Code Vein – Review

Dat FromSoftware met hun SoulsBorne games een concept heeft gebouwd waar velen nu op voortborduren is geen verrassing meer. The Surge, Lords of the Fallen, Salt and Sanctuary en vast nog meer titels die allemaal leunen op het concept van From Software. Moeilijke bosses, omgevingen die je het bloed onder de nagels vandaan kunnen halen en een gevoel van overwinning dat we tegenwoordig niet veel meer zien. Code Vein doet ook een poging om dit gevoel te creëren. Eens zien of ze dat gelukt is!

De wereld is niet meer

De wereld in Code Vein is niet meer zoals we dat nu gewend zijn. Het is niet enkel leven maar overleven. De Revenants, soort onsterfelijke vampierachtigen, moeten overleven door middel van Blood Beads. Deze hebben ze nodig om niet in een zogeheten Frenzy te raken. Gebeurt dit wel dan veranderen ze in een Lost, een hersenloos monster dat de Revenants nu juist bestrijden in een eeuwige oorlog.

De Revenants hebben echter wel een klein probleempje. De Blood Beads die ze zoeken lijken steeds schaarser te worden gezien de bomen waar deze Beads aan groeien lijken te sterven. Geen goed vooruitzicht voor een ras dat toch redelijk afhankelijk is van deze bijzondere “vruchten”. Is er dan helemaal geen oplossing?

Gelukkig wel, want jij bent weliswaar een Revenant maar ook nog eens een speciale ook! Jouw bloed zorgt ervoor dat de bomen weer groeien en bloeien. Samen met je vrienden, een groep die naarmate de game vordert steeds groter wordt, ga je er op uit om het mysterie van de stervende bomen te onderzoeken en om orde te scheppen in de chaos. Succes!

Kies je speelstijl

Anime Souls is een naam die veel gebruikt wordt voor Code Vein. Dit is ook wel een toepasselijke naam gezien de Anime stijl van de graphics maar ook in het aanpassen. Ik kreeg in een een reactie zelfs te horen dat je langer bezig bent (kunt zijn) met je karakter aanmaken dan dat je daadwerkelijk bezig ben met de game. Voor de character creationists onder ons dus een waar Walhalla!

Maar je moet natuurlijk na het maken van je karakter ook nog daadwerkelijk gaan spelen en hierin is Code Vein wel uniek. Je kiest zelf op welke manier je wilt spelen. Zo kun je kiezen voor een wapen naar keuze, uiteraard, maar het onderscheid zit hem in de Blood Codes. Elke Revenant heeft zijn eigen Blood Code en die bepaalt welke skills je kunt gebruiken. Zoals ik al zei ben jij een speciale Revenant en kun jij niet alleen meerdere Blood Codes hanteren, je kunt ook nog eens de Blood Codes van anderen overnemen.

Dit zorgt voor een gevarieerde gameplay waarin je vaak wisselt van Blood Code om zo de overhand te krijgen in bepaalde situaties. De skills zijn namelijk gebonden aan verschillend Blood Codes. Het is wel mogelijk om, later in de game, met items en Haze de vaardigheden vrij te spelen en dus ook los van een Blood Code te gebruiken. Zo bouw je je eigen speelstijl!

Wapens en Blood Veils

Zoals in elke RPG heb je natuurlijk een arsenaal aan wapens. Verschillende zwaarden, speren, bayonet geweren en alles in verschillende soorten en maten. Naast je wapens heb je ook je uitrusting in de vorm van Blood Veils. Niet alleen zien ze er tof (of heel erg goofy) uit maar ze bieden ook een andere pareer/backstab aanval. Hoewel dit vooral een leuke cinematic oplevert die veel damage doet is het verder vooral een leuke lust voor het oog.

Ondanks dat ik de game wel een Anime Souls vind is de combat meer te vergelijken met de snelle actie van een andere FromSoftware titels, namelijk Bloodborne. Het werkt echter wat minder soepel. Ik merkte vaak dat ik een target op iemand had en toch begon mijn karakter de leegte in te slaan. Dit zorgt af en toe voor wat frustratie momenten en hier zie je ook dat de game niet zo geraffineerd is als de inspiratiebron.

Genoeg om te verkennen

Code Vein heeft naast een story ook nog een rijke variatie aan omgevingen. Besneeuwde bergtoppen, grotten en verwoeste steden, Code Vein heeft het allemaal. En ben je er helemaal klaar mee dan heb je ook nog zogeheten Depths. Dit zijn verschillende maps die je een extra uitdaging bieden. Voor de trophy hunters onder ons, hier ga je veel tijd spenderen om 400 bosses te verslaan in coöp mode. Coöp mode? Jazeker! Je kunt de game alleen spelen, en NPC’s meenemen maar je kan ook een Distress Signal uitsturen om een iemand op te roepen. Ook is het mogelijk om met je vrienden te spelen door beide een wachtwoord in te voeren alvorens je een Distress Signal verzend.

The Final Code

Al met al heeft Code Vein genoeg te bieden om je uren aan je tv gekluisterd te houden. Ben je fan van de Souls serie dan kun je deze game zeker binnen gaan halen. Ook als je de Souls games iets te vond en op zoek bent naar een iets duidelijker verhaal met een andere setting dan kun je Code Vein er gewoon bij pakken. Anime Souls is dan ook niet erg vergezocht.

De game kent zijn eigenaardigheden her en der maar het is nooit te storend (op de combat na) en zorgt soms voor een grappig beeld. Als je speelt met een NPC partner wil het wel eens gebeuren dat je in een lift stapt die vertrekt zonder je buddy. Kom je boven dan plopt hij zo in je beeld alsof er niets aan de hand is. Ook kun je nog wel eens merken dat er een nieuwe area ingeladen wordt want dan vallen de frames toch wel naar beneden. Gelukkig blijft dit beperkt en zal het je voortgang niet te veel in de weg zitten.

FSOM score: 7.5/10

Dit artikel is geschreven door: Peter van de Velde / DutchPlayStationGamer Ook mijn YouTube video’s check je op FSOM TV!

FSOM Gaming Aflevering 2 |Remasters, Remakes and original RPG's Dutchplaystationgamer
Wil je meer weten over FSOM of zie jij een samenwerking wel zitten?
Aarzel dan niet en neem contact op!
Info@fsom.nl

Meer lezen van DutchPlayStationGamer?

Halloween gaming – 5 game tips van de DutchPlayStationGamer
Putting On My Dancing Shoes
Child’s Play 2019 – Een Nieuwe Killder Doll
Pet Semetary 2019 – Een aanfluiting van een film
GreedFall – Sleeperhit of pile of shit?
FSOM Gaming aflevering 2 – Remasters, Remakes and Original RPG’s

Please follow and like us:

Dit is ook iets voor jou!

7 reacties

  1. […] Code Vein – ReviewHalloween gaming – 5 game tips van de DutchPlayStationGamerPutting On My Dancing ShoesChild’s Play 2019 – Een Nieuwe Killder DollGreedFall – Sleeperhit of pile of shit?FSOM Gaming aflevering 2 – Remasters, Remakes and Original RPG’s […]

  2. […] Code Vein – ReviewHalloween gaming – 5 game tips van de DutchPlayStationGamerPutting On My Dancing ShoesChild’s Play 2019 – Een Nieuwe Killder DollGreedFall – Sleeperhit of pile of shit?FSOM Gaming aflevering 2 – Remasters, Remakes and Original RPG’s […]

  3. […] – Movie ReviewCode Vein – ReviewHalloween gaming – 5 game tips van de DutchPlayStationGamerPutting On My Dancing […]

  4. […] Outer Worlds – ReviewJoker – Movie ReviewCode Vein – ReviewHalloween gaming – 5 game tips van de DutchPlayStationGamerPutting On My Dancing […]

  5. […] tickets? Gelukkig hebben we FEURENGELThe Outer Worlds – ReviewJoker – Movie ReviewCode Vein – ReviewHalloween gaming – 5 game tips van de […]

  6. […] tickets? Gelukkig hebben we FEURENGELThe Outer Worlds – ReviewJoker – Movie ReviewCode Vein – ReviewHalloween gaming – 5 game tips van de DutchPlayStationGamerPutting On My Dancing […]

  7. […] maar desondanks was het een erg toffe game die je nu gewoon scoort voor een schamele €29,98!Code Vein is dan wellicht een beetje Dark Souls in een anime jasje, het speelt echter als een zonnetje. Ik […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte!
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram