Death Wish (2018) – Movieshort

Death Wish (2018) – Movieshort

30 juli 2021 4 Door Peter van de Velde

Death Wish | Je kunt niet alles kijken. Of in ieder geval kun je niet alles kijken op het moment van release. En waar vroeger de naam Bruce Willis je het hart sneller deed kloppen omdat je wist dat actie gegaranderd was, was dat eigenlijk flink afgenomen. Niet zozeer de actie op het scherm maar wel de kwaliteit van die actiefilms. Vaak waren het wel aardige flicks maar veel verder kwamen ze dan ook niet. Weet Death Wish dat wel te doen?

Recente film, op Netflix dan…

Ja, Death Wish is een film uit 2018 en dat maakt het niet bepaald een nieuwe film. Maar de film is 1 juli toegevoegd aan Netflix en dat brengt dan weer mogelijkheden met zich mee. We krijgen te maken met de stad Chicago waar schietparijen gepaard gaan met het dagelijks leven. Dr. Paul Kersey, gespeeld door Bruce Willis, is een arts die dan ook nooit zonder werk zit want waar geschoten wordt vallen slachtoffers en die zijn vaak hulpbehoevend. Dr. Kersey heeft het ook thuis goed voor elkaar. Vrouw Lucy Kersey, gespeeld door Karate Kid alumni Elisabeth Shue, dochter Jordan Kersey een een huis waar je simpelweg trots op mag zijn.

Spoiler Alert met in the face action

De titel zegt het al, vanaf hier komen er een aantal kleine spoilers dus be warned!

Het lijkt met de goede dokter dan ook net iets goed te gaan lijkt het wel en dat is precies het moment dat alles mis gaat. Er wordt ingebroken en Paul zijn vrouw en dochter worden neergeschoten waarbij zijn vrouw bijna direct overlijd en dochterlief in coma raakt. Wanneer het onderzoek naar deze moorden in een stad als Chicago al snel op een dood spoor komen neemt Paul het heft in eigen hand. Want als de lange arm van de wet niet voor gerechtigheid kan zorgen, dan moet de goede dokter dit zelf maar proberen te krijgen. Wat volgt is een bloederige, actievolle film waarbij je aandacht wordt vasthouden! Geen slappe hap en knuffelactie! Dit is een in your face actiefilm waar veel actiefilms flink van kunnen leren.

Death Wish Verdict

Is dit dan de beste actiefilm allertijden? Nee, maar het is wel gewoon ouderwets knallen met de oude Bruce Willis. Pak een zaterdagavond, bakje popcorn erbij, lichten uit, tv aan en kijken geblazen. Entertainment waarde van 100% en dat alleen al is reden genoeg om deze knaller van een actiefilm te gaan kijken. Enjoy! En graag gedaan ;).

FSOM Grade: 7

https://www.youtube.com/watch?v=HzILu6yyA20

Artikel door: Peter van de Velde / @dutchplaystationgamer / @fsomwhiskyguy
Volg FSOM Magazine op Instagram en Facebook!

Vikings is a show about Vikings! Deze week is het Vikings week bij FSOM en daarom gaan we op reis met deze zeevarende Noormannen!

Meer DutchPlayStationGamer

Vandaag vechten in de toekomst van morgen? Check The Tomorrow War!
Let the Madness BEGIN met Knives! Bullet for my Valentine is back baby!
Het is Coverweek bij FSOM!
De leukste schurk nu te zien op Disney+
John Mayer – Where The Light Is Live From Los Angeles

Please follow and like us: