Corona Lockdown – 5 games om verveling tegen te gaan

Corona Lockdown – 5 games om verveling tegen te gaan

16 maart 2020 9 Door Peter van de Velde

Ik las een interessant artikel van een oud-marinier die aangeeft dat verveling een grote vijand is tijdens de ‘lockdown’ die het land in zijn greep heeft. Hij pleit voor routine, ga op tijd uit bed, kleed je zoals je dat ook op een normale dag zou doen en doe klussen zodat je met een voldaan gevoel naar bed gaat elke avond en met een doel aan je dag begint. Buiten dat dit verveling tegen gaat is het ook nog eens een goed middel tegen een depressie.

Maar omdat je nu wellicht een hele lange lockdown periode thuis gaat zitten is het erg lastig om alleen maar dingen te doen die je leven je leven maken. Daarom dit arikel met daarin vijf games die je kunt spelen om deze moeilijke tijd door te komen.

The Witcher 3 – Wild Hunt

Ik gooi er direct maar een RPG in van weleer en dat is The Witcher 3 – Wild Hunt. Deze titel heb ik bestempelt als de beste game op de PlayStation 4 (en in het velengde andere consoles en PC) en dat is niet voor niets. Van gameplay, story, character building, nuttige of interessante side quests, deze game heeft het allemaal. Daar komt bij dat, indien je de GOTY neemt, dat er ook nog eens twee gigantische DLC bij in zit. Al met al gegarandeerd speelplezier. Voor de complete editie met alle DLC toch al snel zo’n 200 uur. En dat voor een schamele €30,-!

Interessant voor liefhebbers van: RPG’s , Witcher serie (Boek/Netflix), uitgebreide lore, fantasy

Bloodborne

Ben je nu iemand die meer heeft met horror en die echt een uitdaging wil in zijn games dan is Bloodborne wellicht meer je ding. De game kent een niet alleen een hoge moeilijkheidsgraad maar is ook de ideale online co-op titel. In maart 2018 kregen we de game al gratis op PlayStation Plus en mocht je hem toendertijd niet hebben gespeeld dan is het nu wellicht het moment om er alsnog mee te beginnen. Wanneer je alle eindes wilt zien, gaat voor de trophies dan kun je, zeker als je de DLC er bij haalt, een uurtje of 80 spenderen in deze wereld vol monsters en beesten. Plus dat je ook nog een je digitale sociale contacten bijhoudt.

Interessant voor liefhebbers van: RPG’s, H.P. Lovecraft, uitdagende games, uitgebreide lore, fantasy

Star Wars Jedi: Fallen Order

Een iets recentere titel die je wellicht hebt gemist door al het eindejaarsgeweld is Star Wars Jedi: Fallen Order. In mijn review van deze game leg ik uit dat het een zeer uitgebreide game is die je, zeker als Star Wars fan, gespeeld moet hebben. Maar het is ook gewoon een titel die je er even bij kunt doen. Je kunt de titel uitspelen in een uurtje of 20 en wil je het maximale eruit halen en 100% behalen dan zul je wellicht een 10tal uren langer bezig zijn. May the force be with you!

Interessant voor liefhebbers van: Star Wars en alles wat er mee te maken heeft

Salt and Sactuary

Als er ooit een game is geweest waar ik weinig van hoor maar intens van heb genoten dan is het wel Salt and Sanctuary. Deze titel is een soort mash-up van Dark Souls en Castlevania. Een 2D side scroller die lastig is maar niet onoverkomelijk, een diepe RPG structuur kent en weet te boeien als geen ander. Het level ontwerp is fantastisch en het zal je voor een indie titel zeker voor langere tijd (zo’n 30 uur) bezig weten te houden.

Interessant voor liefhebbers van: Castlevania, Dark Souls, RPG’s, Indiegames, uitdagingen

Saint’s Row IV: Re-elected & Gat Out of Hell

Mochten de games die ik genoemd heb te moeilijk, te zwaar of te uitgebreid zijn dan heb ik nog een laatste tip voor je met Saint’s Row IV: Re-elected. Deze game is het schoolvoorbeeld van een GTA-esque titel die zichzelf op geen enkel vlak serieus neemt en dat weet te gebruiken als een kracht. Krankzinnige wapens, idiote krachten en een idioot verhaal verpakt in pure entertainment. Wil je nu iets luchtigs spelen in deze moeilijke tijden dan is Saint’s Row wellicht helemaal voor jou. En ben je klaar met Re-elected kun je de ‘uitbreiding’ Gat Out of Hell gaan spelen die zelfs nog wackier is!

Interessant voor liefhebbers van: Wacky games, open werelden, GTA maar dan anders

Meer tips

Dit zijn vijf tips van mij om in ieder geval de tijd door te komen tot 6 april. Heb je nu nog andere tips van games om te spelen, laat het dan zeker weten in de comments! Vermoedelijk zitten we langer thuis dan tot 6 april gezien het probleem groter is dan een simpel griepje die de ronde doet. Laten we proberen om kalm te blijven, de rust te bewaren en de adviezen die ons gegeven worden op te volgen. Als daar een paar weken zo veel mogelijk isolatie bij hoort, dan is dat maar zo. Wij gaan je op FSOM in ieder geval vermaken want onze slogan is niet voor niets “Let Us Entertain You”. En stay safe during the lockdown.

Artikel door: PeterDutchPlayStationGamer
#gamersunite @fsommagazine

Neem snel een kijkje op het YouTube kanaal van FSOM!
Abonneren is uiteraard helemaal GRATIS! Vergeet natuurlijk niet om de FSOM magazine Facebook pagina een like te geven en ons te volgen op Instagram!
See you there! Pin je ook mee met FSOM op Pinterest?

FSOM magazine FSOM tv banner entertainment. Resident Evil VII vs Resident Evil 2 Remake

Meer voor jou!

Resident Evil VII vs Resident Evil 2 Remake
Netflix gaat opperdemoon Diablo uitdagen!?
Bon Jovi komt met nieuwe muziek!
Pinkpop 2020 Update!
PlayStation 5 – Ik ben hyped!
Dragon Ball Z – Kakarot Review
Tien series die je gezien MOET hebben

Please follow and like us: