Eindelijk een lekker Glutenvrij bier dankzij Oproer brouwerij

Eindelijk een lekker Glutenvrij bier dankzij Oproer brouwerij

25 juni 2020 1 Door Bas de Goede

Glutenvrij | Tijden veranderen en zo ook de trends in de bierwereld. Waar men al jaren bezig is om een goed recept te ontwikkelen voor alcoholvrije bieren en we her en der positieve vorderingen zien. Gaan allergieën in onze tijd ook een rol spelen, denk bijvoorbeeld aan alle glutenvrij producten die er in de schappen liggen. Een almaar groeiende aanbod, maar is er eigenlijk ook lekker glutenvrij bier?

Bieren die glutenvrij zijn, die zie je wel eens voorbij komen. vaak zonder dat je het weet. Denk bijvoorbeeld aan Estrella, het pilsje uit Spanje wat je ongetwijfeld wel eens voorbij hebt zien komen. De biologische bieren van Brunehaut en ook wat bieren van Brouwerij Klein Duimpje. Mongozo is allicht de meest bekende, maar vallen ze in de smaak? Want uiteindelijk draait het om smaak.

Waarom glutenvrij?

Gluten zijn is essentie eiwitten die voorkomen in rogge, tarwe en gerst. 1 op de 100 mensen heeft deze allergie en zoals je je kunt voorstellen komen gluten dus in best veel producten voor. Wat deze allergie extra vervelend maakt is het feit dat slechts 20% van de mensen weten dat ze een glutenallergie hebben. Het gevolg is, zeker bij langdurige blootstelling aan gluten, dat je een ontstekingsreacties krijgt in je darmslijmvliezen.

Tijden en trends veranderen. Allergieen gaan een steeds belangrijkere rol spelen, denk aan glutenvrij. Is er wat lekker voorhanden? Glutenvrij.nl voor meer informatie over deze allergie.

Wanneer je met deze allergie langdurig wordt blootgesteld aan gluten, loop je ernstige schade op waardoor je lichaam voedingsstoffen niet meer goed op kan nemen. Het is een hele kunst op glutenvrij bier te brouwen, maar toch ook wel heel erg belangrijk.

Glutenvrij bier van Oproer

Gelukkig zijn er al wat glutenvrije opties, maar in de volksmond staan deze niet bekend om haar volle smaak. Het verwijderen van gluten uit bier is een hels karwei. Je hebt namelijk een speciale enzymenbehandeling nodig tijdens de lagering. Hierdoor kleven de gluten aan elkaar en kunnen ze eruit gefilterd worden.

Een tweede optie is het gebruik van glutenvrije producten, denk hierbij aan rijst of boekweit. Na het brouwen worden de producten geteste en wanneer deze minder dan 20pps (Parts per million) aan gluten bevatten komt er een mooi glutenvrij logo op.

Dat is dus ook het geval bij het nieuwe bier van Oproer brouwerij. Oproer brouwerij is, naast bier, normaal gesproken erg bezig met mens, milieu en dier. Daarom is een glutenvrij bier ene logisch gevolg. Met Against the Grain hebben ze er eentje te pakken.

Against the Grain is een Imperial IPA met maar liefst 8,5% alcohol en er is gebruik gemaakt van veel fruitige hop. Dit is dus een behoorlijke IPA waar je even rustig voor kunt gaan zitten. Ga jij hem scoren?

Artikel door: Bas de Goede / @thedutchbeerdad
Volg FSOM Magazine op Instagram en Facebook!

Tijden en trends veranderen. Allergieen gaan een steeds belangrijkere rol spelen, denk aan glutenvrij. Is er wat lekkers voorhanden? FSOM Magazine het entertainment platform voor jou!

Zo maak jij je eigen Tzatziki in een handomdraai.
Lekker voor in de zomer!

Please follow and like us: