Resident Evil VII vs Resident Evil 2 Remake

Resident Evil VII vs Resident Evil 2 Remake

10 maart 2020 9 Door DutchPlayStationGamer

Resident Evil | Resident Evil is al jaren een begrip in de gamewereld. In 1996 bracht Capcom ons de eerste Zombie survival-horror game en in 2020 komt de 28e!!!! titel in de Resident Evil reeks uit. Maar over die game later meer. Ik wil voor nu de focus leggen op de laatste twee uitgebrachte titels, Resident Evil VII (2017) en Resident Evil 2 Remake (2019). Nu ben ik zelf geen groot fan van de Resident Evil reeks maar na het spelen van deze games begrijp ik wel waarom mensen dat wel zijn. Maar welke past mij beter en waarom?

Resident Evil VII vs Resident Evil 2 Remake donker op fsom door dutchplaystaiongamer scary creepy eng
Dat daar een klein meisje staat is helemaal niet creepy as F*CK!

Resident Evil VII

Jij speelt Ethan Winters, een nieuw gezicht in de Resident Evil reeks. Drie jaar na de mysterieuze verdwijning van je vrouw Mia krijg je een video binnen waarin ze je vraagt om vooral weg te blijven. Ethan komt er al vlot achter dat de video komt van een plantage in Dulvey, Louisiana. Zo reis je af naar Louisiana om te zoeken naar je vrouw. Hij vindt een oud verlaten huis en vind Mia opgesloten in de kelder. Ze kan zich niet herinneren dat ze je een video heeft gestuurd en naarmate de game vordert begin je steeds beter te begrijpen waarom.

Resident Evil VII vs Resident Evil 2 Remake

Resident Evil 2 Remake

In Resident Evil 2 speel je als Leon of Claire en kom je aan in Raccoon City op het moment dat de pleuris daar aan het uitbreken is. Leon zou zijn carriere gaan beginnen als politieagent voor de Raccoon City Police Department. Claire is op zoek naar haar broer die politieagent is bij diezelfde afdeling. Zombies in de straten en in het politiebureau waar je op onderzoek uitgaat. Wat is er aan de hand? Wat is er gebeurd?

Mijn eerste kennismaking met Resident Evil 2 was de demo van deze game die voor de release uitkwam. Na het spelen van de demo heb ik de game verder links laten liggen totdat ik twee weken geleden besloot de titel alsnog te halen. Een PlayStation buddy speelde de game en nadat ik hem vroeg hoe de game was kreeg ik een antwoord die mij enthousiast maakte en me deed terugdenken aan de demo.

mr x uit resident evil zert hallo op fsom door dutchplaystationgamer
Mr. X zegt hallo!

Versus

Waarom een versus van deze twee titels? Omdat ze niet meer van elkaar konden verschillen. In RE2Remake speel je in third person mode, een langzame maar slopende reis door het politiebureau van Raccoon City en alles wat daarop volgt. In Resident Evil VII kom in je een huis waar een gestoorde familie woont en de zombies ver te zoeken zijn. Althans, anders zijn. In RE7 heb je soortgelijke vijanden maar mis ik toch de X factor. Nu ik dat opschrijf besef ik me dat dat wellicht heel erg letterlijk genomen moet worden. Ik heb het over Mr. X.

Beide games zijn geen snelle actiegames. Je loopt meer dan dat je rent en rennen gaat meestal zo snel als je zou lopen in een meer actie georiënteerde game. In RE7 heb ik echter nooit het idee gehad dat ik opgejaagd werd. Ja, je hebt je achtervolgingen wel maar meestal scripted en niet angstaanjagend.

resident evil 2 remake op fsom door dutchplaystationgamer
Resident Evil 2 remake

Dat gevoel had ik wel tijdens het spelen van Resident Evil 2. In de eerste playthrough kreeg ik het idee dat ik werd opgejaagd en dat gaf een spanning die me letterlijk op het puntje van mijn stoel deed zitten. In latere playthroughs werd dit anders, alles went, maar die eerste speelsessie, damn.

Aanraders

Na het uitspelen van beide titels op de moeilijkste moeilijkheidsgraad kan ik enkel zeggen dat beide titels zeer zeker de moeite waard zijn. De angstaanjagende Mr. X of de creepy vibe van een verlaten landhuis maken de juiste indruk die je wilt in een horror game. Zijn het de engste games ooit? Nee, dat niet. Heb je de nodige jump scares? Absoluut. Maar dat maakt van de games absoluut geen slappe hap! Twijfel je nog om de titels te gaan spelen? Dan kan ik je bij deze vertellen dat je er vol voor moet gaan. Het heeft bij mij ook even geduurd maar al met al zijn dit games die zowel fans als nieuwkomers zeker kunnen waarderen.

Artikel door: PeterDutchPlayStationGamer
#gamersunite @fsommagazine

Neem snel een kijkje op het YouTube kanaal van FSOM!
Abonneren is uiteraard helemaal GRATIS! Vergeet natuurlijk niet om de FSOM magazine Facebook pagina een like te geven en ons te volgen op Instagram!
See you there! Pin je ook mee met FSOM op Pinterest?

FSOM magazine FSOM tv banner entertainment. Resident Evil VII vs Resident Evil 2 Remake

Meer voor jou!

Netflix gaat opperdemoon Diablo uitdagen!?
Bon Jovi komt met nieuwe muziek!
Pinkpop 2020 Update!
PlayStation 5 – Ik ben hyped!
Dragon Ball Z – Kakarot Review
Star Wars Jedi: Fallen Order
Tien series die je gezien MOET hebben

Please follow and like us: