De Top 5 Bieren Van 2020

Top 5 bieren | Daar ga je dan, je begon zo hoopvol, maar eindigde in mineur. En dat is een understatement! 2020 het jaar dat wij nooit meer zullen vergeten, van ingeperkte vrijheden door de Covid-19 maatregelen. Vakantie? Forget it! Maar wat wij wel gewoon blijven doen is genieten waar dit kan en omdat wij dol zijn op lijstjes, krijg je in navolging van de ‘Top 5 Whisky’s’ van Confessions Of A Whisky Freak wederom een top 5. Gewoon omdat we van lijstjes houden!

Mijn top vijf bieren van 2020 is een lijstje van bieren die ik heb gedronken in 2020 en die om welke reden dan ook de hoogste rating op Untappd hebben gekregen. Het bier hoeft niet per definitie uitgebracht te zijn in 2020 natuurlijk!

Nummer 5

De aftrap van mijn top vijf is niet de minste! Het is namelijk de KBS Maple Mackinac Fudge Stout gebrouwen door Founders Brewing Company uit de VS. De klassieke KBS is één van mijn all time favorite Stouts, vooral omdat het voor mij één van de eerste kennismakingen was met barrel aged bieren.

De KBS Maple Mackinac Fudge Stout is een superdikke bak koffie met 11% alcohol, dit bier is ook nog eens verrijkt met Maple Syrup. Dit doet je misschien denken aan CBS van Founders, maar niets is minder waar. De hoeveelheid maple syrup zorgt voor een aangename balans naast de koffie bitterheid en geeft het bier een extra vol karakter.

2021 gaat beginnen, maar niet voordat wij de top 5 bieren van 2020 met jullie delen! Het aanbod en de keuze is reuze, maar welke zijn lekker? 
KBS Mackinac Fudge Stout door TheDutchBeerDad op FSOM.

Nummer 4

Redneck High Society is een superdikke Quadrupel van een brouwerij waar ik afgelopen jaar kennis mee heb mogen maken dankzij Van Erp Dranken. Deze 75cl fles kost iets meer dna twee tientjes en was elke cent waard! Wat een genot! Nu ik eraan terug denk had dit bier misschien wel een nog hogere rating verdient.

Lickinghole Creek is een geweldige brouwerij uit de VS waar ze een beetje gek zijn, veel verbonden zijn met de natuur en in de prachtige omgeving waar ze zitten, evenzo prachtige brouwsels maken. Redneck High Society is een Belgische stijl Quadrupel met 13% alcohol dat vatrijping heeft gehad op Cognac vaten. Een werkelijk hemels resultaat en mijn solide nummer vie rvan 2020.

2021 gaat beginnen, maar niet voordat wij de top 5 bieren van 2020 met jullie delen! Het aanbod en de keuze is reuze, maar welke zijn lekker? 

Redneck High Society door TheDutchBeerdad op FSOM.

Nummer 3

Nummer drie is een brouwerij die ik al wat langer ken, maar deze heeft afgelopen jaar veel indruk gemaakt met een aantal geweldige IPA’s, Sour IPA’s en bovenal donkere bieren. Deze La Lobotomie Cérébral is simpelweg de lekkerste stout die ik afgelopen jaar heb gedronken. Wat een monsterlijk bier!

Dit bier is door AF Brew gebrouwen ter ere van een erg bijzonder festival, door alle covid-19 ellende viel ook dit festival in het water. Gelukkig kwam het bier wel naar Nederland en deze superdikke stout verdient een gruwelijk rating. Koffie, chocolade, laurier, licht kruidig (Kardemom??), vanille en een lekkere hoeveelheid boozyness.. Purrrrfect!

2021 gaat beginnen, maar niet voordat wij de top 5 bieren van 2020 met jullie delen! Het aanbod en de keuze is reuze, maar welke zijn lekker? 

La Lobotomie door TheDutchBeerDad op FSOM.

Nummer 2

Nummer 2 is een bier waar afgelopen jaar nogal wat ‘FOMO’ over was. Een voor velen nieuwe brouwerij uit het Noorden des lands dat zomaar met brute dikke IPA’s op de markt kwam. Waar ik het eerste brouwsel van Folkingebrew, want daar hebben wij het natuurlijk over, heb gemist. Scoorde ik gelukkig de rest wel, voor mij is dit ook nog eens lokaal bier!

Leap Of Faith is een Double dry hopped new england stijld double ipa. Een mond vol en zo smaakte hij ook! Wat een zieke rammer en dus was het logisch dat dit de IPA ging worden met de hoogste rating ooit! Ondanks dat dit op papier een DIPA is, vind ik dit bier in de smaak vooral een ode aan de klassieker IPA. Mooi vol, licht tropisch fruit en vooral lekker veel hopbitterheid!

2021 gaat beginnen, maar niet voordat wij de top 5 bieren van 2020 met jullie delen! Het aanbod en de keuze is reuze, maar welke zijn lekker? 

Leap Of Faith door TheDutchBeerDad op FSOM.

And The Winner Is…

De winnaar is verrassend genoeg niet eens het bier met de hoogste rating, maar aangezien het mijn artikel is… Ga ik gewoon een beetje vals spelen!

Op nummer 1 komt voor mij het bier dat mij het meest heeft verrast. Ik ben namelijk al eeuwen op zoek naar goed en lekkere bananen stouts. Deze zijn schaars en vaak gewoon chemisch, nep of waterig. Nu niet! Untitled Art is erin geslaagd om een hele dikke stout te verrijken met de smaak van banaantjes…

2021 gaat beginnen, maar niet voordat wij de top 5 bieren van 2020 met jullie delen! Het aanbod en de keuze is reuze, maar welke zijn lekker? 

Chocolate Banana Imperial Stout door TheDutchBeerdad op fsom.

Deze Double Pastry Stout met de toepasselijke naam ‘Chocolate Banana Imperial Stout’ is zo goed gelukt, bizar gewoon! Een dikke bak koffie met een mooie pure chocoladebitter op de achtergrond en dan ook nog gewoon de natuurlijke smaak van banaan! Perfect en de terechte nummer 1 van de top vijf biere van 2020.

Mijn nummer 1 van dit jaar is denk ik lastig verkrijgbaar op dit moment, maar haar broertje met Lindura koffieboontjes mag er ook zijn!

Uiteraard heb ik nog veel meer overheerlijke bieren gedronken afgelopen jaar, maar ik moest gewoon een keuze maken. Wil je meer beleven van mijn drankjes avonturen, volg mij dan op Instagram, maar bovenal join mijn bieravonturen op Untappd!

Laat in de comments onder dit artikel of op Social Media weten welk bier vooral veel indruk op jou maakte in 2020! #beergeeksunite

Artikel door: Bas de Goede / @thedutchbeerdad
Join mijn bieravonturen ook op Untappd! Let’s share!
Volg FSOM Magazine op Instagrampagina en Facebookpagina!
Ben je nog geen abonnee op FSOM tv? Klik dan snel –> hier <– en mis niets meer!

Dit Is Ook Iets Voor Jou!

Zelf Tzatziki maken!
Pluk de dag! Pluk de Kaas!
Peanut Butter NITRO Milk Stout met Geitenkaas!

Please follow and like us:

Dit is ook iets voor jou!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte!
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram