Ghostbusters: Afterlife (I ain’t afraid of no Ghost)

Ghostbusters: Afterlife (I ain’t afraid of no Ghost)

30 september 2021 0 Door Peter van de Velde

I Ain’t afraid of no Ghost | “Slapeloze nachten” en “Doodsbang”. Twee termen die me tot de dag van vandaag zijn bijgebleven na het kijken van de twee films en tekenfilm vroeger. De tekenfilm met de monsterlijk grote kip, brrrr. Nu natuurlijk nietszeggen maar op jonge leeftijd heb ik daar vele nachtmerries aan gewijd. Maar ook de scene waarin standbeelden tot leven komen in Ghostbusters II is me tot de dag van vandaag bijgebleven. Gelukkig kan ik er nu om lachen.

Triggered!

Een mooi woord vind ik dat, triggered. Maar ik werd even getriggered door het artikel van Bas over de films die er aan komen op korte termijn. Een van die films is namelijk Ghostbusters: Afterlife en ik ben een die ontzettend naar deze film aan het uitkijken is. Door de warme herinneringen aan de films van vroeger zullen we maar zeggen.

Maar de zin waar ik op aansloeg was de volgende en ik quote:

In deze film gaan we weer helemaal op in die jaren 80 vibe en lijkt het erop dat ze de wat zwakkere verfilming met de dames volledig gaan vervagen!

En ik sloeg er niet op aan omdat ik vind dat het te hard was. De film van de dames heeft namelijk helemaal geen vervaging nodig. Deze film was, van begin tot eind, een drama om naar te kijken. De humor was overtrokken, de bedoeling was om de vrouwen als sterk neer te zetten maar ook die missie is faliekant mislukt. Wel is het gelukt om de man in het geheel, Chris Hemsworth, neer te zetten als de grootste debiel die er ooit geleefd heeft. Iets wat ze, gelukkig, met April nooit hebben gedaan in het verleden.

Not amused

Afijn, die “reboot” heeft het gelukkig niet echt gemaakt. Het slappe aftreksel van wat de Ghostbusters was kunnen ze nu gaan redden. En dat heeft ook de maker van deze film wel door want dit is een rechtstreeks vervolg op Ghostbusters 2 en vergeet de “reboot” volledig. De actrice en comedian Leslie Jones was ‘not amused’ om het zo te zeggen.

Leslie Jones op Twitter na aankondiging Ghostbusters: Afterlife (exclusief grammer check)

So insulting. Life f*** us. We dont count. It’s like something trump would do. (Trump voice) “Gonna redo ghostbusteeeeers, better with men, will be huge. Thos women ain’t Ghostbusters” ugh so annoying. And I don’t give a f*** I’m saying it!!

Zo te lezen is ze niet echt te spreken over het vervolg die de reboot volledig negeert. Maar ik kan er eerlijk gezegd niet zo rouwig om zijn. En wat ze ontzettend goed doen, wat mij betreft in deze film, is dat ze geen komisch aspect toe lijken te voegen om het “grappig zijn” maar dat het daadwerkelijk een serieuzere film is met de nodige humor. Wat me een beetje doet denken aan, hoe heette die film ook weer uit 1984… Ohw ja, Ghostbusters!

Let’s go into the Afterlife

Het bovenstaande moet je natuurlijk niet al te serieus nemen. De reboot was voor mij een flop maar als je het wel een toffe film vond, all the more power to you. Maar het was een reboot. En deze film is een vervolg op de oude films. Want in de reboot heb ik de oude cast niet gezien, iets waar Leslie Jones blijkbaar geen enkele moeite mee had. Ik ben blij dat ze voor deze route hebben gekozen maar als ze in de toekomst nog een Ghostbusters maken met enkel vrouwen in de hoofdrol dan ben ik ook gewoon weer van de partij. Want waar ik vroeger slapeloze nachten heb gehad en doodsbang was ben zeg ik nu: I ain’t afraid of no ghost.

Artikel door: Peter van de Velde / @dutchplaystationgamer / @fsomwhiskyguy
Volg FSOM Magazine op Instagram en Facebook!

Rocktober 2021 gaat bijna beginnen en wij gaan onze content daar een beetje op aanpassen. Hoe? Dat lees je in dit artikel. Check it out! Lees er alles over bij FSOM!

Meer DutchPlayStationGamer

Rocktober 2021 komt snel dichterbij!
Dan Brown’s Het Verloren Symbool nu een tv serie!
Op ontdekkingsreis met… Spotify!
Gratis upgrade naar PS5 – hooray or nay
Eldest Souls Review

Please follow and like us: