Ontdekkingsreis met Spotify | Ja, dat lees je goed. In dit artikel gaan we op ontdekkingsreis met Spotify. Nu vraag je je wellicht af, hoe dan? Nou, dat zal ik in dit artikel duidelijk proberen te maken. Wellicht doe je het zelf ook al tijden! Wellicht zelfs onbewust! Maar misschien ook wel gewoon heel bewust en strompel ik achter de feiten aan. Anyways, let’s check it out!

Mein Land!

Om even een titel van een Rammstein lied te gebruiken, ik bevind me vaak in “Mein Land” wat muziek betreft. Ik heb mijn bands/artiesten en daar luister ik naar. Nieuw album voeg ik toe aan mijn lijst maar daar houdt het vaak mee op. Nu is dit leuk voor de artiesten die je al hebt ontdekt maar er zijn er nog zoveel die je dan wellicht misloopt! Zo ben ik bij tijden aan het wandelen en/of hardlopen en dan zet ik tegenwoordig vaak gewoon een playlist aan. En dan kom ik toch wel een aantal pareltjes tegen. Maar voor dat ik daar op in ga, mijn muziek gaat redelijk van links naar rechts.

Van John Mayer tot Bullet for my Valentine en heel veel wat er tussen zit. Zelfs kan ik af en toe gewoon genieten van wat klassieke muziek! En als klassieke muziekluisteraar pak ik een album en ga ik die luisteren. Natuurlijk, singles zijn leuk en een eigen playlist met favoriete tracks van de verschillende album is supertof. Maar ook dan is een nieuwe artiest leren kennen niet echt de orde van de dag.

Let’s find something new

Zoals ik zei, wanneer ik ga wandelen/hardlopen zet ik tegenwoordig random playlists aan van artiesten die ik leuk vind. Of ik zet een album aan om vervolgens Spotify gewoon artiesten af te laten spelen met soortgelijke muziekgenres. Zo knal ik met regelmaat een willekeurige rock/metal playlist aan. Nu ben ik niet perse groot metalfan maar ik schuw er ook niet voor. Maar wanneer dan ineens Falling in Reverse voorbij komt met Popular Monster dan is dat toch wel even puur genieten. En soms is dat het enige van een artiest wat je echt tof vindt, maar soms komt er ook meer naar voren.

John Mayer’s Sob Rock

Het afgelopen jaar zijn er een aantal albums uitgekomen van artiesten die ik wel kan waarderen maar een van de albums waar ik stiekem toch het meest naar uitkeek was Sob Rock van John Mayer. Een lekkere jaren 80 vibes album met heerlijke sob rockers. Mellow, chill en heerlijk zomers. Maar als een album afloopt gaat hij Spotify gewoon door met afspelen. Soms hoor je dan tracks van artiesten die je kent zoals in mijn geval Imagine Dragons, maar soms hoor je ook iets nieuws. Zo kwam het nummer Born to Love You voorbij van Ray Lamontagne. Het gitaarwerk, de zang, de stem, alles kwam samen in dit nummer en wat volgt is dat een kleine achtbaan van ontdekking!

Zo pakte ik zijn album Monovision er bij en drie nummers later was het album op Vinyl besteld. Op die manier artiesten ontdekken is toch wel een van de mooiste dingen van de huidige tijd. Zelf kun je wel op ontdekking uit gaan maar dan krijg je toch vooral wat de radio je voorschotelt. En ik ben geen fan van de meeste muziek wat daar tegenwoordig gedraaid wordt. Ik ga bijvoorbeeld niet zwemmen in Bacardi Lemon. Ik heb wel wat beters te luisteren.

What are friends for?

In de ontdekkingsreis naar nieuwe muziek is het niet alleen belangrijk om de aanbevelingen van Spotify te hanteren. Want waar zijn vrienden ook goed in? Juist, jou kennen! En die weten soms ook gewoon wat je wellicht tof gaat vinden. Zo komt Bas, jullie ongetwijfeld beter bekend als TheDutchBeerDad, zo af en toe de bocht om met een fantastische toevoeging aan mijn muzieklijst. Meestal de mellow kant of de funky rock genres die niet onbelicht blijven. En voor het ruigere werk komt Robbert aka Confessions of a Whisky Freak gewoon om de hoek zetten. Zo kwam Robbert met een waanzinnige cover van het populaire nummer Driver’s Licence van Olivia Rodrigo. De cover van Our Last Night klinkt mij letterlijk als muziek in de oren. Check it out!

Soms moet je gewoon luisteren

Het allerbelangrijkst bij de muzikale ontdekkingsreis met Spotify is natuurlijk je eigen geluid vinden en voor, blijven luisteren! Soms kan een bepaalde song of sound je ineens verrassen en dan blijf je daar ineens een tijdje bij hangen. Of het nu een zomerse party vibe is of lekker mellow als John Mayer en Ray Lamontagne of juist helemaal loco zoals Falling in Reverse, het blijft allemaal wel lekker. En soms kom je ook gewoon een lekkere cover tegen die ook gewoon lekker blijft terugkomen in je ultieme playlist. Zoals de FSOM 2021 playlist hieronder!

De FSOM 2021 playlist

Artikel door: Peter van de Velde / @dutchplaystationgamer / @fsomwhiskyguy
Volg FSOM Magazine op Instagram en Facebook!

Vikings is a show about Vikings! Deze week is het Vikings week bij FSOM en daarom gaan we op reis met deze zeevarende Noormannen!

Meer DutchPlayStationGamer

Gratis upgrade naar PS5 – hooray or nay
Eldest Souls Review
John Mayer – Sob Rock
DeathWish (2018) – Movieshort
John Mayer – Where The Light Is Live From Los Angeles

Please follow and like us:

Dit is ook iets voor jou!

8 reacties

  1. […] Op ontdekkingsreis met… Spotify!Gratis upgrade naar PS5 – hooray or nayEldest Souls ReviewJohn Mayer – Sob RockDeathWish (2018) – Movieshort […]

  2. […] zangeres. Wat vind jij van het optreden van Lady Gaga met Metallica? Vergeet ook niet om even de Spotify avonturen van Peter te volgen of check even de Sob Rock van all time legend John […]

  3. […] Brown’s Het Verloren Symbool nu een tv serie!Op ontdekkingsreis met… Spotify!Gratis upgrade naar PS5 – hooray or nayEldest Souls ReviewJohn Mayer – Sob […]

  4. […] Brown’s Het Verloren Symbool nu een tv serie!Op ontdekkingsreis met… Spotify!Gratis upgrade naar PS5 – hooray or nayEldest Souls ReviewJohn Mayer – Sob […]

  5. […] 2021 komt snel dichterbij!Dan Brown’s Het Verloren Symbool nu een tv serie!Op ontdekkingsreis met… Spotify!Gratis upgrade naar PS5 – hooray or nayEldest Souls […]

  6. […] 2021 komt snel dichterbij!Dan Brown’s Het Verloren Symbool nu een tv serie!Op ontdekkingsreis met… Spotify!Gratis upgrade naar PS5 – hooray or nayEldest Souls […]

  7. […] Måneskin ook in Nederland groot succes!Ghostbusters: Afterlife (I Ain’t Afraid of No Ghost)Van nul naar Mudmasters 2021!Rocktober 2021 komt snel dichterbij!Op ontdekkingsreis met… Spotify! […]

  8. […] Måneskin ook in Nederland groot succes!Ghostbusters: Afterlife (I Ain’t Afraid of No Ghost)Van nul naar Mudmasters 2021!Rocktober 2021 komt snel dichterbij!Op ontdekkingsreis met… Spotify! […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte!
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram