PlayStation 5 – Ik ben hyped!

PlayStation 5 – Ik ben hyped!

3 februari 2020 10 Door Peter van de Velde

We moeten het er toch maar even over hebben, de PlayStation 5. De console waarvan iedereen weet dat die gaat komen maar, we het “nieuwe” logo hebben gezien en we zeker weten dat er games op komen. Maar dat betekent niet dat er niet een beetje gefantaseerd mag worden toch? Zolang we het maar goed benoemen. Ik ben hyped voor de PS5.

Wat weten we…

Nou, we weten dat de console er aan komt. We hebben een logo en een release window van Holiday 2020. Rond de feestdagen dit jaar kunnen we dus eindelijk aan de slag met de PlayStation 5! Ook weten we dat er games komen en een daarvan heeft ook daadwerkelijk een trailer! Maar we lopen het lijstje even af.

De eerste weten we enkel en alleen de ontwikkelaar van: Bluepoint Studios. Deze studio is vooral bekend van hun remaster werk en na Metal Gear Solid, God of War, Uncharted en Shadow of the Colossus gaan er wilde geruchten dat men bezig zou zijn met een Demon’s Souls Remaster. Als From Software fanboy zie ik dat wel zitten. Zeker weten doen we het echter niet. Dat het een PlayStation 5 titel gaat worden, dat weten we wel zeker.

We moeten het er toch maar even over hebben, de PlayStation 5. De console waarvan iedereen weet dat die gaat komen maar, we het "nieuwe" logo hebben gezien en we zeker weten dat er games op komen. Maar dat betekent niet dat er niet een beetje gefantaseerd mag worden toch? Zolang we het maar goed benoemen. Ik ben hyped voor de PS5.

Ook gaan we ons kunnen vermaken met een nieuwe Lord of the Rings titel met in de hoofdrol Smeagol en Gollum! De game focust op stealth mechanics en de gespleten persoonlijkheid van deze voormalige Hobbit zal je voor verschillende verhaal keuzes doen staan en zo het verhaal beïnvloeden. Ook zullen de verschrikkelijke Nazgûl een plek krijgen in het verhaal dus ik ben zeer benieuwd naar deze titel. Geen launch titel, wel next-gen!

De titel waarvan we weten dat het ook zeker een launch-titel zal zijn is de game Godfall. In deze game moet je als een van de Exalted Knights de grote Apocalyps gaan voorkomen. Het is dan wellicht geen origineel verhaal, als de vertelling ervan dit maar wel is. Je kunt kiezen uit drie verschillende klassen gebaseerd aan de hand van je uitrusting, Valorplates. Uiteraard kun je andere Valorplates vrijspelen en gebruiken om zo je karakter volledig te vormen. Voor de single-player fans onder ons, wees gerust, je kunt helemaal alleen spelen. Ben je meer van de co-op met twee of drie spelers? Dan kan dat ook door middel van een “drop-in drop-out” mechanisme. Klinkt veelbelovend en als de trailer enige indicatie is, dan ben ik hyped.

Met deze titels gaat mijn hart toch wel een klein beetje sneller kloppen. Toch is er nog iets meer te vertellen over de PlayStation 5. Het is namelijk bekend dat de PlayStation 5 backwards compatible zal zijn. Dat betekent dat je oudere generaties PlayStation games ook kunt spelen op de PlayStation 5! Wat we echter nog niet weten is hoe dit vorm gegeven wordt. Is het straks mogelijk om een schijfje van de PS1 t/m PS4 te pakken, in je PS5 te steken en te spelen? Is het de bedoeling dat je hiervoor PlayStation Now afneemt? Of kunnen we bepaalde titels meenemen? Niemand die het zeker weet maar hopelijk kunnen we hier snel verandering in aanbrengen. Uiteraard hou ik je op de hoogte.

Hoop doet leven, toch?

Nu het zekere is genoemd is het natuurlijk ook altijd fijn om te hopen. Zo hoop ik dat we op zijn minst alle PlayStation 4 games zo kunnen spelen op de PlayStation 5. Nu kan dit enigszins inkomstenderving zijn met al die remasters die er uitkomen maar ik hoop er wel enigszins op.

Ook zouden bepaalde games waarvan we weten dat ze op de PlayStation 4 komen ook best naar de PlayStation 5 komen. Een kleine opsomming voor mij zijn:

Deze games komen allemaal dit jaar nog uit en zouden ook prima uitgebracht kunnen worden op de next-gen console. In het verleden hebben we bijvoorbeeld Ubisoft games wel gezien op de toenmalig PS3 en de next-gen PS4. Assassin’s Creed IV is hier een goed voorbeeld van.

Aangekondigd maar verder onbekend

Naast al dit moois zijn er ook nog titels die (bijna) zeker naar de PlayStation 5 komen, al is het alleen al omdat ze wel zijn aangekondigd maar nog geen releasedatum hebben.

Wat dacht je bijvoorbeeld van een nieuwe BioShock game! De game werd recent ineens aangekondigd en dat zou een mooie toevoeging zijn aan de next-gen consoles.

Bioshock komt naar PS5We moeten het er toch maar even over hebben, de PlayStation 5. De console waarvan iedereen weet dat die gaat komen maar, we het "nieuwe" logo hebben gezien en we zeker weten dat er games op komen. Maar dat betekent niet dat er niet een beetje gefantaseerd mag worden toch? Zolang we het maar goed benoemen. Ik ben hyped voor de PS5.

Dark Souls ontwikkelaar From Software werkt momenteel aan Elden Ring. We hebben een aankondigingstrailer gekregen maar verder is het nog volop gissen of de game snel uitkomt of dat we nog even moeten wachten. En als we nog even moeten wachten dan moet de game toch gewoon uitkomen op de PS5? Launch titel wellicht? We gaan het zien.

Ik kan hier nog wel een heel verhaal typen over de games en de mogelijkheden van de PlayStation 5 maar het zou allemaal hoop en van horen zeggen worden dus laat ik het hier eerst maar bij.

Welke dingen kijken jullie naar uit? Backwars compatibility? Een concrete releasedatum? Games die we weten? Of misschien heel iets anders? Laat het weten in de comments!

Artikel door: PeterDutchPlayStationGamer
#gamersunite @fsommagazine

Neem snel een kijkje op het YouTube kanaal van FSOM!
Abonneren is uiteraard helemaal GRATIS! Vergeet natuurlijk niet om de FSOM magazine Facebook pagina een like te geven en ons te volgen op Instagram!
See you there! Pin je ook mee met FSOM op Pinterest?

FSOM magazine FSOM tv banner entertainment. Watchlist part deux is een overziht met film trailers door thedutchbeerdad.

Meer voor jou!

Dragon Ball Z – Kakarot Review
Star Wars Jedi: Fallen Order
Tien series die je gezien MOET hebben
Star Wars Episode IX – The Rise of Skywalker
PlayStation VR – Een hele andere dimensie in gaming
Joe is terug in You seizoen 2

Please follow and like us: