Gezelligheid in een vol Smelnehûs tijdens Biertest Drachten

winnaar biertest drachten 2019 op fsom

De stevige voetstappen op straat, wat geluid van passerende fietsers en verderop wat verdwaalde kraaien die opgewonden kraaien aan de rand van de gracht. Verder gaan de stevige voetstappen, stappen van iemand die weet waar hij heen moet. Eenmaal daar aangekomen reikt de linkerhand vanuit de warme jaszak naar een ijzig koude deurklink. Met een zwaai gaat de deur open en er stijgt direct een gezellig geroezemoes op. Een warme vlaag geeft het gezicht de warmte waar het zo naar verlangde. We kunnen beginnen met Biertest Drachten.

We pakken er zo aan het begin van 2020 nog aantal keer een terugblik op het afgelopen jaar. Zo neem ik jullie nu even mee naar een lokaal event wat ik samen met een aantal toppers heb mogen organiseren.

Biertest Drachten 2019 factsheet op fsom.

Buiten is het koud & binnen gezellig!

In ’t Smelnehûs te Drachten was er op een zekere Vrijdag in november sprake van de gezelligste bieravond van Friesland. Dit beloofden wij als organisatie vooraf en mede dankzij de deelnemers, Arvid Bergström en het team van ’t Smelnehûs is dit absoluut gelukt.

De sfeer zat er vanaf het begin al goed in. Buiten koud, binnen lekker warm en een ruim voldoende voorraad aan bieren van de tap en vele andere speciaalbieren. De tafels stonden in de juiste opstelling en de microfoon lag klaar voor de masterclass van de host van de avond, Arvid Bergström van proef bier.

Masterclass van arvid bergstrom tijden biertest drachten 2019. fsom.

Laat de Biertest maar beginnen!

Na het welkomstwoord die direct volgepropt zat met bierige weetjes en een informatieve lading van jewelste had. Was het tijd voor de uitleg, uiteraard waren de deelnemers veelal goed voorbereid en bewapend met smaakpapillen in topvorm!

De eerste ronde ging van start met pilsners en iedereen was direct in opperste concentratie. Vooraf weet je natuurlijk wel wat voor bier jij lekker vindt. Want dat is namelijk het bier wat je altijd in huis haalt of besteld in je kroeg. Wanneer je vier bieren blind moet gaan proeven en uit een rijtje van acht bieren de juiste moet herkennen, is dit toch gauw een tikkeltje moeilijker. Toch kwam er na de eerste ronde een knaller van een tussenstand. Dies uit Utrecht had namelijk vier van de vier pilsners goed! Wat een geweldige prestatie!

Alhoewel het flink aanpoten was voor de schenkers, verliep alles gelukkig soepel en werden de proevers op hun wenken bedient.

Handen in het haar bij de schenkers tijdens biertest drachten 2019. fsom.
Het leek bijna mis te gaan, maar gelukkig brachten de toppers het tot een goed einde!

De Friese Bieren ronde

De tweede ronde stond in het teken van lokale bieren. De Friese speciaalbieren, die met zorg geselecteerd waren, werden razendsnel uitgeserveerd door de runners van het Smelnehûs en de spanning steeg. Ruiken, praten, proeven. Tussendoor uitleg van Arvid, die de zaal continu bewandelde als een bier informatie punt.

Uiteindelijk bleken meerdere mensen een hele goede score te hebben en werd het dus een strijd den grootse strijden in een grandè finale! In deze grote finale stonden vier mannen, waaronder de tussentijdse ranglijstaanvoerder ‘Dies’, en één vrouw. Uiteindelijk ging Bea Vollema aan de haal met de hoofdprijs. Die gouden bierpoef krijgt een mooi plekje bij Bea Vollema thuis!

Onze dank gaat uit naar de sponsoren van de prijzen en bieren t.b.v. Biertest Drachten.

De sponsoren van biertest drachten 209. fsom.

Het einde van een mooie avond

Er werd aan het einde van de avond een cheque uitgereikt aan het goede doel. Namens Biertest Drachten overhandigde Wilmer, van brouwerij Koningshert, een cheque t.w.v. €200,- aan de Ronald McDonald hoeve te Beetsterzwaag.

Voor statistieken kun je altijd rekenen op Wilmer van brouwerij Koningshert, gedurende de avonden hebben de deelnemers al hun statistieken op het grote scherm kunnen zien. Hierdoor werd men nog enthousiaster om de eigen naam zo hoog mogelijk in de lijst te zien!

de herkenbaarheid van de bierselectie. fsom.
herkenbaarheid pils op fsom.
Pils aandeel goede proevers op fsom.

De afterparty werd ingeluid door dé man met de gitaar. Niemand minder dan Marcel Smit bracht de gezellige sfeer naar een nog hoger niveau. Een geslaagde tweede editie van Biertest Drachten met een trotse winnares (Gefeliciteerd Bea Vollema!) en een gezellige avond om nog vaak aan terug te denken.

Ik wil mijn mede commissie leden Wilmer, Lourens en Werner bedanken voor de gezellige avonden en uiteraard de spirit en inzet. Samen hebben we denk ik een succesvolle tweede editie gesmeed. En nu snel door naar de derde editie in November 2020! Voor meer informatie over dit evenement, kunt u terecht op de website van biertestdrachten. Cheers!

De toppers tijdens biertest drachten 2019.
Dit waren alle toppers van Biertest 2019 met als grote winnaar. Bea!

Artikel door: Bas – TheDutchBeerDad
#beergeeksunite @fsommagazine

Neem snel een kijkje op het YouTube kanaal van FSOM! Abonneren is uiteraard helemaal GRATIS! Vergeet natuurlijk niet om de FSOM magazine facebook pagina een like te geven en ons te volgen op Instagram!
See you there!

Fsom banner black and white
Wil jij ons iets vragen? Zie jij een samenwerking wel zitten of wil je adverteren op onze website. Neem dan contact op met B. de Goede via info@fsom.nl.

Dit is echt iets voor jou!

Bierproef op bezoek bij TheDutchBeerDad in Friesland!
Volg de bier en spijs cursus bij de Bier butler!
Vijf heerlijke Whisky tips voor deze herfst!
Bestel jij je bieren al bij Beerwulf?
The Watchlist episode 1
Volg de bier en spijs cursus bij de bierbutler!

Please follow and like us:

Dit is ook iets voor jou!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte!
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram