Na Europa Verovert Drunken Monkey Limoncello ook China!

Drunken Monkey Limoncello uit Peize op FSOM Magazine

Drunken Monkey | U kent hem misschien wel. De lekkerste Limoncello ter wereld, althans volgens het ‘IWSC’. In 2019 won de Limoncello van Drunken Monkey de gouden medaille met maar liefst 95 punten bij deze prestigieuze verkiezing in Londen. Dat dit geen toeval was, werd afgelopen week wel duidelijk…

Wat is Limoncello?

Limoncello is een van oorsprong Italiaanse likeur, een citroen likeur om iets specifieker te zijn. Wanneer je bij de Italiaan gaat eten, of lekker voor Italiaans schepijs op pad gaat. Kan het zomaar zijn dat je ‘Limoncello’ wel eens ergens op de kaart hebt zien staan.

Na Europa verovert Drunken Monkey Limoncello ook China! Bij de CWSA kwam de definitieve bevestiging, de lekkerste Limoncello komt uit Peize in Drenthe! Deze fot werd genomen bij Van Erp Dranken te Roden. 

TheDutchBeerDad voor FSOM Magazine

Limoncello wordt ook veel zelf gemaakt. Je hebt enkel citroenen nodig en pure alcohol (96%), daarna kun je al aan de slag. Maar om een echt goede Limoncello te maken, moet je van goede huize komen. In Italië had bijna iedereen vroeger wel een eigen recept en maakte deze citroen likeur gewoon thuis. Tegenwoordig komt de beste Limoncello echter niet uit Italië.

Drunken Monkey Limoncello

Een dorpje boven in Drenthe is de plek waar vandaag de dag de lekkerste citroen likeur ter wereld gemaakt word. In 2019 wonnen Melissa en Titus al de gouden medaille in Londen bij de prestigieuze verkiezing van het ‘IWSC’. Dit bracht alles in een stroomversnelling. De vraag schoot omhoog, want iedereen wilde natuurlijk de beste Limoncello ter wereld proeven, er werd dus wat afgeschild in Peize!

Inmiddels zijn we een jaar verder en is deze limoncello van Drunken Monkey niet meer weg te denken uit het schap van de slijters en horeca-zaken door het gehele land.

De beste Limoncello ter wereld!

De bevestiging voor Melissa en Titus kwam afgelopen week toch wel definitief binnen. Ook in China is DMC Limoncello uitgeroepen tot beste Limoncello. Bij de ‘China Wine and Spirit Award’ werd de DMC Limoncello bekroont met een gouden medaille en dus is er al twee jaar op rij een prestigieuze award die in de kast bijgezet mag worden.

Na Europa verovert Drunken Monkey Limoncello ook China! Bij de CWSA kwam de definitieve bevestiging, de lekkerste Limoncello komt uit Peize in Drenthe! Er werd wederom een gouden medaille gewonnen!

TheDutchBeerDad voor FSOM Magazine

De Limocello uit Peize draagt de naam; The Ultimate blend. Met deze Limoncello is Drunken Monkey ook daadwerkelijk begonnen. Met een alcoholpercentage van 32%, ligt ze net iets hoger dan de grotere en bekendere merken zoals Villa Masa, Luxardo en Isolabella. Daarnaast is een belangrijk aspect dat deze Limoncello nog met de hand gemaakt wordt en dus echt op ambachtelijke manier geproduceerd is.

De Limoncello uit Peize bevat verder geen toegevoegde geur en smaakstoffen en ook het toevoegen van suikers is vele malen lager dan bij de concurrenten in de verkiezing. Net zoals vele Limoncello’s, bewaar je ook deze in je vriezer. Wel even goed schudden voor het invriezen!

Namens het hele team van FSOM Magazine feliciteer ik Drunken Monkey uit Peize met opnieuw een prachtige prijs en wil je deze Limoncello zelf ook in huis halen? Neem dan een kijkje bij Van Erp Dranken in Groningen en Roden of bestel hem in de online slijterij!

Artikel door: Bas de Goede / @thedutchbeerdad
Volg FSOM Magazine op Instagrampagina en Facebookpagina!
Ben je nog geen abonnee op FSOM tv? Klik dan snel –> hier <– en mis niets meer!

Na Europa verovert Drunken Monkey Limoncello ook China! Bij de CWSA kwam de definitieve bevestiging, de lekkerste Limoncello komt uit Peize in Drenthe!

TheDutchBeerDad voor FSOM Magazine

Dit is wat je nog meer wilt weten over Duvel!
Begin nu met de leukste bieropleiding van Nederland!
Er is voor iedereen een IPA te vinden!

Please follow and like us:

Dit is ook iets voor jou!

13 reacties

 1. […] Na Europa verovert Drunken Monkey Limoncello ook China! […]

 2. […] Na Europa verovert Drunken Monkey Limoncello ook China!Liefde voor kunst! Morisson Schiffmacher geeft het nieuwe Duvel Glas een Feminin Touch!Wij gaan graag de samenwerking met je aan! […]

 3. […] Na Europa verovert Drunken Monkey Limoncello ook China! […]

 4. […] de volledige review van ‘The Division 2’ bij @dutchplaystationgamer Na Europa verovert Drunken Monkey Limoncello ook China!De Hertog Jan Grand Prestige Whisky Vatgerijpt 2020 is […]

 5. […] Na Europa verovert Drunken Monkey Limoncello ook China!Scoor je eigen thuistap met 36% korting! […]

 6. […] Na Europa verovert Drunken Monkey Limoncello ook China!Scoor je eigen thuistap met 36% korting! […]

 7. […] Na Europa verovert Drunken Monkey Limoncello ook China!Scoor je eigen thuistap met 36% korting! […]

 8. […] Na Europa verovert Drunken Monkey Limoncello ook China!Scoor je eigen thuistap met 36% korting! […]

 9. […] Na Europa verovert Drunken Monkey Limoncello ook China!Scoor je eigen thuistap met korting!Probeer ook dit gerecht uit het FSOM Receptenboek eens met Bockbier! […]

 10. […] Na Europa verovert Drunken Monkey Limoncello ook China! […]

 11. […] Na Europa verovert Drunken Monkey Limoncello ook China!Scoor je eigen thuistap met korting!Probeer ook dit gerecht uit het FSOM Receptenboek eens met Bockbier! […]

 12. […] Na Europa verovert Drunken Monkey Limoncello ook China!Scoor je eigen thuistap met 36% korting! […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte!
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram