het begin van dit jaar heb ik de brouwerij in Hoogeveen van Jan en Ali bezocht, en mocht ik met de brouwers spreken, de bieren proeven en overal even aan snuffelen. Wat een middag was dat, Jan wordt in diverse biergerelateerde literatuur een ‘Bierhistoricus‘ genoemd. Hierover is geen woord gelogen. Jan weet ontzettend veel over bieren, de biergeschiedenis, de ingrediënten en uiteraard de lokale geschiedenis. Het gesprek verliep zeer natuurlijk, waarin Jan hoofdzakelijk aan het woord was. En zonder Ali zou Jan, Jan niet zijn!

We komen op Fifty Shades of Men in September met een prachtig verslag over mijn gesprek met de brouwers en het bezoek aan de Jonge Beer brouwerij in Hoogeveen.

DrentHen de Summer Brown

De collab tussen Bird Brewery en Jonge Beer is een Zomers bruin biertje geworden. Ik ben zelf een klein beetje bekend met diverse ‘Brown Ales’. Ik ben van mening dat de naam van deze biersoort een klein beetje mysterie oproept en prachtig in de mond ligt. Ben ik een fan van dit type bieren, niet per sé maar dat mag de pret niet drukken! Het is natuurlijk überhaupt al bijzonder dat er een bruin biertje in de zomer wordt gebrouwen, hierdoor gaan we de hittegolf van 2018 helemaal nooit meer vergeten!

Hoe smaakt DrentHen? 

Kakelvers en Kiplekker. Dat is de omschrijving van de brouwers! Maar om dit artikel de persoonlijke touch te geven, die deze verdient ga ik je vertellen hoe ik hem vond. 

Geur: De aardse tonen en de fruitige geuren komen uit het glas gezet. Dit bier ruikt aanzienlijk steviger dan ik had verwacht.
Kleur: Het bier is zeer troebel en heeft een bruine kleur met een soort koperachtige invloed, die een soort rood-achtige gloed aan het bier geeft. Het schuim is lichtbeige, vrij klein en verdwijnt erg snel.
Smaak: Gebrouwen met gerst en haver, geeft dit bier duidelijk een moutige smaak af. De aardse geur komt ook goed tot haar recht in de smaak en ik neig er toch zelfs naar, dat dit bier naast de fruitige aroma’s…ook een vrij stabiele nootachtige smaak heeft. Ondanks de moutige smaak, is dit bier toch zeer verfrissend. Wat dus betekend dat het bier wel vrij licht van smaak is, zowel een plus als min-punt wat mij betreft.

Bierpaspoort

Brouwerij: Brouwerij Jonge Beer (Collab met Bird Brewery)
Herkomst: Hoogeveen, Drenthe, Nederland
Soort: (Summer) Brown Ale
ABV: 4,8% 
Details: IBU 25 EBC 35
Geur: Aards, Nootachtig, Fruitig (bes) 
Smaak: Moutig, 
Waardering: 6,75 / 10
Verkooppunt: Sterk Amsterdam Met 10% korting bij gebruik van kortingscode “sterk” 😉 
Untappd: 3,50/5

Laat ons uiteraard even weten of het biertje jou gesmaakt heeft!

Drink en geniet! (Geen18geenAlcohol)

Dit artikel is gemaakt door: Bas de Goede / Untappd & Instagram: thedutchbeerdad 
Kijk snel bij ons op facebook, Like onze pagina en join een de Fifty Shades of Men groepen!

Volg ons op Instagram! En abonneer je snel op het YouTube kanaal van Fifty Shades of Men!

Gebruik het contactformulier, benader ons op Instagram/facebook op stuur gewoon een mailtje naar fiftyshadesofmen@outlook.com! 

Ben jij of  jou onderneming/product op zoek naar een partner 
om jou Social Media op te zetten of een boost te geven? 

Neem dan contact op met Kim Michaelis Marketing via kimmichaelis@hotmail.com. 
Fifty Shades of Men en alle Social Media kanalen zijn 
onderdeel van Kim Michaelis Marketing.
Social Media Management & Micro Marketing.
Foto’s zijn eigendom van de maker van dit artikel. gebruik is enkel 
toegestaan met de toestemming van de maker.

Please follow and like us:

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Blijf op de hoogte!
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
Instagram