“Bābǎi” (The Eight Hundred) verovert de wereld!

Of om het in het Engels te zeggen, The Eight Hundred. Deze film is van Chinese komaf en schoot zo hard op onze radar dat we er wel even een apart artikel over moeten schrijven.

In China bracht de film in het openingweekend maar liefst $116.000.000 op. Dat soort bedragen zijn natuurlijk uberhaupt al indrukwekkend maar we moeten ook even vermelden dat het hier gaat om een film die in Coronatijd is uitgekomen. Kortom, er mochten maar 50% van de bezoekers de bioscoop in! Dat moet dan toch wel de moeite waard zijn zul je denken.

Maar waar gaat het over?

Bābǎi vertelt het waargebeurde verhaal over de invasie van Shanghai. In 1937 viel het Japans Keizerlijk Leger Shanghai binnen en moest luitenant-kolonel van het 524e regiment van de 88e divisie van het Nationle Revolutionaire Leger, Xie Jinyuan, het Sihang Warehouse bewaken. Dit deed hij met 400 jonge officieren. Een “final stand” tussen vrijheid en onderdrukking. Shanghai mag niet vallen.

De films is echter niet zonder enige controverse. De film zou initieel al in juli 2019 uitkomen maar de Chinese overheid stak hier een stokje voor. De film moest aangepast worden alvorens deze uitgebracht mocht worden. Dat is dus nu het geval en gooit in China hoge ogen. Zo hoog dat we deze film simpelweg in de gaten moeten gaan houden.

Check hieronder de trailer van The Eight Hundred:

Artikel door: Peter van de Velde / @dutchplaystationgamer
Volg FSOM Magazine op Instagram en Facebook!

Het beste van twee werelden combineren is altijd geweldig, zeker op het gebied van gezelschapsspellen. Monopoly + Poker = Monopoly Poker!

Gaminglife bij FSOM Magazine

Roll the dice and play Monopoly poker
Lachen, gieren en brullen met Netflix?

Please follow and like us:

Dit is ook iets voor jou!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte!
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram