Boekentips om te griezelen met Halloween

Halloween must reads door BooksBeersAndBeyond op fsom

Oktober staat voor velen van ons in het teken van bockbier, maar daarnaast is het deze maand ook tijd voor Halloween! Daarom heb ik een aantal boeken tips voor jullie die je deze maand kunt lezen. Lekker in je favoriete hoekje van de bank in het donker. Lekker wat kaarsjes aan en een lekker donker biertje erbij…

Oktober de maand van bockbier? Wat dacht je van Halloween! Daarom komt BooksBeersandBeyond met haar Halloween must reads!

Check ze snel op fsom.nl.
HAPPY HALLOWEEN

Ik licht er één boek voor jullie uit, welke mijn absolute persoonlijk voorkeur heeft. Daarna heb ik nog een aantal andere heerlijke, enge boeken die je gewoon moét lezen wanneer je in de Halloween sferen zit.

Room Service

Maren Stoffels schreef eerder de twee YA-thrillers, Escape Room en Fright Night en na dit succes komt ze met haar derde: Room Service.
Room Service vertelt het verhaal van de vier vrienden Fender, Lucas, Kate en Linne, die de verjaardag van Kate gaan vieren in een luxe vijfsterrenhotel. De avond loopt echter niet helemaal als verwacht wanneer er Room Service aanklopt met mysterieuze brieven over de gebeurtenis van een jaar eerder. Wie zit erachter, en zijn ze wel veilig?

Oktober de maand van bockbier? Wat dacht je van Halloween! Daarom komt BooksBeersandBeyond met haar Halloween must reads!

Check ze snel op fsom.nl.

Evenals bij haar eerdere YA-thrillers wordt Room Service vanuit meerdere perspectieven vertelt: Fender, de stoere jongen die nog steeds nadenkt over zijn schuld, Linne, een meisje dat nieuw is in de groep en die erachter probeert te komen waarom zowel Fender een hekel aan haar heeft, als de mysterieuze brievenschrijver.
De wisseling van perspectieven maakt het boek dynamisch en zorgt ervoor dat je nieuwsgierig blijft. Het perspectief van de brievenschrijver zorgt ernaast voor de nodige spanning.

De opbouw van het verhaal is passend en origineel. Deze is namelijk opgebouwd betreffende de verschillende delen van een hotel, zoals de lobby en de VIP. Dit geeft tevens de sfeer aan: Hoe verder je komt in het hotel en daarmee het verhaal, hoe spannender deze wordt. Ook de personages zijn interessant genoeg en hebben elk hun eigen achtergrond, waardoor je later in het verhaal steeds meer eindjes aan elkaar kunt knopen. Het verhaal eindigt dan ook met begrip, opluchting, maar ook met verwarring en een enorme plotwending. Dit laatste kan worden gezien als een geweldig kenmerk van de YA-thrillers van Maren Stoffels.

Waar Room Service wellicht niet het boek is waar je eindeloos van wakker ligt en de lamp aan wil laten ’s nachts, is het zeker een spannende YA-thriller met een sterk plot en goed uitgewerkte personages. De opbouw van Room Service en de verschillende vertelperspectieven geven het boek daarnaast nog nét dat beetje extra originaliteit dat Maren Stoffels eigen heeft gemaakt. Wederom een zeer geslaagd staaltje schrijfwerk.

Mijn Halloween must reads voor jou!

Nu kan het natuurlijk zijn dat jullie ook nog tips voor mij hebben in de trend van Halloween must reads! Feel free to let me know in de comments! Daarnaast ben ik ook erg benieuwd wat jullie van mijn lijstje vinden, dus geef snel je mening! Alvast een happy halloween!

Dit artikel is geschreven door: Merel Kuitert – BooksBeersandBeyond
Op Instagram deel ik alles over mijn passie lezen en nog veel meer! Ook schrijf ik recensies voor Hebban, het boekenplatform van Nederland.

Meer BooksBeersandBeyond?

VIJF TIPS OM EEN KILLERRECENSIE TE SCHRIJVEN!
DE GEZELLIGSTE GEZELSCHAPSSPELLEN!
EVEN VOORSTELLEN: BOOKSBEERSANDBEYOND

Neem snel een kijkje op het YouTube kanaal van FSOM! Abonneren is uiteraard helemaal GRATIS!

Oktober de maand van bockbier? Wat dacht je van Halloween! Daarom komt BooksBeersandBeyond met haar Halloween must reads!

Check ze snel op fsom.nl.

Wil je meer weten over FSOM of zie jij een samenwerking wel zitten?
Aarzel dan niet en neem contact op! 
Info@fsom.nl

Please follow and like us:

Dit is ook iets voor jou!

2 reacties

  1. Stephen King’s IT is natuurlijk altijd een aanrader. Hex van Thomas Olde Heuvelt was ook een topper. Ook zou je een novella Gwendy’s Knoppenkist kunnen pakken. Niet perse eng, wel creepy.

    1. Goede tip, Peter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte!
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram