Child’s Play 2019 – Een nieuwe killer doll

Child’s Play 2019 – Een nieuwe killer doll

10 oktober 2019 7 Door Peter van de Velde

Het lijkt tegenwoordig bijna een epidemie. Nieuwe versie van oude films. Zo keek ik recentelijk Pet Semetary (Dodenwake) welke mij absoluut niet wist te bekoren. Chucky heeft tot dusver mij nog nooit teleurgesteld dus ik ga vol goede moed deze remake in!

Zoals bij elke remake wordt de basis gelijk gehouden maar worden bepaalde zaken veranderd. In Child’s Play is dit niet anders. Het wordt zelfs allemaal een beetje minder geloofwaardig gemaakt (voor zover een moordpop geloofwaardig is).

No more Good Guy

De Good Guy doll is vervangen voor een Buddi en Buddi is helemaal van deze tijd. Hij kan worden gesynchroniseerd met al je huishoudelijke apparaten en kan op deze manier de tv van kanaal verwisselen, je auto besturen en zo dus je allerbeste vriend zijn.

Maar als een slecht behandelde medewerker alle beveiligingen van een Buddi chip haalt (ja, alle poppen worden met de hand gemaakt), dan is dit natuurlijk een recept voor gevaar. Door deze chip is het maar al te makkelijk voor Chucky om te leren hoe het niet moet en zo is de moordpop al snel weer de oude bekende.

Mark Hamill

Een nieuw imago vraagt natuurlijk ook om een nieuwe vertolking. En deze vertolking gebeurd door niemand minder dan Mark Hamill! De bekendste stem van de Joker uit de Batman cartoons en recentelijke videogames, Luke Skywalker in Star Wars is dus nu ook de ultieme Buddi. Dat hij creepy onder de knie heeft was wel duidelijk uit zijn vertolking van de Joker maar ook hier was hij spot on. Chucky is een ware psychopaat en Hamill vertolkt dit voortreffelijk.

Niet heel bijzonder

Buiten het feit dat we allemaal bekend zijn met Child’s Play en het verhaal is verplaatst naar deze tijd is het niet een heel bijzondere film. Nooit wordt het slecht maar echt goed wordt het ook nergens. Eng zijn de Child’s Play films wellicht nooit voor iedereen die ouder is dan 12 jaar en daar slaagt ook deze film niet in. Wel zit er net genoeg (ongeloofwaardige) gore in om je aandacht vast te houden.

Al met al is deze film een lekkere wegkijker. Een fijne afwisseling in de hedendaagse films. De mogelijkheden zijn eindeloos en de kwaliteit was hoog genoeg om een tweede deel te brengen. Meer Chucky is wat mij betreft altijd goed.

FSOM cijfer 6/10

Dit artikel is geschreven door: Peter van de Velde / DutchPlayStationGamer Ook mijn YouTube video’s check je op FSOM TV!

FSOM Gaming Aflevering 2 |Remasters, Remakes and original RPG's Dutchplaystationgamer
Wil je meer weten over FSOM of zie jij een samenwerking wel zitten?
Aarzel dan niet en neem contact op!
Info@fsom.nl

Meer lezen van DutchPlayStationGamer?

Pet Semetary 2019 – Een aanfluiting van een film
GreedFall – Sleeperhit of pile of shit?
Rambo Last Blood – Nog 1 keer knallen!
FSOM Gaming aflevering 2 – Remasters, Remakes and Original RPG’s
Pennywise the Dancing Clown is weer wakker voor IT Chapter II!

Please follow and like us: