Speciaalbier festival Wolvega – update

Bewapend met een proefglas een grote zaal of tent inlopen, de houten vloer die wat stroefjes aanvoelt onder je voetzolen en de klanken van het rumoer die haast in harmonie samengaat met de klanken van de muziek die uit de speakers komt. Je loopt een stukje verder en voelt een kleine rilling en het lijkt haast wel alsof elk haartje op je onderarm trillend overeind staat. Je loopt op de eerste stand af, want jij hebt allang gezien wat voor lekkers ze daar bij het speciaalbier festival in Wolvega hebben.

Op 28 Februari 2020 is het tijd voor de tweede editie van het speciaalbier festival te Wolvega. Het evenement dat vanuit stichting centrum horecaplein georganiseerd word heeft inmiddels al grootse vormen aangenomen. Met 400 tickets zijn er meer bezoekers dan vorig jaar, twee foodstands en 10 brouwerijen. Een mix voor plezier if you ask me!

Speciaalbierfestival wolvega op fsom door thedutchbeerdad

Waar te beginnen?

Toen de eerste editie van het speciaalbierfestival in Wolvega vorm kreeg was ik direct al enthousiast. Eindelijk wat leven in de brouwerij, oftewel met de brouwerij(en)! In de regio van Wolvega en omstreken is nu vrij weinig vertier op dit gebied en daarom was het dan ook spannend of het een succes zou worden.

Tijdens de eerste editie heb ik me bezig gehouden met wat kleine promotie activiteiten en ben ik achter de bar gaan staan bij de helden van mijn lokale brouwerij. Brouwerij Diggelfjoer, destijds lanceerde ze tijdens dit festival ook hun nieuwe bier met de prachtig naam ‘Grutsk’.

Dit jaar maakt de organisatie met enige regelmaat een nieuwe brouwerij bekend. Spannend dus! Tot nog toe kun je er sowieso de grootse knuffelbier van de bierwereld tegenkomen. Brouwerij kleine Beer is evenals de eerste editie van de partij. Om de Friese brouwerijen nog beter te vertegenwoordigen komen ‘the on the edge’ brouwende helden van Het Brouwdok uit Harlingen ook naar het festival.

What else?

Ook buiten Friesland word er natuurlijk gewoon bier gebrouwen en daarom maakte de organisatie recent een deelnemer van formaat bekend. Niemand minder dan Michiel Anema van All Kinds of Beers Import and Export is van de partij. All Kinds of Beers richt zich hoofdzakelijk op bieren importeren vanuit North Carolina en dan bij voorkeur kleine batches. Een interessante deelnemer die ongetwijfeld zeer interessante bieren met zal brengen.

In een eerder stadium werd al bekend dat Van de Streek van de partij is en dat Eleven Brewery ook een stand heeft op het festival. Deze twee brouwers heb je regelmatig op mijn eigen Social Media gezien, maar ook al eerder op FSOM natuurlijk. Op het “oude” YouTube kanaal heb ik zelfs wel eens de IPA van Eleven onderworpen aan een review. Ik kijk er dan ook naar uit om weer eens van van brouwerij die staat voor samenwerken.

Last But Not Least!

De meest recente bekendmaking was misschien wel de meest spectaculaire. De piraten van Arrr! Brewing Co zijn namelijk van de partij! Deze brouwerij brouwt het liefst samen met hun fans en de beergeeks Sikke en Moniek, die niet geheel ontoevallig uit Wolvega komen, hebben dan ook als echte fans een mooie Brut Ipa met Arrr! Brewing co gebrouwen.

De bieren van Arrr! Brewing co zijn ook meer dan eens verschenen op FSOM tv. Maar liefst twee bieren, waaronder de Brut IPA met wat invloeden uit Friesland, zijn al onder de loep genomen door mijzelf.

TheDutchBeerDad proeft Cali.
TheDutchBeerDad proeft Mermaid Elixer!

Beide bieren vielen dus best in de smaak! Dat beloofd veel goed voor het festival. Momenteel zijn er nog geen nieuwe namen bekend, maar uiteraard houden we je ook de laatste weken op onze website en Social media goed op de hoogte.

Dan rest mij nog maar twee zaken aan jullie mee te delen. Allereerst, abonneer je vooral op het YouTube kanaal van FSOM, dat wij zo mooi hebben omgedoopt tot FSOM tv. Het is helemaal GRATIS en zo hoef je niets te missen! Daarnaast is het natuurlijk van belang dat jullie allemaal gezellig een biertje komen halen op het festival zelf, het lijkt me geweldig om daar samen met jullie te proosten. Er zijn nog kaarten verkrijgbaar, maar wacht niet te lang! Ga naar SPECIAALBIERFESTIVALWOLVEGA.nl en scoor snel je tickets.

Tot 28 Februari!

Artikel door: Bas – TheDutchBeerDad
#beergeeksunite @fsommagazine

Neem snel een kijkje op het YouTube kanaal van FSOM! Abonneren is uiteraard helemaal GRATIS! Vergeet natuurlijk niet om de FSOM magazine facebook pagina een like te geven en ons te volgen op Instagram!
See you there! Pin je ook mee met FSOM op Pinterest?

fsom banner fsom tv

Dit is echt iets voor jou!

Bierproef op bezoek bij TheDutchBeerDad in Friesland!
Volg de bier en spijs cursus bij de Bier butler!
Vijf heerlijke Whisky tips voor deze herfst!
Bestel jij je bieren al bij Beerwulf?
The Watchlist episode 1
Volg de bier en spijs cursus bij de bierbutler!

Please follow and like us:

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Blijf op de hoogte!
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Instagram