Top Tien series die je gezien MOET hebben!

Top tien Must see | TheDutchBeerDad en ik hebben de laatste weken al eens een artikeltje online gegooid met films die er aan komen en je moet zien of films die je eigenlijk al gezien had moeten hebben. Vandaag doe ik echter eens een gooi naar tien series die je gezien moet hebben. Tien? Ja, tien!

Boardwalk Empire

We knallen er direct in met mijn favoriete serie aller tijden: Boardwalk Empire. De serie speelt zich af tijdens de drooglegging in Amerika, welke duurde van 1920 tot 1931. We volgen Enoch ‘Nucky’ Thompson (Steve Buscemi), een karakter gebaseerd op Enoch L. Johnson, een republikeinse politicus die achter de schermen de touwtjes in handen had.

De serie zit vol met politiek, verraad, moord, en maffiapraktijken. Als deze zaken ook maar enigzins interesse wekken dan is dit gewoon DE serie om te kijken.

Falling Skies

In 2011 begon de sciencefiction serie Falling Skies. De aarde wordt aangevallen door een buitenaards ras, de Skitters, die mechanische drones aansturen die het menselijk ras uitschakelen of onderwerpen. Het is natuurlijk aan een dappere groep verzetsstrijders, onder leiding van Tom Mason (Noah Wyle, beter bekend van ER). De serie begint erg sterk, zwakt een beetje af maar komt toch met een tof einde. Een aanrader voor sciencefiction fans die deze serie hebben gemist.

Justified

Walton Goggins en Timothy Olyphant shitteren in deze hedendaagse Western waar niets verboden is en alles mogelijk. De chemie tussen Goggins en Olyphant is fantastisch, al moet ik natuurlijk er wel bij zeggen dat ik Goggins ondertussen adoreer als een ware fangirl. Maar dat komt meer door een rol in een andere serie op de lijst.

The Sopranos

Ben je op zoek naar The Godfather onder de series? Dan heb je The Sopranos vast wel gezien. Zo niet, dan is dit HET moment om in te stappen. Wijlen James Gandolfini is Tony Soprano, een mafia baas die met zichzelf overhoop ligt. Paniekaanvallen komen niet alleen voor bij de ‘mietjes’ van de maatschappij, nee ook de geharde mafiosi heeft er last van. Het is alleen niet heel slim voor een mafia baas om naar een psychiater te gaan… Toch?

In The Flesh

Dat de Britten goede series kunnen maken zullen de meesten onder ons wel weten. Soms is er echter een serie die er uit springt. In The Flesh is zo’n serie. De series volgt Kieren Walker, een jongen die in 2009 tragisch genoeg om het leven komt maar in 2010 ineens weer opstaat uit de dood. Juist, zombies! Maar deze zombies zijn niet zoals je zou verwachten. Met twee seizoenen en in totaal negen afleveringen is deze serie meer dan de moeite waard.

The Shield

Vic Mackey (Micheal Chiklis), een genadeloze agent die er geen moeite mee heeft om de regels te buigen en criminelen van de straat te halen of te houden. Desondanks is het ook gewoon een steengoede agent dus echt opvallen doet het ook niet. Een serie die in zeven seizoenen het ruige politiewerk laat zien met een hoge dosis geweld, corruptie en, jawel, realisme. Strap in kids, mr. Mackey is standing in. De tweede serie op de lijst met Walter Goggins… Toeval?

Sons of Anarchy

SOA draait hier om Jack Teller, een bad-ass biker in zijn reis door een wereld van motorclubs. Een serie waar het geweld niet geschuwd wordt maar het familiegevoel van de club altijd belangrijker is dan persoonlijk gedoe. Ijzersterk schrijfwerk in combinatie met een fantastische cast. De serie staat nu op Netflix dus waar wacht je nog op? Had ik al gezegd dat je hier Walter Goggins weer ziet maar dan werkelijk fantastisch? Nee, dan bij deze. Walter Goggins is in SOA fantastisch!

Sherlock

Men neemt de briljante Sherlock Holmes, plaatst hem in de hedendaagse tijd en geeft de hoofdrol aan twee, toen nog, acteurs die nog niet zo groot zijn. Dat is een recept die misschien wel de beste vertolking van mr. Holmes ooit. Ja, ik zei ooit. Benedict Cumberbatch en Martin Freeman schitteren als de de meester detective en zijn trouwe side-kick John Watson. Netflix heeft ze er nu nog op staan en als je de tijd hebt om anderhalf uur per aflevering te investeren dan kom je zeker niet bedrogen uit.

After Life

Ricky Gervais op zijn best? Wellicht wel. After Life is een serie over een man die zelfmoord wil plegen nadat zijn vrouw sterft aan de gevolgen van kanker. Klinkt niet heel erg grappig maar deze dramedy slaat de plank wat mij betreft op alle fronten raak. Het weet te ontroeren, bijna tot tranen te brengen om je vervolgens te laten huilen van het lachen. Een achtbaan zoals Gervais dat kan.

The Ranch

De laatste aanrader die ik voor je heb in deze lijst is de Netflix comedy The Ranch. Dit is een serie waarbij je zo vaak hardop zult lachen dat je buren zullen denken dat je je verstand hebt verloren. Droge humor van de bovenste plank vertolkt door Ashton Kutcher en Danny Masterson. Net als de hiervoor genoemde After Life kan de serie je bij tijden tot tranen ontroeren maar het wordt nooit echt een dramady. Hard core comedy over rednecks was nog nooit zo grappig.

That’s a wrap!

Zo, zomaar tien series die je gewoon gezien moet hebben. Allemaal groots op hun eigen manier maar allemaal zeker de moeite waard. Waar wacht je nog op? Go check them tv shows out!

Meer nieuws over films en series? Volg ons dan op InstagramFacebook en Pinterest zodat je niets meer hoeft te missen.

Artikel door: PeterDutchPlayStationGamer
#moviegeeksunite @fsommagazine

Neem snel een kijkje op het YouTube kanaal van FSOM!
Abonneren is uiteraard helemaal GRATIS! Vergeet natuurlijk niet om de FSOM magazine Facebook pagina een like te geven en ons te volgen op Instagram!
See you there! Pin je ook mee met FSOM op Pinterest?

FSOM magazine Ben je door al je films en series heen en zoek je naar tips? Kijk niet verder! Peter heeft hier tien series die je gezien MOET hebben!

Meer voor jou!

Star Wars Episode IX – The Rise of Skywalker
PlayStation VR – Een hele andere dimensie in gaming
Joe is terug in You seizoen 2
DutchPlayStationGamer GOTY 2019 – Het was een goed jaar!
Vijf films die je gezien moet hebben
Free Guy – een krankzinnige comedy

Please follow and like us:

Dit is ook iets voor jou!

12 reacties

 1. […] Wars Jedi: Fallen OrderTien series die je gezien MOET hebbenStar Wars Episode IX – The Rise of SkywalkerPlayStation VR – Een hele andere dimensie in […]

 2. […] Ball Z – Kakarot ReviewStar Wars Jedi: Fallen OrderTien series die je gezien MOET hebbenStar Wars Episode IX – The Rise of SkywalkerPlayStation VR – Een hele andere dimensie in […]

 3. […] 5 – Ik ben hyped!Dragon Ball Z – Kakarot ReviewStar Wars Jedi: Fallen OrderTien series die je gezien MOET hebbenStar Wars Episode IX – The Rise of […]

 4. […] 5 – Ik ben hyped!Dragon Ball Z – Kakarot ReviewStar Wars Jedi: Fallen OrderTien series die je gezien MOET hebbenStar Wars Episode IX – The Rise of SkywalkerPlayStation VR – Een hele andere dimensie in […]

 5. […] 5 – Ik ben hyped!Dragon Ball Z – Kakarot ReviewStar Wars Jedi: Fallen OrderTien series die je gezien MOET hebbenStar Wars Episode IX – The Rise of SkywalkerPlayStation VR – Een hele andere dimensie in […]

 6. […] 5 – Ik ben hyped!Dragon Ball Z – Kakarot ReviewStar Wars Jedi: Fallen OrderTien series die je gezien MOET hebbenStar Wars Episode IX – The Rise of […]

 7. […] 5 – Ik ben hyped!Dragon Ball Z – Kakarot ReviewStar Wars Jedi: Fallen OrderTien series die je gezien MOET hebbenStar Wars Episode IX – The Rise of […]

 8. […] 5 – Ik ben hyped!Dragon Ball Z – Kakarot ReviewStar Wars Jedi: Fallen OrderTien series die je gezien MOET hebbenStar Wars Episode IX – The Rise of […]

 9. […] Netflix gaat opperdemoon Diablo uitdagen!?Bon Jovi komt met nieuwe muziek!Pinkpop 2020 Update!PlayStation 5 – Ik ben hyped!Dragon Ball Z – Kakarot ReviewStar Wars Jedi: Fallen OrderTien series die je gezien MOET hebben […]

 10. […] Resident Evil VII vs Resident Evil 2 RemakeNetflix gaat opperdemoon Diablo uitdagen!?Bon Jovi komt met nieuwe muziek!Pinkpop 2020 Update!PlayStation 5 – Ik ben hyped!Dragon Ball Z – Kakarot ReviewTien series die je gezien MOET hebben […]

 11. Bedankt voor het delen! Wil zelf ook After Life gaan kijken!

 12. […] Top tien series die je gezien MOET hebben […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte!
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram