Grolsch begint aan het najaar met alcoholvrij herfstbier

Grolsch begint aan het najaar met alcoholvrij herfstbier

15 september 2020 1 Door Bas de Goede

Alcoholvrij | September vordert gestaag en ondanks dat we kunnen spreken van een ‘Indian Summer’ gaan we toch gewoon lekker de herfst in. Die laatste nazomerdagen waarin we zitten, staan al bomvol met nieuws over het najaar. De traditionele bockbieren komen er weer aan en vullen her en der de schappen al vol met de bockbieren. Grolsch doet er nog een schepje bovenop door een nieuwe donker alcoholvrij bier op de markt te brengen.

Meesterbrouwer Guy Evers van Grolsch, werkte de afgelopen maanden aan de balans tussen zoet en bitter en optimaliseerde het verwarmende effect: “Door de toevoeging van een natuurlijk chili extract worden de smaakpapillen geprikkeld en proef je warme tonen. Door de kenmerkende volle smaak is het 100% genieten met 0% alcohol”, aldus Guy. Als je het mij vraagt is er inderdaad vraag naar een alcoholvrij bier voor de herfst. Grolsch komt nu met het antwoord op die vraag.

Grolsch Proeverij

Grolsch brengt natuurlijk niet zomaar een alcoholvrij herfstbier op de markt. De bieren worden eerst uitvoerig getest in de ‘Grolsch proeverij’ en de uitkomst daarvan neemt men uitermate serieus.

Het bier was vorig najaar exclusief verkrijgbaar in proeverijcafés verspreid over het land en tijdens de Military in Boekelo dat niet alleen bekend staat als één van de grootste paardensport evenementen in Nederland, maar ook als bokbier-evenement. Als onderdeel van de Grolsch Proeverij werd bierliefhebbers actief gevraagd naar hun mening over dit nieuwe alcoholvrije bier. De behoefte van de consument aan een alcoholvrij herfstbier werd als snel overduidelijk. Op de smaak werden enkele verbeterpunten aangedragen en in het eindresultaat is die duidelijk te merken, aldus Grolsch.

Verkrijgbaar

Mocht je tijdens de uitzending van Veronica Inside ook tijdens de reclames op de bank blijven zitten, dan kan het zijn dat je al een commercial voorbij hebt zien komen van die alcoholvrije herfstbier. Het bier is vanaf deze week verkrijgbaar in de herkenbare sixpacks in diverse supermarkten en uiteraard ook in de horeca. Ga jij hem scoren?

Artikel door: Bas de Goede / @thedutchbeerdad
Join mijn bieravonturen ook op Untappd! Let’s share!
Volg FSOM Magazine op Instagrampagina en Facebookpagina!
Ben je nog geen abonnee op FSOM tv? Klik dan snel –> hier <– en mis niets meer!

September vordert gestaag en ondanks de 'Indian Summer' is het najaar gewoon in aantocht, daarom komt Grolsch met een alcoholvrij herfstbier.

Lees er alles over in het artikel van TheDutchBeerDad op FSOMM.

Na Europa verovert Drunken Monkey Limoncello ook China!
Scoor je eigen thuistap met 36% korting!

Please follow and like us: