Brouwerij het Anker gaat een bierkerk bouwen

Brouwerij het Anker gaat een bierkerk bouwen. FSOM Magazine

Bierkerk | Battelse kerk gaat biertempel worden. Brouwerij het Anker is natuurlijk wel bekend van merken zoals onder andere Gouden Carolus en Maneblusser. Daarnaast hebben ze ook nog een Single Malt, Bourbon en een mooie (Belgisch) cream. Dit gaan ze nu op Bijbelse wijze vormgeven.

Charles Lecleff van de brouwerij, heeft in januari van dit jaar een kerk aangekocht waarin ze bier willen gaan brouwen. Ze gaan dus een heuse bierkerk bouwen dus! Een prachtige locatie met een rijke historie gaat de plaats worden waar de brouwerij aan de slag gaat met speelse experimenten op biergebied.

Naast een microbrouwerij voor deze speelse experimenten moet het ook een unieke ontmoetingsplaats gaan worden waarin ook een horeca etablissement zich moet gaan vestigen. De locatie van de kerk is ideaal gelegen tussen de brouwerij en whiskystokerij De Molenberg. In de microbrouwerij gaan ze dus experimenteren met diverse bierstijlen. Denk aan IPA’s, maar toch ook zeker mooie Barrel Aged bieren.

Twee nieuwe awards

In Lyon wisten ze ook weer twee mooie nieuwe awards binnen te halen. In maart was het tijd voor de ‘Concours International de Lyon’, hier worden onder andere bieren beoordeelt in diverse categorieën.

Bij de categorie ‘Haute fermentation Ale / Triple’ won Gouden Carolus Tripel Goud. En in de categorie ‘Brune & Noire Ale – Abbey Trappist-Style Dubbel’ won de Gouden Carolus Classic een Zilveren medaille.

Tijden Concours International de Lyon won Brouwerij het Anker wederom twee prachtige prijzen. Brouwerij het Anker een bierkerk bouwen!

Lees er alles over bij FSOM Magazine.

Artikel door: Bas de Goede / @thedutchbeerdad
Volg FSOM Magazine op Instagrampagina en Facebookpagina!
Ben je nog geen abonnee op FSOM tv? Klik dan snel –> hier <– en mis niets meer!

Brouwerij het Anker heeft in januari van dit jaar een kerk aangekocht waarin ze bier willen gaan brouwen. Brouwerij het Anker gaat een bierkerk bouwen dus! Een prachtige locatie met een rijke historie gaat de plaats worden waar de brouwerij aan de slag gaat met speelse experimenten op biergebied. 

Lees er alles over bij FSOM Magazine door Bas / TheDutchBeerDad

Na Europa verovert Drunken Monkey Limoncello ook China!

Please follow and like us:

Dit is ook iets voor jou!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte!
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram