Pluk de Kaas, Pluk het Nieuwe jaar!

Pluk de kaas kaasplank fsom magazine thedutchbeerdad

Cheesylicious | Het nieuwe jaar is begonnen en hoe kun je het nieuwe jaar beter beginnen dan met goede voornemens. Goede voornemens zijn gebruikelijk om in het nieuwe jaar in te gaan zetten, helaas sneuvelen ze vaak naarmate het jaar vordert. Mijn goede voornemens zullen nooit sneuvelen want mijn goede voornemens zijn ‘cheesylicious‘!

Hier bij FSOM en op mijn eigen Socials heb ik met enige regelmaat wat geschreven over ‘Pluk de Kaas, pluk de dag‘. Wat mij betreft is ‘Pluk de Kaas’ de kaasbox voor echte kaasliefhebbers, naast de voorkeuren die ik had en soorten kaas die ik al kende. Is deze box in 2020 een geweldig avontuur geweest en zo heb ik de kans gekregen om een hoop nieuwe kaas (soorten) te ontdekken.

Cheesylicious!

Het nieuwe jaar is begonnen en dus is het ook alweer bijna tijd voor een nieuwe kaasbox. Ik heb contact gehad met de kaashelden die de boxen samenstellen en hieronder kun je vast kennis maken met de kazen die je in de box van januari kunt vinden… Hmmmm!

De ultieme kaasplank bij FSOM! Begin jij het nieuwe jaar met goede voornemens? Wij wel! Met pluk de kaas, plukken wij het nieuwe jaar! Proef je mee? Cheesylicious!

-TheDutchBeerDad

Berghem Blu!

De eerste kaas in de box van januari is ‘Berghem Blu’, een blauwader kaas waarover de kaashelden het volgende alvast verklappen. “Berghem Blu is een antieke blauwader kaas met een pittig temperament uit de streek rond Bergamo in Noord Italië. Een kaas met “vergeten” geuren en smaken die typisch waren voor de eerste oorspronkelijke Italiaanse blauwe kazen. De makers van deze kaas willen die authentieke geuren en smaken terughalen naar het heden.”

“En het moet gezegd: dat is gelukt. Berghem Blu heeft de pit van een blauwe kaas en is tegelijk delicaat romig en zacht. Goed te doen op een kaasplankje, maar ook heerlijk bij een salade of op brood. Met een Barolo of Barbaresco komt deze kaas mooi tot haar recht, dit zijn stevige rode wijnen die in combinatie met deze kaas een heerlijke smaaksensatie afgeven.”

Meer over deze kaas komen jullie tegen in de nieuwe aflevering van ‘Lullen over kaas’ op mijn Instagram: @thedutchbeerdad. Ik ga deze kaas zeker even proberen met een mooi stevige quadrupel met ten minste 10% en een vol karakter.

Berghem Blu bij FSOM! Begin jij het nieuwe jaar met goede voornemens? Wij wel! Met pluk de kaas, plukken wij het nieuwe jaar! Proef je mee? Cheesylicious!

-TheDutchBeerDad

Red Leicester!

De tweede kaas is er eentje waar ik enorm naar uitkijk! Red Leicester! De kaashelden van Pluk de Kaas hebben hier al wat leuks over te vertellen.

Red Leicester is een stevige kaas, Cheddar-achtig, met een brokkelige textuur en een zachte zoetige smaak. Eéntje die zelfs neigt naar karamel met een wat noot-achtige kenmerken. De smaak wordt sterker naarmate de kaas door rijpt. Hoewel de kaas jong gegeten kan worden is de smaak het best na zes tot negen maanden rijpen. Drink bij deze kaas een rode wijn zoals Sauvignon of Shiraz, eentje met lekker een beetje pit dus! En voor de bierliefhebber de tip om hier een stevig donker bier bij te drinken, bijvoorbeeld een krachtige Brown Ale of Imperial Stout. Echt op z’n Engels zeg maar.”

Red Leicester, brokkelende cheddar kaas bij FSOM! Begin jij het nieuwe jaar met goede voornemens? Wij wel! Met pluk de kaas, plukken wij het nieuwe jaar! Proef je mee? Cheesylicious!

-TheDutchBeerDad

Saint Nectaire Fermier!

Saint Nectaire Fermier is een halfharde uit de Auvergne in Frankrijk. “De kaas heeft een gewassen korst en wordt traditioneel gerijpt op stro. Hierdoor krijgt de kaas haar kenmerkende aardse geur. De binnen-structuur is zacht romig en de vol vette smaak geeft tonen af van champignon en noot. Drink bij deze kaas een witte Chardonnay, Chenin Blanc of juist een rode wijn kan ook, bijvoorbeeld Gamay.” Aldus de kaashelden van Pluk de Kaas.

Ik ga deze kaas zeker even proberen met een mooie droge Saison erbij en misschien probeer ik zelfs wel even een klassieke Orval erbij te pakken. De mogelijkheden zijn eindeloos, maar eerst moeten we dit kaasje in handen krijgen uiteraard!

Saint Nectaire Fermier bij FSOM! Begin jij het nieuwe jaar met goede voornemens? Wij wel! Met pluk de kaas, plukken wij het nieuwe jaar! Proef je mee? Cheesylicious!

-TheDutchBeerDad

Genieten maar!

Ben je na het lezen van dit artikel net zo enthousiast geworden als ik al was, wat volkomen te begrijpen is, dan heb ik een te gekke kortingscode voor je! Pluk de Kaas is een kaas-abbonement waarbij je om de maand een heerlijke kaasbox krijgt toegezonden met een aantal unieke kazen. Wil je meer weten over Pluk de Kaas, check dan mijn artikel ‘Pluk de dag, pluk de kaas!‘.

De kortingscode die ik met jullie mag delen is een code voor maar liefst 15% korting op zowel de eerste kaasbox die je afneemt, én de tweede kaasbox! Gebruik bij het afrekenen op de website van de kaashelden de code ‘degoedekaas‘ om heerlijk te kunnen smikkelen en dat ook nog eens met een leuke korting! 😉 Laat mij via Instagram of onder dit artikel weten of jij de box van januari gaat scoren en proef lekker mee! Cheesylicious!

Artikel door: Bas de Goede / @thedutchbeerdad
Volg FSOM Magazine op Instagrampagina en Facebookpagina!
Ben je nog geen abonnee op FSOM tv? Klik dan snel –> hier <– en mis niets meer!

Please follow and like us:

Dit is ook iets voor jou!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte!
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram