Het verhaal van Ragnar Lothbrok – Vikings seizoen 1

hoe ging het met rollo na zijn verdwijning uit vikings? lees er alles over bij fsom

28 juli schreef ik een stukje over Comic Con. Natuurlijk zaten er een paar prachtige trailers bij maar vandaag wil ik het hebben over een serie in het bijzonder. Namelijk het verhaal van Ragnar Lothbrook – Viking seizoen. Een serie die niet uit de stallen komt van Netflix, Fox, AMC, Showtime of welke andere grote tv aanbieder dan ook. Nee, deze serie komt van de History Channel!

Ik kan het natuurlijk, maar over een serie hebben, Vikings! Met de komst van het vijfde seizoen in deze fantastische serie lijkt het mij leuk om in vier specials jullie mee te nemen op een reis door de serie, met als hoofdpersoon Ragnar Lothbrok. Omdat dit de eerste special is, lees NIET verder dan je seizoen 1 van de serie Viking nog niet hebt gezien. Je bent gewaarschuwd. Bij deze deel 1 van 4: Seizoen 1!

Vikings logo van history channel op fsom

Wie waren de Vikings

We haken hier even aan bij het verhaal van Ragnar Lothbrok Vikings seizoen 1. De Vikings stonden bekend als plunderende krijgers, verkrachters en moordenaars. Dit alles was zeker waar, maar de Vikings waren ook ambitieus. Het waren ontdekkingsreizigers, kolonisten, ambachtslieden, handelaars en scheepsbouwers.

Een van de eerste rooftochten die ze deden was in een klooster op het eiland Lindesfarne, onderdeel van Northumbria. We weten dus dat het groot krijgers waren, ze schepen konden bouwen en deden aan huisvesting op onbekende plekken.

Er is natuurlijk zoveel meer te vertellen over de Vikings, hun verleden en alles wat ze verder ook maar deden. We zullen hier de focus leggen op een van deze Vikings, een die volgens de legenden de aanstichter was van deze eerste toch richting Northumbria, Ragnar Lothbrok.

Ragnar Lothbrok

Het verhaal in Vikings draait om Ragnar Lothbrok. Bij de start van het verhaal zou men één seizoen maken om het verhaal van Ragnar te vertellen en daarna zou het klaar zijn. Door het grote succes is dit iets anders gelopen.   Maar wie is Ragnar Lothbrok? In de verhalen en de mythes is Ragnar een held en een groot heerser. Bekend van zijn reizen over de grote oceaan en zijn invallen in Anglo-Saxon Engeland en Francia. Tegenwoordig beter bekend als het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk. Andere berichten geven weer dat Ragnar nooit heeft bestaan maar dat hij een samenvoeging is van verschillende grootheden in de Viking geschiedenis. Daarentegen wordt er ook beweerd dat hij een aantal zonen had waarvan wel is bewezen dat ze bestaan hebben. Kortom er eerst veel mysterie om het persoon Ragnar Lothbrok. Laten we er voor het gemak vanuit gaan dat hij echt bestaan heeft en dat de serie een vertaling is van zijn leven richting ons mooie tv-scherm.  

ragnar lothbrok op fsom uit vikings
Ragnar bron: wikia.com

Aan het begin van de serie is Ragnar helemaal geen groot man. Hij was een eenvoudige boer die werkte op het platteland, getrouwd met Lagertha en samen een zoon en een dochter, Björn en Gyda. Over Björn zijn vele verhalen te vinden, maar over Gyda heb ik niets terug kunnen vinden. Ik vermoed dat de schrijvers van de serie haar hebben toegevoegd.

Dromen heeft hij echter wel, grote dromen om, in plaats van naar het Oosten te gaan, naar het Westen te varen. Grote rijkdommen en een nieuwe God! Dat belooft wat te worden.

Ragnar Lothbrok – de ontdekkingsreiziger

Tegen de wens van de graaf in laat Ragnar een boot bouwen door zijn vriend Floki. Samen met Floki, zijn broer Rollo en andere Vikings gaan ze het grote avontuur aan. Door middel van een zonnebord, een soort kompas, steken ze de grote oceaan over en komt men aan in Anglo-Saxon op jawel, het eiland Lindesfarne. Op Lindesfarne is enkel een klooster met monniken. Ze vechten niet hebben geen wachters dus voor de Vikings een eenvoudige buit. De meeste monniken worden gedood en anderen worden meegenomen om als slaaf te verkopen.  

Wanneer het gezelschap bij hun graaf komt, wordt het Ragnar, Floki, Rollo en de anderen niet in dank afgenomen dat ze tegen zijn orders in toch naar het westen zijn gegaan. De graaf geeft aan dat de schatten hem rechtmatig toebehoren en ze morgen allen een ding kiezen om te houden. Waar eenieder kiest voor schatten en rijkdom kiest Ragnar voor een priester, Athelstan.  

Athelstan in Vikings op fsom. Het verhaal van Ragnar Lothbrok in het eerste seizoen van Vikings. De nu al legendarische serie van History Channel!
Athelstand bron: wikia.com

Nadat de graaf een tweede rooftocht naar het Westen wel goedkeurt, mits Knut, de broer van de graaf, meegaat, zetten Ragnar, Floki, Rollo en dit keer ook Ragnar’s vrouw Lagertha koers naar Anglo-Saxon. Dit keer landen ze echter niet op een eiland, maar op het vaste land waar een groep wachters van de koning hun opwacht.

Na een korte, maar niet zo vredige bespreking wordt deze groep wachters in gevecht vermoord en trekken de Vikings het land in om op zoek te gaan naar nieuwe schatten. Eenmaal gevonden begint het ritueel van slachten en plunderen opnieuw. Mannen, vrouwen en kinderen worden gedood of verkracht en gedood en al het goud, zilver of andere waardevolle spullen worden buit gemaakt. Wanneer Knut echter denkt Lagertha te kunnen verkrachten verkijkt hij zich hierop en moet hij dit bekopen met de dood.  

Ragnar Lothbrok – de graaf

Na een lange tocht terug naar de boten en naar huis wacht een graaf op zijn broer. Wanneer Knut niet mee is teruggekeerd verteld Ragnar dat hij Knut heeft vermoord omdat hij Lagertha heeft willen verkrachten. Ragnar wordt hiervoor terecht gesteld, maar vrijgesproken, tegen de wil van de graaf in. Hierop stuurt de graaf een groep moordenaars op Ragnar af.

Helaas voor hem mislukt deze aanslag op Ragnar zijn leven en weten Ragnar tezamen met zijn vrouw, slaaf en kinderen te ontsnappen en te vluchten naar Floki. Hier vraagt Ragnar aan Floki op naar de graaf te gaan in Kattegat en hem namens Ragnar uit te dagen voor een 1-op-1 gevecht en wanneer de graaf weigert dat Odin hem nooit in Walhalla zal laten.

Na een kort maar bloedig gevecht wint Ragnar en wordt automatisch de graaf van Kattegat.   Bij zijn derde bezoek aan Anglo-Saxon ontmoet Ragnar een groep krijgers waaronder de broer van de koning van Northumbria, koning Ælle.

Het verhaal van Ragnar Lothbrok - Vikings seizoen 1 King aelle. Het verhaal van Ragnar Lothbrok in het eerste seizoen van Vikings. De nu al legendarische serie van History Channel!
Koning Ælle

De koning Ælle gaat akkoord met een bezoek van Ragnar en zijn mannen om tot een overeenkomst te komen omtrent het leven van zijn broer. De eis van Ragnar is eenvoudig, 900 kilo in goud en zilver. Koning Ælle gaat akkoord en daarmee lijkt het afgedaan. Niets is minder waar, de Anglo-Saxon hebben andere plannen en vallen met een groot leger de rustplaats aan van de Vikings!

De Vikings zouden de Vikings niet zouden winnen waarna de broer van de koning alsnog sterft en de koning alsnog het goud en zilver betaald. Bij vertrek zweert koning Ælle echter in de naam van God, Jezus en de heilige maagd Maria dat hij wraak zal nemen. Wraak op Ragnar Lothbrok en dat hij Ragnar van zijn leven zal ontnemen.

Queen lagertha in vikings op fsom
Lagertha bron: wikia.com

De Viking koning Horik

Na de reizen naar Anglo-Saxon gaat Ragnar met zijn gezelschap op bedevaart naar Uppsula. Hier leert hij koning Horik kennen, de koning van Denemarken en de Vikings. Om geen kans onbenut te laten vraagt koning Horik aan graaf Ragnar om voor hem naar Zweden te gaan en daar een conflict op te lossen met graaf Borg. Ragnar gaat akkoord en gaat op bezoek bij deze graaf Borg om het conflict op te lossen.    

Koning Horik op fsom uit vikings. Het verhaal van Ragnar Lothbrok in het eerste seizoen van Vikings. De nu al legendarische serie van History Channel!
Koning Horik bron: pinterest.com

Eenmaal in Zweden ontmoet Ragnar Aslaug, de dochter van Brynhildr een legendarische schildmaagd. Ragnar is volledig onder de indruk van Aslaug wat hem ertoe doet verleiden zijn vrouw Lagertha te verraden en Aslaug te bezwangeren. Dit speelt zich af terwijl Rollo zijn broer verraad en samenspant met graaf Borg.   In Kattegat overlijdt Ragnar zijn dochter Gyda aan een bijzondere ziekte en voor Lagertha staat de tijd stil.

Rollo de broer van ragnar lothbrok in vikings op fsom
Rollo bron: wikia.com

Meer Ragnar Lothbrok

Zoals je wellicht hebt opgemerkt aan deze beknopte versie van het verhaal van Ragnar Lothbrok aan de hand van de serie Vikings, merk je wellicht dat er aan het einde meer eindes open zijn dan gesloten. Zoals ook een goede tv serie dat in zich heeft, zal ik hier natuurlijk op terugkomen in de 2e special over het leven van Ragnar Lothbrok. Tot die tijd kan ik enkel zeggen: Skål!

Dit artikel is geschreven door: Peter / DutchPlayStationGamer

Neem snel een kijkje op het YouTube kanaal van FSOM! Abonneren is uiteraard helemaal GRATIS! Vergeet natuurlijk niet om de FSOM magazine facebook pagina een like te geven en ons te volgen op Instagram!
See you there! Pin je ook mee met FSOM op Pinterest?

Vikings Walhalla is nu al een spektakelstuk.

fsom banner fsom tv vikings ragnar lothbrok

Please follow and like us:

Dit is ook iets voor jou!

10 reacties

  1. […] maakte Netflix meer details bekend over de aankomende spinoff van de gruwelijk hitserie ‘Vikings‘. Vikings Valhalla is de naam en deze serie speelt zich ruwweg 100 jaar na het origineel […]

  2. […] draait om een van de bekendste Vikings die de legenden bevat, Ragnar Lothbrok. Ragnar is een simpele man, een boer en een krijger en hij wil eigenlijk niets anders dan de wereld […]

  3. […] a Viking – Vikingweek bij FSOM!Het verhaal van Ragnar LothbrokStephen King griezelt… LaterMijn eerste bottle kill! – A true […]

  4. […] a Viking – Vikingweek bij FSOM!Het verhaal van Ragnar LothbrokStephen King griezelt… LaterMijn eerste bottle kill! – A true […]

  5. […] Dude eindelijk op Netflix!Like a Viking – Vikingweek bij FSOM!Het verhaal van Ragnar LothbrokStephen King griezelt… […]

  6. […] Uiteraard komen we binnenkort met meer informatie over Vikings: Valhalla. Tot die tijd lees je hier het verhaal van Ragnar Lothbrok of hier het verhaal over de verdwijning van Rollo. Ook scoor je voor iets meer dan €100,- de […]

  7. […] fles whisky. Misschien weet je deze Ardnamurchan wel op de kope te tikken. Maar ongetwijfeld heb je het verhaal van Ragnar Lothbrok of het verhaal over de verdwijning van Rollo wel gelezen in ons magazine. Scoor dan snel de Blu-ray […]

  8. […] Linkin Park – One More Light Re-ReviewFinal Fantasy VII Remake Intergrade komt eraan!The Dude eindelijk op Netflix!Like a Viking – Vikingweek bij FSOM!Het verhaal van Ragnar Lothbrok […]

  9. […] Movieshorts – Mortal Kombat, Godzilla vs Kong en Willy’s WonderlandLinkin Park – One More Light Re-ReviewFinal Fantasy VII Remake Intergrade komt eraan!The Dude eindelijk op Netflix!Like a Viking – Vikingweek bij FSOM!Het verhaal van Ragnar Lothbrok […]

  10. […] Movieshorts – Mortal Kombat, Godzilla vs Kong en Willy’s WonderlandLinkin Park – One More Light Re-ReviewFinal Fantasy VII Remake Intergrade komt eraan!The Dude eindelijk op Netflix!Like a Viking – Vikingweek bij FSOM!Het verhaal van Ragnar Lothbrok […]

Reacties zijn gesloten.

Blijf op de hoogte!
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram