Doe Het Zelf Magische BBQ Saus

magische bbq saus addicted2craftbeer in het fsom receptenboek!

Magische BBQ Saus | Het nieuwe jaar is begonnen en of je nou goede voornemens hebt of niet, lekker eten willen we allemaal te allen tijde doen. Het FSOM-receptenboek krijgt langzaam mooie vormen en wij zijn dan ook erg blij dat Johnny ons komt helpen! Jullie kennen hem misschien al wel onder een andere naam… Maar we gaan eerst aan de slag met die magische BBQ saus!

Deze Gear heb je nodig!

Glazen of plastic container
Trechter
Sauspan
Mes, knoflookpers!
Eventueel staafmixer.

Deze Ingrediënten heb je nodig voor de Magische BBQ Saus!

Ketchup (300ml)
Imperial stout (300ml) naar eigen keuze uiteraard!
1 sjalot
1 rode peper
2-3 teentjes knoflook
60ml geturfde whisky. Naar eigen keuze uiteraard!
100-150 gram bruine basterd suiker
2 eetlepels olijfolie
2 theelepels (Gerookte) Paprikapoeder
2 eetlepels Worcestershiresaus

Here's Johnny! De kick off voor Johnny is gelijk een smaakvolle! De magische Addicted2Craftbeer BBQ Saus check je nu in het FSOM receptenboek!

Aan de slag met die magische BBQ saus!

Begin met het pellen van de sjalot en snipper deze in kleine blokjes. Snijd ook de rode peper in kleine stukjes. Je kunt ervoor kiezen om eerst de zaadjes en zaadlijsten te verwijderen. Door dit te doen haal je er wat hitte uit, maar dat hoeft natuurlijk niet. Wij bij FSOM houden wel van pittig en bovendien zijn we liever lui dan moe!

Verhit twee eetlepels olijfolie in de pan en fruit hierin de ui en peper aan. De knoflook mag er ook direct bij. De teentjes hoeven niet gepeld te worden, doe ze in de knoflookpers en knijp de knoflook eruit. De velletjes blijven achter in de pers, handig hè!

Voeg 300ml ketchup en 300ml Imperial stout toe. Het mooie aan dit recept is dat er een klein beetje overblijft en dat is natuurlijk voor de chef, proost! Voeg nu ook de 100 tot 150 gram basterdsuiker toe. Pak een barmaatje of giet uit de losse pols 60ml whisky bij de saus. Het is lekker om een geturfde whisky te nemen, zo krijg je een lekkere rooksmaak in je saus. Je kunt ook kiezen voor gerookte paprikapoeder voor nog een extra kick, gebruik twee theelepels. Tot slot voeg je nog twee eetlepels worchestershiresaus toe, voor de hartige umami smaak.

Koken maar!

Breng de saus aan de kook. Voeg wat water toe en roer af en toe door de saus. Laat het geheel een langere tijd inkoken. Door het koken gebeuren er een aantal chemische reacties waardoor de suikers in de ketchup, sjalot en basterdsuiker lekker gaan karamelliseren en zo krijg je een fantastisch lekkere saus. Tel op ongeveer 45 tot 60 minuten, maar verlies de saus nooit uit het oog!

Wanneer de saus voldoende is ingekookt, kun je deze in een container gieten. Wanneer je voor een plastic container kiest, moet je de saus uiteraard eerst even af laten koelen. Kies je voor glas dan hoeft dat niet. Je kunt ervoor kiezen om de staafmixer eerst nog even in de saus te hangen zodat de kleine stukjes worden fijngemalen.

Bewaar de saus in de koelkast, deze blijft zeker een maand goed. Langer is hij hier nog niet blijven staan! Geniet ervan!

Artikel door: Johnny Cleven / @addicted2craftbeer
Volg FSOM Magazine op Instagrampagina en Facebookpagina!
Ben je nog geen abonnee op FSOM tv? Klik dan snel –> hier <– en mis niets meer!

Dit Is Ook Iets Voor Jou!

Zelf Tzatziki maken!
Pluk de dag! Pluk de Kaas!
Peanut Butter NITRO Milk Stout met Geitenkaas!

Who’s Johnny?

Here's Johnny! De kick off voor Johnny is gelijk een smaakvolle! De magische Addicted2Craftbeer BBQ Saus check je nu in het FSOM receptenboek!
Please follow and like us:

Dit is ook iets voor jou!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte!
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram