Zo Voorkom Je een Midlife Crisis

Old men with indian bike motorhandschoenen pinterest fsom thedutchbeerdad

Een psychische crisis die ontstaat bij mannen wanneer ze beseffen dat ze niet onsterfelijk zijn. Dat ze misschien niet al hun lifegoals hebben bereikt. Een angstig gevoel wanneer je simpelweg beseft dat je ouder word, en dat terwijl alles vroeger beter was. Toch? Voorkom je een midlife crisis of geniet je er van? Let’s find out!

Midlife Crisis

Een midlife crisis is iets waar geen enkele man aan lijkt te ontsnappen, uit recent Brits onderzoek blijkt zelfs dat 30% van de mannen in de leeftijd 45 tot 64 dit openlijk toegeeft. Ze nemen een tatoeage, er komt een bezoek aan de plastische chirurg om de hoek kijken en soms wel meer dan één bezoekje. Jarenlange huwelijken sneuvelen omdat de man graag die Honda Crx uit zijn jeugd wil kopen of juist die supervette maar totaal niet praktische cabrio.

Voor mij niet heel herkenbaar, want ik val nog niet in de eerder genoemde categorie. Maar het lijkt toch zo ingeburgerd te zijn, dat zelfs ik wel eens de term midlife crisis of midlifer om mijn oren krijg! En dan gaat het alleen nog maar omdat ik een idee heb gekregen om een boom in de tuin toch ergens anders te plaatsen, want dat komt de lichtinval ten goede en hoef ik minder te stoken in huis. Wanneer je man bent, is het onvermijdelijk dat je slachtoffer word van een midlife crisis.

Ga lekker motor rijden

Motorrijden is ook zoiets wat algemeen aangenomen word als kenmerk van de midlife crisis. Een mooie motor die lekker ploft, mooi glimt wanneer de zon erop schijnt, of toch die snelle racer waarmee je plat op je buik over het asfalt raast.. Die superstoere motorhandschoenen met bijpassende lederen motorjas. Een strakke broek met wat onopvallende bescherming is toch ook een must, tenzij je zo diep in je crisis zit dat je het wel genoeg vind na het aanschaffen motorhandschoenen. Zo was ik op jonge leeftijd een beetje, dus eigenlijk is het wel herkenbaar wanneer men zegt dat een man na zijn 45e een beetje zijn jeugd probeert te herbeleven.

Een midlife crisis. Wat doe je eraan? Volgens thedutchbeerdad op fsom moet je er verantwoord van genieten, dus vergeet je motorhandschoenen niet!

Toch prijs ik mijzelf gelukkig dat ik op jonge leeftijd mijn motorrijbewijs al behaald, dus als het goed is blijft mij die stempel bespaard. Althans, op dit vlak.

Uit het Britse onderzoek blijkt hoofdzakelijk dat mannen terug verlangen naar hun jeugd, waarin overgewicht en teleurstelling in bepaalde keuzes toen nog niet aan de orde van de dag waren. De hypotheek is met een beetje geluk wel afbetaald en de financiële mogelijkheden zijn wat groter. Ik denk dat we als verweer voor die stempel van midlife crisis best wel mogen vragen. Mag ik niet gewoon genieten van het leven?

Als bijdehante dertiger roep ik op om je er niet voor te schamen! Geniet inderdaad van het leven! Zorg dat die schoenen weer stevig aanzitten en heb lak aan zo’n Brits onderzoek. Ik roep zeker niet op om je gezin te verlaten voor een jongere dame, want die jongere dame gaat jou veel sneller ‘oud’ vinden dan dat jij haar ‘oud’ gaat vinden. Geniet, koop die camper en ga op reis, koop je vakantiehuis aan de Franse kust en ga genieten. Koop die ploffende tweewieler en ga toeren, maar doe het wel veilig en trek je motorhandschoenen aan!

Artikel door: Bas – TheDutchBeerDad
Livestyle #blogvaneenvader over motorhandschoenen is gebaseerd op het échte leven van een vader. Binnenkort ook op YouTube!
Abonneren op het YouTube kanaal is uiteraard helemaal GRATIS!
Vergeet natuurlijk niet om de FSOM magazine facebook pagina een like te geven en ons te volgen op Instagram! See you there!

Meer van TheDutchBeerDad?

BIERTEST DRACHTEN IS OP ZOEK NAAR DE BIERKENNER!
ER IS BIER VAN EIGEN BODEM BINNEN GEKOMEN!
GROLSCH KOMT MET ALCOHOLVRIJ HERFSTBIER! GA JIJ ‘M PROEVEN?
WAT PROEVEN WE VANDAAG? AFLEVERING 11
FAMILY MAN MEETS FAMILY MAN!

Een midlife crisis is onvermijdelijk? Misschien wel, wat doe je eraan? Volgens thedutchbeerdad op fsom moet je er verantwoord van genieten, dus vergeet je motorhandschoenen niet!

Wil je meer weten over FSOM of zie jij een samenwerking wel zitten?
Aarzel dan niet en neem contact op! 
Info@fsom.nlPlease follow and like us:

Dit is ook iets voor jou!

1 reactie

  1. […] | ‘Ga lekker motorrijden!’ is een tip die ik gaf in een blog over de midlife crisis. Ik kreeg daar zoveel leuke reacties op, dat ik besloot het nog eens op te pakken en zo gezegd zo […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte!
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram