Het Receptenboek | Zelfgemaakte Tzatziki

Het Receptenboek | Zelfgemaakte Tzatziki

14 mei 2020 12 Door Bas de Goede

Tzatziki | In het receptenboek van FSOM Magazine mag natuurlijk Tzatziki saus niet ontbreken. Misschien wel de moeilijkste (dip/Yoghurt) saus om zelf te maken, of mag je dit eigenlijk helemaal geen saus noemen? Anyway, wij hebben een super eenvoudig recept waarmee jij in een handomdraai je eigen zelfgemaakte Tzatziki saus op tafel zet.

Het recept dat we voor je hebben is gemaakt met een half emmertje Griekse yoghurt. Want, ja! Deze Tzatziki kun jij gewoon maken met als basis de Griekste Yoghurt van jouw eigen supermarkt. Hij is ongelooflijk lekker dus een half emmertje is zo maar op, trust me!

Je kunt de Tzatziki gebruiken als groente dip, chippie dip, als vervanger voor mayonaise bij je patatjes, aardappeltjes enzovoort. Maar ook heerlijk op een gebakken eitje, het is namelijk een veelzijdig (yoghurt) dip die je probleemloos op tafel kunt zetten bij de meest uiteenlopende gelegenheden.

Het Receptenboek | Zelfgemaakte Tzatziki door KimMichaelis op FSOM Magazine.

https://fsom.nl

Wat heb je nodig?

Een grote bak Griekse yoghurt
3 a 4 grote knoflook teentjes*
Chilivlokken 
Peper 
Zout
1 komkommer*

De knoflook toevoegen hangt een beetje af van je smaak. Wanneer je de Tzatziki volgens het recept maakt, heeft de Tzatziki een scherp randje. Wil je dit liever niet, gebruik dan maximaal twee teentje knoflook. Ik gebruik zelf altijd 1 komkommer, maar je kunt ook prima een halve gebruiken.

Wil je graag een volle Tzatziki gaan? Dan ga je voor een hele. Liever iets minder vol, neem dan een halve komkommer. 

Het Receptenboek | Zelfgemaakte Tzatziki door KimMichaelis op FSOM Magazine. Natuurlijk met knoflook erin!

https://fsom.nl

Aan de slag!

Schep de helft van de Griekse yoghurt uit de emmer en doe in een kom. 
Pers of snijd de knoflook teentjes, wanneer je de teentjes gaat snijden, zorg er dan wel voor dat je ze goed fijn snijdt. Voeg dit alles toe aan de Griekse yoghurt samen met peper, zout en chilivlokken. Let op: hoe meer chilivlokken hoe pittigerhet word.

BELANGRIJK: Peper en zout toevoegen altijd op basis van je eigen smaak!

Doe rustig aan en roer dit alles goed door. Zo kunnen de kruidjes alvast hun werk doen in de Griekse yoghurt, terwijl jij aan de slag gaat met de komkommer. Voor deze stap heb je een rasp nodig. Was de komkommer grondig en snij aan 1 kant het kontje eraf. Nu gaan we raspen. Makkelijkste manier is om een bord onder je rasp te zetten, of een kom. Er komt namelijk best wat vocht uit de komkommer. Raspen maar! 

Als je klaar bent met raspen komt de allerbelangrijkste stap, het uitwringen van de komkommer rasp. Ik neem een beetje rasp en knijp hem fijn, zodat het vocht eruit loopt. Dit blijf je herhalen tot je komkommer rasp op is. Toevoegen aan de Griekse yoghurt, even flink roeren en klaar is je zelfgemaakte lekkernij!

Het Receptenboek | Zelfgemaakte Tzatziki zo op tafel door KimMichaelis op FSOM Magazine.

https://fsom.nl

Tag ons of stuur ons even een berichtje wanneer jij dit recept zelf hebt gemaakt!

καλή όρεξη 

Artikel door: Kim Michaelis / @kimmichaelis
Neem ook eens een kijkje op www.KIMMICHAELIS.nl

fsom website banner logo entertainment Het Receptenboek | Zelfgemaakte Tzatziki door KimMichaelis op FSOM Magazine.

https://fsom.nl

Dit is echt wat voor jou!

Pluk de dag! Pluk de kaas!
Het Receptenboek | De hemelse knoflookdip!
Peanut Butter Nitro Milk Stout PAIRING met Delicé de poitou!
Northern Monk X By the river brewing collabbrew!
Welkom terug drive-in bioscoop!
Mannen weten niet wat vrouwen allemaal weten!

Please follow and like us: