Halloween gaming – 5 game tips van de DutchPlayStationGamer

Merel bracht jullie hier al mee in de griezelboeken voor deze Halloween. Ik doe hier een soortgelijk lijstje maar… dan wel op het gebied van gaming! Daarom krijg je van mij een heuse Halloween gaming – 5 game tips van de DutchPlayStationGamer. Are you ready for this?

Credits naar TheUntouchableWolf op YouTube

Until Dawn

We beginnen met Until Dawn, een interactieve horror game met acteurs waar je u tegen zegt. Wat dacht je van Rami Malek, Hayden Panetierre en Peter Stormare! Je bestuurt verschillende karakters door een bergomgeving waar ouders van een van de vrienden een huis hebben. Want wat kan daar nu mis gaan?

Tijdens het spelen wist het verhaal me zeker te boeien maar dat maakt de titel natuurlijk niet het meest interessant. Ook qua jump scares weet de game je goed vast te pakken en door de korte speelduur (6-8 uur) een prima game om op Halloween te gaan spelen. Het is een wat oudere titel en in 2017 was het een PS+ titel dus als je hem toen hebt geactiveerd kun je hem nog gratis spelen ook! als je VR hebt kun je ook altijd een poging wagen met Until Dawn – Rush of Blood waar onze FfredericC al eens een review over schreef.

Metro 2033/Last Light/Exodus

Ja, ik heb stiekem alle drie de games uit de Metro reeks als een game gepakt. Metro zal voor de meesten niet een onbekend fenomeen zijn maar maar is voor de donkere dagen een super tip. Je verkent de donkere tunnels van de metro nadat een nucleaire bommenregen een einde heeft gemaakt aan het normale leven boven de grond. De tunnels kraken, water tikt op de bodem en gemuteerde monsters maken je het leven zuur. Dat tezamen met de angst om geen filters meer te hebben voor je gasmasker of geen ammunitie voor in je geweren maken van deze Metro een wilde rit.

Metro Exodus

Vampyr

Een ietswat ondergesneeuwde game van 2018 is Vampyr. Je speelt als Dokter Jonathan Reed, een man die door het lot (en door een vampier) veranderd in een, jawel, vampier! Het is aan jou de keuze hoe je hiermee omgaat. Want de dokter werkt in een ziekenhuis en komt nogal eens in aanraking met… bloed! Blijf je de goede aardige dokter? Of ga je op een rampage en wordt je de nieuwe Dracula? The choice is yours!

Vampyr

The Last of Us

PlayStation Plus is goed voor ons. Het is niet alleen Halloween deze maand maar met de komst van The Last of Us II krijgen kunnen we deze maand nog eens even gaan genieten van The Last of Us. Buiten het feit dat dit een van de games is die je uberhaupt gespeeld moet hebben leent deze titel zich ook nog eens perfect voor een Halloween trip! Dit is niet enkel een Halloween tip, dit is een game tip! Eentje die je ongetwijfeld al voor het lezen van dit artikel hebt opgevolgd.

The Last of Us

Bloodborne

Een game die wat mij betreft niet in dit lijstje mag ontbreken is Bloodborne. Een wereld geinspireerd door verhalen van horrorschrijver H.P. Lovecraft! Dit gecombineerd met de gameplayelementen van Dark Souls is een gameervaring zoals geen ander. Gruwelijke wezens, bloed, een duister verhaal, het past allemaal prima bij deze tijd van het jaar. Het zal nu wellicht klinken alsof ik het er om heb gedaan maar ook deze heb je in maart 2018 kunnen toevoegen aan je Instant Game Collection via PS+! Seek the old blood!

Bloodborne

Andere Halloween tips?

Dit zijn dat wel mijn tips om tijdens Halloween te spelen maar wellicht heb je nog andere titels. Wellicht titels die iets nieuwer zijn dan de mijne (nostalgie gevoel als ik mijn lijstje bekijk). Laat je tips achter in de comments!

Dit artikel is geschreven door: Peter van de Velde / DutchPlayStationGamer Ook mijn YouTube video’s check je op FSOM TV!

FSOM Gaming Aflevering 2 |Remasters, Remakes and original RPG's Dutchplaystationgamer
Wil je meer weten over FSOM of zie jij een samenwerking wel zitten?
Aarzel dan niet en neem contact op!
Info@fsom.nl

Meer lezen van DutchPlayStationGamer?

Putting On My Dancing Shoes
Child’s Play 2019 – Een Nieuwe Killder Doll
Pet Semetary 2019 – Een aanfluiting van een film
GreedFall – Sleeperhit of pile of shit?
FSOM Gaming aflevering 2 – Remasters, Remakes and Original RPG’s

Please follow and like us:

Dit is ook iets voor jou!

8 reacties

 1. Leuk artikel! Ik ben zelf een paar dagen geleden begonnen met Unitl Dawn en inderdaad een heel leuke titel. Eerste play through leverde me slechts drie survivors op :’). Maar dan nu maar replayen en op naar Platinum! (Lol, je moet me thuis maar eens zitten met mijn notititieblaadjes om me heen xD)

  Ik kan je The Walking Dead collection van Telltale nog wel aanraden ;). Of als je echt bang wil zijn: Amnesia en Outlast. Die bleken uiteindelijk te heftig voor mij :’)

  1. Thanks! Ik zal een aantal posts voorbij komen over Until Dawn en volgens mij weet die titel wel te vermaken 🙂

   The Walking Dead Collection heb ik gespeeld en dat waren erg vermakelijke titels. Amnesia en Outlast moet ik wellicht nog eens spelen. Outlast ooit een demo van gespeeld en dat was inderdaad wel creepy. Ben benieuwd naar Amnesia. Succes nog even met Until Dawn! Erg vermakelijke titel en top platinum trophy. Al durf ik niet meer te zeggen wie bij mij de eerste keer overleefden en wie niet. Dat er een aantal dood zijn gegaan weet ik wel zeker XD

 2. […] Halloween gaming – 5 game tips van de DutchPlayStationGamerPutting On My Dancing ShoesChild’s Play 2019 – Een Nieuwe Killder DollPet Semetary 2019 – Een aanfluiting van een filmGreedFall – Sleeperhit of pile of shit?FSOM Gaming aflevering 2 – Remasters, Remakes and Original RPG’s […]

 3. […] Vein – ReviewHalloween gaming – 5 game tips van de DutchPlayStationGamerPutting On My Dancing ShoesChild’s Play 2019 – Een Nieuwe Killder DollGreedFall – […]

 4. […] Vein – ReviewHalloween gaming – 5 game tips van de DutchPlayStationGamerPutting On My Dancing ShoesChild’s Play 2019 – Een Nieuwe Killder DollGreedFall – […]

 5. […] – Movie ReviewCode Vein – ReviewHalloween gaming – 5 game tips van de DutchPlayStationGamerPutting On My Dancing ShoesChild’s Play 2019 – Een Nieuwe Killder DollGreedFall – […]

 6. […] Outer Worlds – ReviewJoker – Movie ReviewCode Vein – ReviewHalloween gaming – 5 game tips van de DutchPlayStationGamerPutting On My Dancing ShoesChild’s Play 2019 – Een Nieuwe Killder […]

 7. […] hebben we FEURENGELThe Outer Worlds – ReviewJoker – Movie ReviewCode Vein – ReviewHalloween gaming – 5 game tips van de DutchPlayStationGamerPutting On My Dancing […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte!
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram