Te Gek en Easy! Dé Snelle Nori Salade met Vega Krokante Schnitzel.

Te Gek en Easy! Dé Snelle Nori Salade met Vega Krokante Schnitzel.

28 oktober 2021 1 Door Kim Michaelis

FSOM receptenboek | Ons receptenboek zit vol met makkelijke en te gekke recepten, maar zo nu en dan doen we een upgrade naar gekke recepten! Deze salade van Kim is er eentje uit die categorie.

Gekke recepten, wij zijn er dol op. Vandaag hebben we een flinke upgrade voor je normale salade. Ook hierbij geldt weer, wanneer je deze salade hebt geproefd, gaat dit je nieuwe go to salade worden + hij is razendsnel klaar.

Wat heb je nodig?

This is what you need!

Gebakken uitjes
Nori bladeren
Vega krokante schnitzel
Honing mosterd dressing (selfmade)
ijsbergsla
Optioneel zijn die heerlijke Edamer boontjes eroverheen!

En natuurlijk de gebruikelijke keukensupplies. Denk bijvoorbeeld aan olijfolie! Want deze heb je ook nodig om die heerlijke dressing zelf te maken. Bij dit recept gebruiken wij de vega krokante schnitzels van Lidl. We zijn altijd druk bezig met het uitproberen van vleesvervangers. Dat gaat natuurlijk niet alles met succes, maar de krokante schnitzels van de Lidl zijn een blijvertje geworden.

Let’s go!

1. Bak de krokante schnitzels voor de Vega Nori Salade. Probeer hierbij gewoon even de instructies op je vega krokante schnitzels naar keuze op te volgen. Niet op te hoog vuur! Een beetje crispy mag, maar sla niet door!

2. Snij ondertussen de ijsbergsla en natuurlijk even wassen. Verdeel de sla in diepe borden en maak er als het ware een kommetje van.

3. Scheur de Nori bladeren en leg ze bovenop de sla.

4. Wanneer de krokante schnitzels klaar zijn snij je deze in kleine stukjes en voeg je ze toe aan de borden met sla en Nori bladeren.

5. Voeg een royale hoeveelheid honing mosterd dressing toe. Deze maak je in een handomdraai zelf door mosterd te mengen met honig, paprikapoeder en olijf/zonnebloemolie, binnenkort deel ik het volledige artikel met daarin de juiste verhoudingen.

6. Besprenkel met de gebakken uitjes (en eventueel die Edamer boontjes!) en je salade is ready to serve. Eet smakelijk! Neem voor meer recepten een kijkje in ons receptenboek. Wat dacht je van een hemelse knoflookdip voor het weekend?

Ons FSOM receptenboek zit vol met te gekke recepten, maar zo nu en dan doen we een upgrade naar gekke recepten. Zoals deze Vega Nori Salade!
Foto door Kim Michaelis.

Artikel door: Kim van kimmichaelis.nl

Please follow and like us: