DutchPlayStationGamer GOTY 2019 – Het was een goed jaar!

Al het goede heeft een einde. Zo ook 2019. Althans, op het gebied van gaming! Want wat hebben we een toppers gehad dit jaar. Ook heb ik een aantal games vanuit mijn backlog kunnen spelen en afstrepen. Mijn gamejaar in review met natuurlijk mijn GOTY 2019.

Backlog

De pijn van een backlog kennen we allemaal wel met de grote hoeveelheid games die uitkomen en de kleine hoeveelheid tijd om ze te spelen. Elk jaar lijkt het probleem terug te keren, ondanks dat ik probeer om oudere games ook daadwerkelijk uit te spelen.

Dit jaar heb ik een aantal oudere games gespeeld die nog op mijn lijstje stonden die ik nu gelukkig kan afstrepen. Een klein lijstje hieronder:

 • Assassin’s Creed Rogue
 • Detroit Become Human
 • Kingdom Hearts – Birth By Sleep
 • Kingdom Heart I.5
 • The Walking Dead – The Final Season
 • Diablo III
 • Uncharted – The Lost Legacy
 • What Remains of Edith Finch (aanrader!)
Uncharted - The Lost Legacy
Uncharted – The Lost Legacy

Nu ik dit schrijf merk ik dat de lijst met weggewerkte games groter is dan ik dacht. Maar er liggen er nog genoeg op me te wachten dus in 2020 zal ik nog wel genoeg te spelen hebben.

De games van 2019

Natuurlijk zijn er ontzettend veel titels uitgekomen in 2019 en is alles spelen naast een full time baan onmogelijk. Maar de tijd die ik dan wel heb spendeer ik graag aan het gamen. De games die ik dit jaar heb gespeeld/uitgespeeld mogen er dan ook zijn.

A Plague Tale Innocence
A Plague Tale Innocence via PlayStation Remote Play

Al met al heb ik in 2019 een flink aantal games kunnen spelen. Op de Switch nog niet helemaal bereikt wat ik wilde bereiken maar de pokédex van Pokémon Let’s Go Eevee heb ik volgemaakt en ook heb ik het verhaal van Pokémon Sword uit kunnen spelen. De kleine uitstapjes doen het hem zullen we maar zeggen. Ook ben ik nog bezig met Octopath Traveler maar ik denk dat ik die pas uitspeel in 2020.

Metro Exodus – ingame foto door FfredericC

GOTY 2019

Met al die games van dit jaar en de toevoeging van Star Wars Jedi: Fallen Order aan de backlog voor 2020, kunnen we wel stellen dat 2019 een mooi jaar is geweest voor ons gamers. Dit nog buiten alle grote titels om die wel zijn uitgekomen maar ik dan weer niets mee heb zoals Call of Duty, Fifa en al die titels die ik dan nog vergeet.

Nu moet ik echter uit deze lijst van games uit 2019 nog mijn favoriet gaan kiezen. Een hele opgave want ik heb van alle titels veel genoten de afgelopen tijd. En helemaal baseren op het cijfer die ik in mijn reviews heb gegeven wil ik het ook niet maar ik ben bang dat het daar wel op neer gaat komen.

Mijn GOTY voor 2019 is dan ook….

Sekiro – Shadows Die Twice

Deze game biedt voor mij alles waar een game aan moet voldoen. Een tof verhaal, kick-ass gameplay en een moeilijkheidsgraad waar je u tegen zegt. Mocht je mijn review nog eens willen lezen klik dan HIER.

Sekiro – Shadows Die Twice bossfight (I died, alot)

Op naar 2020

Het blijft altijd lastig om een game te kiezen die dit jaar het beste was. Een game die wat mij betreft zeker de moeite waard is en je als RPG liefhebber gespeeld moet hebben is toch wel Greedfall. Daarom krijgt die nog even een honorary mention.

Greedfall

Maar 2020 staat voor de deur en met grote titels als Final Fantasy VII Remake, Cyberpunk 2077 en The Last of Us Part II kunnen we ons opmaken voor opnieuw een topjaar in games. En laten we niet vergeten dat we volgend jaar ook aan de slag kunnen met de PlayStation 5 en de Xbox Series X. Game on!

Need I say more?

Dit artikel is geschreven door: Peter van de Velde / DutchPlayStationGamer Ook mijn YouTube video’s check je op FSOM TV!

FSOM Gaming Star Wars Jedi: Fallen Order de snelst verkopende digitale release is van alle Star Wars titels ooit in de eerste twee weken!
Wil je meer weten over FSOM of zie jij een samenwerking wel zitten?
Aarzel dan niet en neem contact op!
Info@fsom.nl

Meer lezen van DutchPlayStationGamer?

Vijf films die je gezien moet hebben
Free Guy – een krankzinnige comedy
Star Wars Jedi: Fallen Order doet het zeer goed!
Black Friday Gaming Madness
Kensington is terug met Time!
Een droom van een fiets

Please follow and like us:

Dit is ook iets voor jou!

5 reacties

 1. […] DutchPlayStationGamer GOTY 2019 – Het was een goed jaar!Vijf films die je gezien moet hebbenFree Guy – een krankzinnige comedyStar Wars Jedi: Fallen Order doet het zeer goed!Kensington is terug met Time!Een droom van een fiets […]

 2. […] eerste platinum van 2020 is een feit!Joe is terug in You seizoen 2DutchPlayStationGamer GOTY 2019 – Het was een goed jaar!Vijf films die je gezien moet hebbenFree Guy – een krankzinnige comedyStar Wars Jedi: Fallen […]

 3. […] of SkywalkerPlayStation VR – Een hele andere dimensie in gamingJoe is terug in You seizoen 2DutchPlayStationGamer GOTY 2019 – Het was een goed jaar!Vijf films die je gezien moet hebbenFree Guy – een krankzinnige […]

 4. […] Star Wars Jedi: Fallen OrderTien series die je gezien MOET hebbenStar Wars Episode IX – The Rise of SkywalkerPlayStation VR – Een hele andere dimensie in gamingJoe is terug in You seizoen 2DutchPlayStationGamer GOTY 2019 – Het was een goed jaar! […]

 5. […] 23 Team Of The Year wordt korter gemaakt als ‘TOTY’, niet te verwarren met GOTY! Er kan inmiddels worden gestemd voor het FIFA 23 Team of the Year (TOTY)! Fans kunnen vanaf nu tot […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte!
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram