Rambo Last Blood – Nog 1 keer knallen

Rambo Last Blood – Nog 1 keer knallen

23 september 2019 8 Door DutchPlayStationGamer

Rambo is terug! Na het actie beladen 4e deel uit 2008 keert Silvester Stallone nog een keer terug als de oude oorlogsveteraan. Dit keer geen lokale politie of soldaten die hem in de weg liggen, dit keer is die rol weggelegd voor het een Mexiaans Kartel. Kleine spoilers ahead!

De jaren hebben de oude veteraan weinig goeds gedaan zul je denken maar Stallone, nu 73 jaar oud, ziet er nog steeds fit uit en pakt de mantel dan ook nog een keer op van een icoon die hem groot gemaakt heeft. Na de evenementen uit het vierde deel leeft Rambo een teruggetrokken leven op de boerderij die ooit van zijn vader is geweest. Hier ment hij de paarden, graaft hij mysterieuze tunnels en worstelt hij met zijn verleden.

Gelukkig is hij niet alleen op de ranch want hij woont hier met een oude vriendin Maria en haar kleindochter Gabrielle. Wanneer Gabrielle via een vriendin de locatie van haar biologische vader achterhaalt vertrekt ze, tegen de wens van John en Maria in, naar Mexico om hem te vragen waarom hij is vertrokken. De reis loopt allesbehalve goed af voor Gabrielle en het is aan John Rambo om haar terug te halen. Maar of dit een goed idee is?

Komt niet echt van de grond

Het verhaal is, zoals je wellicht al een beetje kunt proeven uit bovenstaande, flinterdun. Waar je in de overige First Blood/Rambo films altijd een plot had die geloofwaardig was miste dit in deze film. Plots zijn niet goed uitgewerkt en het voelde allemaal wat gehaast aan. De reden voor de tunnels blijven verhaaltechnisch een raadsel en er worden karakters voorgesteld die je per direct weer bent vergeten. Zelfs de bad guys maken in dat opzicht weinig indruk. Een gemiste kans.

Blood and gore

Gezien het verhaal niet weet te bekoren maar eens inzoomen op een ander aspect van Rambo films, namelijk actie. En die is volop aanwezig. En die allemaal weggedraaide actie (je hoort het wel maar ziet het niet), nee alle “blood and gore” is volop in beeld. Dit is de actie zoals je die mag verwachten. Jammer van de actie is dat het niet verspreid is over de gehele film maar dat je dit vooral ziet in de laatste 15 a 20 minuten. Maar goed is het dan wel.

Last Blood

Je hoopt natuurlijk altijd dat een actieheld die je al jaren kent mag uitgaan met een knal. Als je hoopt dat Last Blood je dit gevoel gaat geven komt je bedrogen uit. Van een flinterdun verhaal, gehaast plot en weinig actie blijft er een film over die vermakelijk is om te kijken maar vooral boeit omdat je het karakter kent. Was dit de eerste Rambo film geweest dan had hij geen voldoende binnen weten te slepen.

FSOM cijfer: 5.5/10

Dit artikel is geschreven door: Peter van de Velde / DutchPlayStationGamer Ook mijn YouTube video’s check je op FSOM TV!

FSOM Gaming Aflevering 2 |Remasters, Remakes and original RPG's Dutchplaystationgamer
Wil je meer weten over FSOM of zie jij een samenwerking wel zitten?
Aarzel dan niet en neem contact op!
Info@fsom.nl

Meer lezen van DutchPlayStationGamer?

FSOM Gaming aflevering 2 – Remasters, Remakes and Original RPG’s
Pennywise the Dancing Clown is weer wakker voor IT Chapter II!
Stephen King – Verlichting & Gwendy’s Knoppenkist
Spider-Man – Far From Home Review
Final Symphony II in het concertgebouw was een groot succes!

Please follow and like us: