pluk de kaas door thedutchbeerdad op fsom

Pluk de Kaas | Met Pluk de Kaas heb ik een aantal zeer interessante avonturen beleefd. Avonturen die ik alle geuren en kleuren voorbij zijn geschoten op mijn Instagram kanaal en natuurlijk de prachtige beer & food pairing in aflevering 17 van ‘Wat Proeven we vandaag’. Maar welke kaasjes zaten er nu eigenlijk in het pakket van Januari?

Op mijn Instagram kanaal heb ik al een mooie IGTVideo online gezet, waarmee ik jullie al even liet zien welke bijzondere kazen er in het pakket van januari zaten. Maar, wat is Pluk de Kaas eigenlijk?

Wat is Pluk de Kaas?

Wat is Pluk de Kaas? We kennen vast de term ‘Carpe diem’ wel, maar in dit geval maken we er gewoon ‘Carpe Caseus’ van! Pluk de Kaas is simpelweg een Kaas abonnement waarmee je om de maand verrast word met een vier-tal kazen die je nog nooit hebt gehad.

Het kan zijn dat je misschien een kaasje al kent, maar die kans is echt heel klein. Pluk de Kaas bestaat namelijk uit heerlijk lokale kaasjes uit Nederland of kaasjes uit andere windstreken. Kaas maken is nog een echte ambacht, er gaat veel liefde in het product en vanuit alle windstreken komen de meest bijzondere kazen.

Door de box van januari ben ik toch een beetje verliefd geworden op het concept van ‘pluk de kaas’. Een van de kazen uit de box van januari was een geitenkaasje met de prachtige naam: ‘Délice de Poitou’. Een romige geitenkaas die heeft gerijpt op houtskool uit het Loire gebied in Frankrijk. Mocht je gemist hebben wat ik van deze geitenkaas vond, check dan de YouTube video over mij bier & foodpairing combinatie met een peanut butter stout.

Wat zat er verder in box?

Ik ga nog even verder met het delen van mijn eerste indrukken van ‘pluk de kaas’. Er zaten namelijk nog drie andere, heerlijk kazen in de box van januari. Het tweede kaasje wat ik eruit wil lichten is een Spaanse blauwschimmelkaas.

Deze kaas draagt de prachtig naam ‘Lara & Sara’. De kaas die de broers Maikel en Adela maken hebben ze vernoemd naar hun dochters, dat is iets wat mij wel aanspreekt. Ze runnen in Galicië een Spaans familiebedrijf waar ze op ambachtelijke wijze kazen producen. De broers claimen dat hun kaas zachter en romiger is dan de Franse Roquefort kazen en dat kan ik inmiddels wel beamen. Het is echt een heerlijke romige kaas!

pluk de kaas op fsom door thedutchbeerdad

De derde kaas uit de box eer eentje met een haast romantische naam, alleen al door de naam waan je je op een terras aan de rand van een Frans plattelandsdorpje. Vanaf het terras hoor je de vogeltjes fluiten in de bloesemende bomen en en struiken waar het gezoem van de bijen zo nu en dan heerlijk dichtbij komt. Een uitzicht over de prachtige velden waarin de kleuren groen en geel zich afwisselen is een waar idyllisch plaatje.

L’Affine au Champagne Rosé is een gewassen roodkorst kaas die word gemaakt in het plaatsje Aube in het noordoosten van Frankrijk. Deze kaas is gemaakt van gepasteuriseerde koemelk en heeft een badje gehad met Champagne Rosé. Hierdoor is de prachtige roze kleur in de korst ontstaan en heeft deze kaas een mooi zoetje meegekregen.

De laatste is een ware localhero. Het is namelijk de Bergens Blond van het landgoed Willibrord in het Noord Hollandse Heiloo. Naast het mooie ziltige en kruidige karakter van deze vol romige witschimmelkaas , heeft deze kaas ook nog een sociaal gezicht. Op boerderij ‘Natuurlijk genoegen’ worden met met een afstand tot de arbeidsmarkt betrokken bij de ambacht van de kaasmakers uit Noord Holland.

Pluk de dag, pluk de kaas!

Ik snap heus wel dat jij na het lezen van dit artikel erg benieuwd bent geworden. Gelukkig mag ik in samenwerking met ‘Pluk de Kaas’ maar liefst twee boxen weg gaan geven! Jazeker, een echte giveaway dus.

Deze weggeefactie ga ik doen op Instagram en het is zeer eenvoudig om mee te doen. Volg mijn Instagram account @thedutchbeerdad en volg ook @plukdekaas. Tag onder de foto ten minste drie vrienden die ook een heerlijk kaaspakket willen winnen, meer vrienden taggen mag natuurlijk ook! Deel de foto in je story en vergeet niet om mij te taggen, anders kan ik niet zien dat je de story heb geplaatst!

De giveaway gaat beginnen op 03-03-2020 20.00 en zal eindigen op maandag 09-03-2020 wederom om 20.00. Daarna gaan we de stemmen tellen en kiezen we twee winnaars van dit toffe pakket! Doe jij mee?

Artikel door: Bas de Goede – TheDutchBeerDad
#kaasfreaks en #beergeeksunite @fsommagazine

Neem snel een kijkje op het YouTube kanaal van FSOM! Abonneren is uiteraard helemaal GRATIS! Vergeet natuurlijk niet om de FSOM magazine facebook pagina een like te geven en ons te volgen op Instagram!
See you there! Pin je ook mee met FSOM op Pinterest?

fsom banner tv thedutchbeerdad en de januari box van pluk de kaas

Dit is echt iets voor jou!

Vijf Whisky tips die jou de winter door gaan helpen!
De Peanut butter nitro milk stout VS Geitenkaas!
De ValFather van HighLand Park door Confessions of A Whisky Freak!
De hemelse knoflookdip!
Knockando zonder K!
Bruschetta met gegrilde perzik!
Volg de bier en spijs cursus bij de bierbutler!
Bestel jij je bieren al bij BEERWULF.com?

Please follow and like us:

Dit is ook iets voor jou!

10 reacties

  1. […] Pluk de dag! Pluk de kaas! Het Receptenboek | De hemelse knoflookdip!Peanut Butter Nitro Milk Stout PAIRING met Delicé de poitou!Northern Monk X By the river brewing collabbrew!Welkom terug drive-in bioscoop!Mannen weten niet wat vrouwen allemaal weten! […]

  2. […] Pluk de dag! Pluk de kaas! Het Receptenboek | De hemelse knoflookdip!Peanut Butter Nitro Milk Stout PAIRING met Delicé de poitou!Northern Monk X By the river brewing collabbrew!Welkom terug drive-in bioscoop!Mannen weten niet wat vrouwen allemaal weten! […]

  3. […] Tzatziki maken!Pluk de dag! Pluk de Kaas!Peanut Butter NITRO Milk Stout met […]

  4. […] Tzatziki maken!Pluk de dag! Pluk de Kaas!Peanut Butter NITRO Milk Stout met […]

  5. […] Tzatziki maken!Pluk de dag! Pluk de Kaas!Peanut Butter NITRO Milk Stout met […]

  6. […] Tzatziki maken!Pluk de dag! Pluk de Kaas!Peanut Butter NITRO Milk Stout met […]

  7. […] bij FSOM en op mijn eigen Socials heb ik met enige regelmaat wat geschreven over ‘Pluk de Kaas, pluk de dag‘. Wat mij betreft is ‘Pluk de Kaas’ de kaasbox voor echte kaasliefhebbers, naast […]

  8. […] hebben het hier op FSOM al veel vaker gehad over onze liefde voor Pluk de Kaas. Dus wanneer je het ons vraagt is dit het perfecte liefdes cadeau voor je wederhelft. Mits hij of […]

  9. […] lekkers in de kaasbox van mei. Wil je weten welke dit is? Spiek dan zelf snel op de website van Pluk de kaas. Mocht je zelf leuke ideeën hebben over het combinaties met deze kazen, feel free to […]

  10. […] je popcorn, kaasplankje en drankje vast klaar want hier komen […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte!
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram