Het Receptenboek |De Bierburger

Foodporn | Gaat het over eten of koken, dan kom je Jamie Oliver overal tegen. Jamie bouwde een imperium op het fundament van zijn passie en vandaag geeft onze eigen Food & Beer Lady haar eigen twist aan Jamie’s bierburger!

You're invited to an adventure with teh food & beer lady! Exclusief bij FSOM Magazine!

Jamie Oliver!

Dit gerecht heb ik gemaakt uit een van de vele kookboeken van Jamie Oliver. Jamie is mij held! Zijn boeken hebben een ereplaatsje in mijn keuken en wanneer ik de Blokker inloop, ga ik automatisch naar ‘zijn’ afdeling. Ik ben gauw te verleiden voor zijn marketingtrucs en heb dus ook ‘gewoon’ de pollepels gekocht en roer nu de gerechten in stijl. Koken in stijl, daar hou ik van.

Goed, terug naar het kookboek. Koken is tijdmanagement. Elke seconde is er één en je moet dus beschikken over stressbestendigheid, planningsvaardigheden en vooral tijd. Laat dat laatste nou iets zijn wat een gemiddeld mens amper heeft. We zijn druk, druk, druk maar willen wel een smakelijke maaltijd in een record tempo op tafel zetten. En als je het écht goed wil doen. Dan ook graag met een passend biertje erbij. Nou je zit goed hoor want hier is een topper van een recept!

Dit recept komt uit het boek: Jamie in 15 minuten. (klik op de link als jij dit boek ook in je collectie wil hebben!) Wil je het in een kwartier klaar gaan maken moet je als speer aan de slag en alles klaar hebben staan voordat het kwartier ingaat. Dat kan maar dat is voor dit recept niet zo nodig. Maak er geen gehaast van, neem lekker de tijd en geniet vooral van het koken en je biertje. Tip: maak de salade eerst, koud is hij het lekkerst en als hij in de koelkast staat terwijl je de burger maakt, is dit succes gegarandeerd. #gratistip

Foodporn bij FSOM Magazine! In het receptenboek vind je de lekkerste recepten, ga jij ook aan de slag met de bierburger!

https://fsom.nl

De Britse Burger van Jamie Oliver” doop ik om naar “Jamies bierburger.”

Wat heb je nodig?

Even een klein lijstje met wat je nodig hebt om de bierburger te maken!

Voor de salade:
* 2 wortelen
* 250 gr witte kool
* 1 peer
* Kleine rode ui
* 2 eetlepels extra vierge-olijfolie
* 1 eetlepel rode wijnazijn
* 70 gr rucola

En nu natuurlijk het belangrijkste! Alles voor de burger…
* 500 gram mager rundergehakt
* 1 volle theelepel grove mosterd
* 1 (flink) scheutje bier of ale van goede kwaliteit. Ik heb gekozen voor Palm.
* Olijfolie
* 4 volkorenbroodjes
* 2 eetlepels magere yoghurt
* een flinke scheut worcestersaus
* 1 rijpe vleestomaat
* 2-4 augurken (afhankelijk van het formaat)
* Tomatenketchup

Bestel je boodschappen ook super-easy bij Albert Heijn online, scheelt weer een hoop tijd en het kost tegenwoordig geen fluit meer… Een fluitje van een cent dus! Daar gaan we!

Foodporn bij FSOM Magazine! In het receptenboek vind je de lekkerste recepten, ga jij ook aan de slag met de bierburger! 

Geniet ook direct van een lekker Palm biertje! 

https://fsom.nl

De Bierburger!

Doe het gehakt met peper en zout, mosterd en het bier een kom en kneed alles goed door elkaar. Verdeel het gehakt in vieren. (Voor 4 gruwelijke burgers!) Doe olijfolie in de pan en keer ze om als ze krokant en goudbruin zijn. Druk ze gaandeweg een beetje plat om goed contact te maken met de pan.

Leg de broodjes in de oven. Doe de yoghurt met een flinke scheut worcestersaus in een klein schaaltje en roer het goed door elkaar. Snijd de augurken en de tomaat in dunne plakjes en doe ze op een mooie plank samen met de yoghurtsaus. Als het er mooi uitziet, dan smaakt het nog beter!

Rasp de schoongemaakte wortelen, kool, peer, en gepelde rode ui in de keukenmachine. Doe de extra vierge-olijfolie en de rode wijnazijn in een serveerschaal en doe de groente erbij. Goed husselen en afmaken met rucola.

De broodjes worden belegd met wat ketchup, tomaat en de burger. Zo serveer je het aan de tafelgasten zodat iedereen zijn burger kan beleggen met de ingrediënten op de plank.

Mijn extra aanvulling: Ik heb de hamburger-pers gebruikt, de burgers heb ik gebakken in een grillpan en je kunt er extra beleg op doen zoals bak-bacon, gebakken uitjes of cheddar kaas. De kaas kun je tijdens het bakken van de burger op het laatste moment van de burger op het vlees leggen om de kaas te laten smelten.

Foodporn bij FSOM Magazine! In het receptenboek vind je de lekkerste recepten, ga jij ook aan de slag met de bierburger!

https://fsom.nl

De burger kan wat nat zijn door het gehakt en het bier. Je kunt wat vocht uit de pan gieten, indien nodig. Het vlees moet immers bakken en niet koken ;-).

Er hoort natuurlijk ook een lekker biertje bij!

Het biertje dat ik gekozen heb was een Palm biertje. Een amberkleurig bier van hoge gisting heeft een prima alcoholgehalte van 5,2%. Palm heeft speciale palm-mouten en palm-gist wat maakt dat zij een balans heeft gevonden in lichte karamelsmaken met een honingachtige malsheid. Dit proef je terug in de burger.

De eerste keer dat ik zelf dit recept maakte was dit voor 2 personen. We hebben met zijn tweeën  ieder twee burgers op. Dát zegt iets over de smaak van de burger! Beide een burger die belegd was zoals hierboven, de tweede burger was belegd met gebakken uitjes en kaas.

Beide vond ik lekker maar toch zou ik voor de volgende keer voor de eenvoud kiezen en het recept aanhouden. Dit omdat de burger zelf in combinatie met de salade al zo smaakvol is! Niets meer aan doen! Succes gegarandeerd en smullen maar!

Eet smakelijk!

Artikel en recept door The Food & Beer lady 
Bekijk ook het recept van mij bierige stoofpotje, ideaal voor de koude maanden!

fsom website banner logo entertainment Het Receptenboek | Zelfgemaakte Tzatziki door KimMichaelis op FSOM Magazine.

https://fsom.nl

Dit is echt wat voor jou!

Pluk de dag! Pluk de kaas!
Het Receptenboek | De hemelse knoflookdip!
Peanut Butter Nitro Milk Stout PAIRING met Delicé de poitou!
Northern Monk X By the river brewing collabbrew!
Welkom terug drive-in bioscoop!
Mannen weten niet wat vrouwen allemaal weten!

Please follow and like us:

1 thought on “Het Receptenboek |De Bierburger

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Blijf op de hoogte!
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Instagram