Vijf Films die je gezien moet hebben

Bij FSOM zijn we niet vies van een beetje filmadvies. Daarom bracht TheDutchBeerDad al een lijst met films die eraan komen en die je op je watchlist moet zetten. Ik pak het in deze iets anders aan en ga eens een beetje het verleden in. Dit zijn gewoon 5 films/filmreeksen die je gezien MOET hebben, in my (not so) humble opinion.

Don Corleone

Laat ik maar gelijk met de deur in huis vallen, we beginnen waaaaaaay back. Wat mij betreft is een film die je simpelweg gezien moet hebben: The Godfather. En niet alleen de eerste, gewoon de hele serie. Al Pacino, Robert DeNiro, Marlon Brando, Robert Duvall en James Caan zijn maar een kleine greep van nu grote namen in de film industrie. In 1972 was dit echter nog wel anders en waren de grootheden van nu de beginnende acteurs van toen. Maar wat een iconische vertolkingen. Zijn deze films voor iedereen weggelegd? Nee, dat geloof ik niet. Maar ik plaats ze gewoon op de voorgrond. Al is het alleen maar om die fantastisch soundtrack.

Say hello to my little friend!

Ik zal proberen om niet alleen maar oude pareltjes met jullie te delen. Desondanks ga ik jullie Scarface niet onthouden. Wat een epic van een film! Ik doel hiermee trouwens niet op het origineel maar de remake met, hoe kan het ook bijna anders, Al Pacino! De iconische woorden “Say hello to my little friend” zijn gewoon woorden die je in de context van de film gezien moet hebben. Waar wacht je nog op!

FREEEEEDDOMMMMM!!!!!!

Mel Gibson als grote schot die vecht voor onafhankelijkheid? In Braveheart gebeurt dat gewoon! En wat een fantastische film is dat ook. We kennen Gibson natuurlijk als Mad Max en uit vele andere grote toppers maar ik blijf erbij dat Braveheart wel zijn beste film is en blijft.

Southpaw

We kennen natuurlijk allemaal de boksfilms als Rocky, Cinderella Man en dergelijke. Maar een wellicht iets minder bekende boksfilm die mij zeer goed wist te bekoren was Southpaw. Wat kun je nog doen als je van de top helemaal naar beneden valt? Dan kun je enkel terugvechten en weer opklimmen.

Iconische clowns

Door de jaren heen hebben we al veel clowns in films voorbij zien komen. Veelal hadden ze niet echt de goede bedoelingen die we van clowns mogen verwachten. We verwachten Bassie maar we kregen in de jaren 90 Pennywise op onze tv schermen en recentelijk weer in de bioscoop van het werk van Stephen King. Maar de laatste film die ik wil noemen die je gewoon gezien MOET hebben is een film die nog niet eens verkrijgbaar is op blu-ray en wellicht zelfs nog wel ergens in de bioscoop draait. Ik heb het over de fantastische film Joker. Joaquin Phoenix werd eigenlijk al weggelachen omdat het niet Heath Ledger is maar deze vertolking is niet te vergelijken en doet mij persoonlijk zoveel meer. Wat een badass is die Phoenix toch ook. Mijn review van deze film check je hier maar eigelijk moet je gewoon deze film gaan zien. Wast mij betreft de beste film van 2019.

That’s a wrap!

Ik denk dat ik nog wel veel meer films kan gaan noemen die je gezien zou moeten hebben maar ik kan ze ook niet allemaal bijlangs gaan natuurlijk. Bij welke films zeggen jullie “die moet je gezien hebben”? Laat het weten in de comments!

Dit artikel is geschreven door: Peter van de Velde / DutchPlayStationGamer Ook mijn YouTube video’s check je op FSOM TV!

FSOM Gaming Star Wars Jedi: Fallen Order de snelst verkopende digitale release is van alle Star Wars titels ooit in de eerste twee weken!
Wil je meer weten over FSOM of zie jij een samenwerking wel zitten?
Aarzel dan niet en neem contact op!
Info@fsom.nl

Meer lezen van DutchPlayStationGamer?

Free Guy – een krankzinnige comedy
Star Wars Jedi: Fallen Order doet het zeer goed!
Black Friday Gaming Madness
Kensington is terug met Time!
Een droom van een fiets
Geen Rammstein tickets? Gelukkig hebben we FEURENGEL

Please follow and like us:

Dit is ook iets voor jou!

3 reacties

  1. […] Vijf films die je gezien moet hebbenFree Guy – een krankzinnige comedyStar Wars Jedi: Fallen Order doet het zeer goed!Black Friday Gaming MadnessKensington is terug met Time!Een droom van een fiets […]

  2. […] GOTY 2019 – Het was een goed jaar!Vijf films die je gezien moet hebbenFree Guy – een krankzinnige comedyStar Wars Jedi: Fallen Order doet het zeer goed!Kensington […]

  3. […] artikeltje online gegooid met films die er aan komen en je moet zien of films die je eigenlijk al gezien had moeten hebben. Vandaag doe ik echter eens een gooi naar tien series die je gezien moet hebben. […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte!
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram