Green Day – Father of All…

Green Day is natuurlijk al sinds jaar en dag een groot begrip in de punk/rock scene. Hun grote doorbraak met Dookie, een herdoorbraak met American Idiot en de opvolger 21st Century Breakdown. Daarna kwamen de ietswat teleurstellende Uno, Dos, Tre albums uit. En vier jaar geleden kwamen de heren met het wederom ietswat politiek getinte album Revolution Radio die het prima heeft gedaan. Het is ondertussen 2020 dus tijd voor nieuwe muziek.

…Motherf*ckers

De titel van het album is, om het rebelse intact te houden, Father of All Motherfuckers. Maar in de volksmond, om het netje te houden, Father of All. Maar het gaat niet om de titel van het album maar om de muziek die erop staat. En ondanks dat er tien nieuwe songs op staan is de speelduur maar 26 minuten.

Maar het gaat niet om de kwantiteit, het gaat om de kwaliteit. En dat zit bij Green Day over het algemeen wel snor. Back to happy zou je bijna kunnen zeggen. Want in 26 minuten nemen ze je mee op een wilde trip. Up-tempo en vrolijkheid alom en dat is precies wat je mag verwachten van dit iconische trio.

Punk/Pop?

Ja, rocken kunnen de heren nog steeds. Maar ook zijn de pop invloeden zeker hoorbaar op deze plaat. I Was a Teenage Teenager gaat van pop naar rock en terug en live zal deze plaat je zeker doen springen. Dat is met zijn looptijd van drie minten en 45 seconden ook direct de langste track van het album waar de punky-punkrocker Fire, Ready, Aim gewoon snelle actie levert met zijn een minuut en 53 seconden.

Bitchin’

Geen grote rock opera als American Idiot, geen hoog politiek gehalte als Revolution Radio maar ouderwetse fun zoals het Dookie tijdperk. Op geen enkele wijze baanbrekend maar moet als je dan toch met een kutklus als schoonmaken bezig gaat kun je het beter dansend doen op deze lekker plaat van Green Day!

FSOM cijfer: 7.5/10

Artikel door: PeterDutchPlayStationGamer
#musicgeeksunite @fsommagazine

Neem snel een kijkje op het YouTube kanaal van FSOM!
Abonneren is uiteraard helemaal GRATIS! Vergeet natuurlijk niet om de FSOM magazine Facebook pagina een like te geven en ons te volgen op Instagram!
See you there! Pin je ook mee met FSOM op Pinterest?

FSOM magazine FSOM tv banner entertainment. Green Day muziek

Meer voor jou!

Foo Fighters gaan knallen in 2020!!
PlayStation 5 – Ik ben hyped!
Dragon Ball Z – Kakarot Review
Star Wars Jedi: Fallen Order
Tien series die je gezien MOET hebben
Star Wars Episode IX – The Rise of Skywalker

Please follow and like us:

Dit is ook iets voor jou!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte!
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram