Conchiglie met zalm | Het receptenboek

Conchiglie et zalm door confessions of a whisky freak op fsom magazine

Conchiglie met zalm |Hey people! In september zat (lag) ik heerlijk drie weken te genieten als een god in Frankrijk. Heerlijk eten, fijne biertjes en uiteraard geweldige wijnen. Maar er was nog meer!

Op vakantie wordt je natuurlijk extra creatief met eten koken. Vaak heb je maar 2 gaspitjes dus een gerecht met meerdere pannen wordt al vaak lastig. Zo heb ik dus deze vakantie een eigen gerecht verzonnen die makkelijk en toch voedzaam is!

Je hebt het al kunnen lezen in de titel “conchiglie” ….. Maar wat de *#%! is conchiglie? Conchiglie is Italiaans en betekend schelpjes. Dus we hadden dit artikel natuurlijk ook makkelijk schelpjes met zalm kunnen noemen, maar dat klinkt natuurlijk veel minder interessant haha.

Wat heb je nodig voor dit gerecht ?

200 tot 250 gram Conchiglie (schelpjes) maar let op. In nederland verkopen ze eigenlijk overal mini schelpjes. Deze heb je niet nodig. Gelukkig verkopen jumbo & ah de juiste.

Verder…

  • Garlan (of een ander merk roomkaas)
  • 1 courgette
  • pakje kookroom
  • pakje gerookte zalm ( ik neem die van 4 plakken)
  • 1 rode ui

En meer heb je niet nodig. Het recept hierboven is voor 2 tot 3 personen.

Let’s do this!

Kook in een pan de conchiglie. Kijk op het pakket hoe je de conchiglie moet koken, het kan namelijk verschillen per soort!

Begin met het fruiten van de ui. Wanneer je de courgette in blokjes heb gesneden gooi deze dan bij de ui als deze mooi gefruit is. Voeg het halve bakje roomkaas toe en als deze gesmolten is voeg je de kookroom erbij. Laat het een beetje indikken en voeg dan de zalm toe die je in kleine stukjes hebt gesneden.

Proef even de saus. Wil je er iets meer smaak aan toevoegen voeg dan de rest van het roomkaas bakje er bij. Een beetje peper erover kan ook erg lekker zijn.

Vul de gekookte schelpen met de saus als je het mooi op wilt dienen. Hierbij is enige snelheid wel geboden aangezien het snel afkoelt.

Wanneer je op vakantie bent doe je uiteraard voldoende food-inspiratie op! Zo is Robbert verlfied geworden op Conchiglie met zalm. MET RECEPT!

FSOM Magazine

Vergeet niet een lekker wijntje erbij open te trekken en geniet!

Mijn wijntip voor dit gerecht is een heerlijke Chardonnay. Wat dacht je van de catena alta ? Een wijn die je gerecht complimenteert en perfect samen gaat. Als Chardonnay tip voor een mooie budget prijs heb ik deze valdivieso gekozen.

Laat vooral even weten of je het gerecht heb gemaakt en wat je ervan vond!

Cheers,
Artikel door: Robbert van Harskamp aka Confessions of a whisky freak
Volg FSOM Magazine op Instagrampagina en Facebookpagina!
Ben je nog geen abonnee op FSOM tv? Klik dan snel –> hier <– en mis niets meer!

Wanneer je op vakantie bent doe je uiteraard voldoende food-inspiratie op! Zo is Robbert verlfied geworden op Conchiglie met zalm. MET RECEPT!

FSOM Magazine

Na Europa verovert Drunken Monkey Limoncello ook China!

Please follow and like us:

Dit is ook iets voor jou!

3 reacties

  1. Jaaa dit is echt heel lekker, aanrader!

    1. Er gaan ‘m hier snel proberen!

  2. […] top 5 whisky’s van 2020Conchiglie met zalm | Het receptenboekWhisky proeverij bij jou […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte!
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram