Kaasbox pluk de kaas van mei!

Kaasbox | De kaasbox van Pluk de Kaas is iedere keer weer een feestje voor mij! Ik kijk dan ook enorm uit naar dat heilige moment dat ze bekend maken welke kaasjes er deze maand in de box zitten… Lees gauw verder!

Kaas, wie houdt er nou niet van!? Dankzij Pluk de Kaas heb ik mijn culinaire ontdekkingsreis kunnen uitbreiden en heb ik al vele onbekende kazen mogen proeven en ontdekken. Daarom zijn deze kaashelden ook onze vrienden en chek je uiteraard een te gekke kortingscode op onze vrienden pagina!

Laten we nu vooral even checken welke kaasjes er deze maand in de box zitten!

Pérail du Larzac

Een zachte franse schapenkaas met een witte natuurlijke korst. De kaas wordt gemaakt in de Aveyron in de Midi-Pyrénées. Daar op de hoogvlakten kunnen de schapen weiden op kalkrijke graslanden. Dit kalk geeft een wat pittige smaak aan de kaas mee. Daarnaast heeft deze schapenkaas een licht zuurtje en is ietwat zoutig. Typisch voor schapenmelk“. – Pluk de Kaas.

Een schapenkaas uit de Pyrieneen! Oelalaaa… Wat kijk ik daarnaar uit zeg. Bij iedere kaas uit de kaasbox ga ik je vanaf heden een biertip geven. Ik ken de kaas natuurlijk niet, maar ik combineer mijn culinaire kaasreis altijd met een mooi bier. Voor deze kaas ga ik absoluut de Bons Voeux in huis halen. Dit blonde bier is vrij stevig en heeft een alcoholpercentage van 9,5%. Het heeft veel invloeden van een Saison en is vrij droog en grassig in de smaak. Ik hoop stiekem dat die mooi samen zal smelten met het zuurtje en pittige karakter van deze kaas.

Ik kies voor dit bier omdat hetéén van mijn favoriete bieren binnen deze stijl is. Een andere smaakcombinatie die ik wel zie zitten is de fenomenale tripel Paix Dieu. Misschien zit ik er met beide pairings wel helemaal naast, maar only time will tell.

Taleggio Arrigoni

Taleggio is een van de iconische Italiaanse kazen met een beschermde oorsprongbenaming DOP. Een vierkant blok met de afdruk van een kleitablet. Dit is een roodbacteriekaas waardoor de korst zacht en licht rood is, een beetje nattig doordat de kaas tijdens de rijping regelmatig wordt gewassen en met wat blauwgrijze schimmelsporen erop. Subliem dus voor de echte kaasliefhebber“. – Pluk de Kaas.

Deze kaas lijkt mij echt fenomenaal en is typisch zo’n kaas die je eigenlijk bijna nooit tegenkomt. Ik kies voor deze kaas eigenlijk twee bieren om te proberen. Aan de ene kant kies ik een wat frissere IPA. Ik denk dat ik dan voor Doerak van van Moll. Daarnaast wil ik hem ook zekere proberen met een wat zwaarder bier met juist de bitterheid uit de koffiesmaak, dan uit de hop bij Doerak. Hiervoor pak ik de ‘More Complicated Than Yout Girlfriend Stout’ van Flying Dutchman.

Ik verwacht vooral dat de bitterheid en de mooie hoeveelheid koolzuur van deze bieren een extra dimensie aan de smaak en vooral de pittigheid van deze kaas.

Pluk de kaas! Wat zit er in de kaasbox van mei? Check it out @ fsom magazine thedutchbeerdad

Roquefort Papillon Noir A.O.P

“Roquefort Noir is wel de koning onder de blauwschimmelkazen. Deze Noir is een van de beste blauwe kazen. Een schapenmelkkaas met een zilte licht zoete smaak en rijke geur en een stevige structuur die smelt op de tong. De binnenkant is ivoorkleurig met blauwaders“. – Pluk de Kaas.

Met deze kaas ga ik absoluut uit mijn dak! Een mooie Roquefort is absoluut een kaasje waar ik intens van kan genieten. Bij deze Roquefort Paillon Noir A.O.P die Pluk de Kaas in de kaasbox stopt, ga ik absoluut een Orval proeven. Dit doe ik met een Orval die lekker jong is en daarnaast een flesje van ongeveer 1,5 jaar oud. Puur genieten! Het zurige in dit bier is bij uitstek een combinatie die goed past bij een blauwschimmelkaas.

Normaal gesproken zou je ook een mooi witbier kunnen uitkiezen om te combineren, maar ik doe even lekker eigenwijs en pak er een juweeltje bij van Founders Brewing Company. Niets minder dan de KBS mag een match proberen te vinden met deze geweldige kaas. In mijn beleving zal de koffie en chocolade bitterheid in combinatie met de vanilletonen van de Bourbon vatrijping een geweldige combinatie vormen met deze Roquefort Noir.

Genieten met korting!

Uiteraard deel ik mijn pairing ervaringen met jullie op mijn Instagram. Mocht je mij nog niet volgen neem dan eens een kijkje op @thedutchbeerdad. Ik begon dit artikel al met het benoemen van de korting en ik kan je enkel adviseren om de korting mee te pakken bij je bestelling. Het is absoluut de moeite waard om de wondere wereld van Pluk de Kaas te gaan ontdekken.

Uiteraard zit er nog meer lekkers in de kaasbox van mei. Wil je weten welke dit is? Spiek dan zelf snel op de website van Pluk de kaas. Mocht je zelf leuke ideeën hebben over het combinaties met deze kazen, feel free to share!

Artikel door: Bas / @thedutchbeerdad
Join mijn bieravonturen ook op Untappd en Instagram! Let’s share!
Volg FSOM Magazine op Instagrampagina en Facebookpagina!
Ben je nog geen abonnee op FSOM-tv? Klik dan snel –> hier <– en mis niets meer!

Welke heerlijke kazen kiezen ze bij Pluk de Kaas uit voor de kaasbox van mei? En, wlke bieren passen er volgens TheDutchBeerDad bjij? Lees het allemaal bij FSOM!
‘Gebruik ‘degoedekaas‘ voor een awesome kennismakingskorting.
Please follow and like us:

Dit is ook iets voor jou!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte!
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram