Het verhaal van ‘Valhalla’ | Lang leve de Koning 100 jaar na de hitserie Vikings

Het Vikings logo op fsom magazine

Het verhaal van Valhalla | Inmiddels hebben we allemaal wel kennis genomen van het feit dat de brute serie ‘Vikings’ een verolg gaat krijgen in de vorm van ‘Valhalla’. Een serie dat zich 100 jaar na ‘Vikings’ afspeelt. Hoe gaat dat er uit zien? Mogen we dezelfde stijl verwachten, of wordt het toch een slechte rip-off?

Over mijn laatste vraag kan ik alvast duidelijkheid geven. Dat ‘Valhalla’ slecht gaat worden is schier onmogelijk. Niemand minder dan Michael Hirst zal zich weer actief bemoeien met de verhalen en tijdlijn in ‘Valhalla’, ondanks dat Netflix nu aan de slag gaat met dit vervolg. Echter zal hij niet zo actief afleveringen regisseren als hij bij de voorlopen ‘Vikings’ deed. Gelukkig is het waarborgen van dezelfde kwaliteit dus in goede handen.

Original Vikings

Laten we voor het gemak de bekende gezichten uit de eerste ‘Vikings’ serie even de ‘Original Vikings’ noemen. Denk aan Rollo, Lagertha, Bjorn en natuurlijk Ragnar. Daarover kunnen we kort zijn, gezien het feit dat ‘Valhalla’ zich 100 jaar na het tijdperk van Ragnar afspeelt, is het uitgesloten dat ze een rol gaan spelen. Of toch niet?

Bjorn (Alexander Ludwig) gaan we waarschijnlijk wél terugzien! Een enorme golf aan gejuich stijgt op uit de cirkel der Viking fans. Hij krijgt geen nieuwe rol, maar zal wel regelmatig terugkeren in flashbacks. Dat zijn de geruchten althans. Datzelfde geld voor Rollo, want één van de hoofdrollen in de nieuwe serie is weggelegd voor de erfgenamen van Rollo. Daarover later meer.

Rollo uit Vikings op fsom magazine, hoe vergaat het zijn afstammelingen in de nieuwe netflix serie 'Valhalla'? 

Lees er alles over bij FSOM Magazine.

Katherine Winnick die we kennen als de beroemde schildmaagd ‘Lagertha’. Gaan we niet terugzien. Wel gaf ze in een interview aan met ‘TV Guide’, dat ze wel naar Ierland af gaat reizen om een rol te spelen bij het regisseren en zo zal ze stiekem toch een beetje betrokken zijn bij het vervolg van de ‘History Channel’ hitserie Vikings.

Nieuwe hoofdrolspelers

Waar de crew grotendeels intact blijft en wederom naar Ierland zal afreizen voor het filmen, zal de cast dus anders zijn. We gaan namelijk een hele andere verhaallijn krijgen en we gaan beginnen aan het tijdperk dat misschien wel het einde voor de Vikingen gaat zijn. De historici onder ons zullen die beamen, maar we weten stiekem ook wel dat de Vikingen tot in den eeuwigheid voortleven door hun roem.

Leif Erikson is één van de beroemde Vikingen die een belangrijke rol gaan spelen in de nieuwe serie. Leif is bekend uit de geschiedenisboeken, omdat hij de eerste Viking was die Noord- Amerika bereikte.

Ragnar Lothbrok de legendarische Viking. FSOM Magazine.

Lang leve de Koning!

Vandaag gaan we ons richten op een andere hoofdrol uit de serie. De komende weken en maanden laten we je steeds kennismaken met de nieuwe karakters die bekend zijn en we beginnen vandaag met een echte koning!

Een koning die van 1066 ad tot 1087 ad regeerde over Engeland. Een directe afstammeling van niemand minder dan Rollo, de bekende “broer” van Ragnar uit de serie ‘Vikings’, die niet altijd even trouw en loyaal was als Viking. Tevens is deze afstammeling van Rollo de eerste “Noorman” Koning van Engeland.

We hebben over ‘William the conquerer’ (William de veroveraar) die ook wel bekend stond als ‘William the bastard’ (William de bastaard). Hij is een directe afstammeling van Rollo, die dus een ‘Viking’ is (of was?) En dus is de naam die hij vergaarde waarschijnlijk wel op zijn plaats. Hij regeerde vrij lang voor een koning in oorlogstijd en in de geschiedenisboeken staat dat hij eigenlijk de eerste Koning is die weerstand kon bieden tegen de Noormannen.

Valhalla is het vervolg van Viking en je leest er alles over bij FSOM Magazine door thedutchbeerdad.

Vandaag de dag zou 25% van de bevolking in het Verenigd Koninkrijk afstammen van ‘William the Conquerer’. En zelfs Queen Elizabeth zou een nazaat zijn van de eerste ‘Norman King of England’. Zo zie je maar, het is pretty cool om af en toe even de geschiedenisboeken na te gaan!

Noormannen of Vikings?

William kunnen we dus sowieso geen Viking noemen en Rollo ook niet, vandaar dat ik dit hiervoor tussen haakjes heb gezet. Om te verduidelijken waarom de relatie tussen Engeland en Frankrijk gevoelig lag. En ook nog eens waarom een Noorman en een Viking niet echt hetzelfde zijn is een simpele uitleg.

Een Noorman is een Viking die zich in (het noorden) van Frankrijk vestigde.
‘William de Veroveraar’ was dus geboren in ‘Falaise, Frankrijk’. Hij regeerde als Hertog over het hertogdom van Rollo en werd daarna de Koning van Engeland die de grondlegger is van een land wat later één van de machtigste landen ter wereld werd.

William ligt ondanks dat hij één van de succesvolste heersers was uit de geschiedenis, niet begraven in Engeland, maar in L’Abbaye-aux-Hommes, Caen, France. Luister hieronder de legendarische song van ‘Vikings’ door Zergananda.

Wanneer kunnen we ‘Valhalla’ kijken?

Ook bij de productie van ‘Valhalla’ gooien de maatregelen van covid-19 roet in het eten. ‘Vikings’ is later klaar en in het vervolg zal ‘Valhalla’ dus later beginnen. Waar ze stiekem aan het einde van 2020 in premiere wilde gaan, gaat dit zeker pas in de loop van 2021 worden. Jammer, maar helaas. Wel heeft Netflix al bekend gemaakt dat het eerste seizoen gaat bestaan uit 24 afleveringen!

Lees ook mijn artikel ‘Valhalla is het logische vervolg van Vikings‘ over de aankondiging van ‘Valhalla’.

Artikel door: Bas de Goede / @thedutchbeerdad
Volg FSOM Magazine op Instagrampagina en Facebookpagina!
Ben je nog geen abonnee op FSOM tv? Klik dan snel –> hier <– en mis niets meer!

Het verhaal van 'Valhalla' | Lang leve de Koning 100 jaar na de hitserie Vikings.

Alles over deze serie lees je de komende weken bij FSOM Magazine.

Bestel alles van de hitserie ‘Vikings’ bij Bol.com!

Please follow and like us:

Dit is ook iets voor jou!

2 reacties

  1. […] 100 jaar ná Ragnar Lothbrok!Scoor jou echte Peaky Blinders Flatcap hier! […]

  2. […] De komst van Vikings Valhalla gaat nu wel heel erg serieuze vormen aannemen. De serie gaat zich 100 jaar afspelen na de hitserie Vikings zoals je eerder kon lezen in ons magazine, maar hoe gaat dat er precies […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte!
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram