Movieshorts – Mortal Kombat, Godzilla vs Kong en Willy’s Wonderland

Movieshorts – Soms heb je van die momenten dat je in eens veel nieuwe films achter elkaar aan kijkt. Voor mij was dit ook het geval en in plaats van drie lange reviews schrijven was het ook wel weer eens tijd voor een Movieshorts. Korte reviews met een cijfer voor de films die ik gezien heb. Here we go!

Get over here!

Mortal Kombat kennen we natuurlijk allemaal als de brute game waarin niets te gek is. Keiharde actie, gruwelijke animaties en een bizarre verhaallijn weten gamers die graag een fighter spelen goed te bekoren. Maar ook in filmland is Mortal Kombat niet geheel een onbekende. In 1995 en 1997 kwamen er al twee films voorbij die, ondanks hun vermakelijke karakter, niet echt hoge ogen gooiden. Maar we leven ondertussen in 2021 en werd het hoog tijd voor een nieuwe Mortal Kombat film!

Het verhaal is, in het kort, vrij simpel. Outwold wil graag andere “realms” aanvallen en overnemen. Om dit te kunnen doen moeten ze eerst tien keer een Mortal Kombat winnen, een gruwelijk toernooi waarbij alles is geoorloofd om te winnen.

Maar genoeg over het plot! Want de film heeft weliswaar een redelijk slap verhaal, de actie en de referenties naar de games zij. Volop aanwezig. Subzero, Scorpions, Lui Kang en veel meer vechters passeren de revue. Toffe referenties als flawless victory en King Laos wins doen je lachspieren goed. Al met al is deze film een geslaagde opzet en met een hint naar een vervolg zeker de moeite waard om te kijken.

Cijfer: 7/10

Godzilla VS Kong

Als Covid er niet was geweest dan waren er vast een hoop mensen naar deze kaskraker gegaan in de bioscoop. Nu we helaas toch nog in de pandemie zitten is on demand een betere plek voor zulke films natuurlijk en dat brengt mij dan ook bij deze film. Ik vond Godzilla leuk, Godzilla: King of Monsters was wel oké maar niet baanbrekend en Kong wist mij ook zeker te vermaken.

Om die reden ben ik dan ook vol goede moed begonnen aan Godzilla vs Kong. En al met al was het ook geen slechte film. Ze willen Kong van het eiland afhalen omdat ze bang zijn dat Godzilla anders Kong gaat vinden en deze twee grootheden kunnen dan nog wel eens de nodige schade aanrichten. Zeker nu Godzilla, zo lijkt het, besloten heeft om menselijke doelwitten ook aan te vallen! En dat terwijl ze hem net als beschermer zagen.

Maar Kong van het eiland halen, what could possibly go wrong! Nou, een hele hoop. De twee grootmachten vinden elkaar en buiten een reis naar een andere dimensie is dat natuurlijk ook waar je de film voor kijkt. De strijd is duidelijk maar er ligt nog een extra gevaar op de loer… De men zou de mens niet zijn als ze niet altijd bovenaan de voedselgroep willen staan en zij hebben een Mecha-Godzilla gebouwd om de strijd met de grootheden aan te gaan. Ja, deze film is all over the place, precies zoals dit ook was in de originele Japanse versies van de films. Alleen ziet het er nu allemaal een stuk indrukwekkender uit.

Helaas weet de film buiten een aantal leuke rollen weinig echte indruk te maken en is het vooral een lust voor het oog en is de film uitermate geschikt voor een zaterdagavond of een regenachtige zondagmiddag.

Cijfer: 6/10

Willy’s Wonderland

Nicholas Cage, de man die werkelijk alles kan, vertolkt de hoofdrol in Willy’s Wonderland. Maar wat is het precies. Willy’s Wonderland is een pretpark, een die een gruwelijk verleden kent. Oprichter Willy was namelijk niet een echte kindervriend, hij lokte de kinderen met de ouders vooral daarheen om ze op gruwelijke wijze af te slachten! Niet echte en goede naam voor een pretpark! Afijn, The Janitor (Nicholas Cage) scheurt in zijn bolide nabij het dorp waar het Wonderland staat en rijdt daar zijn autobanden stuk. Wat nou zonde! Hij kan het wel laten repareren maar hij moet dat wel cash betalen. Helaas zit er geen bank in het dorp en zijn alle pinautomaten leeg of buiten werking. Gelukkig is er een andere oplossing.

Onze grote vriend kan zijn schuld inlossen door Willy’s Wonderland schoon te poetsen. Hij moet een nacht werken in het verlaten pretpark en kan dan naar hartenlust verder rijden met zijn gerepareerde bolide. Hij lijkt akkoord te gaan, het is niet echt een spraakzaam karakter, en het schoonmaken kan gaan beginnen. En dan begint de ellende. Wanneer hij aan het schoonmaken is hoort hij ineens stemmen die niet al te vriendelijk zijn en even later komt er dan ook iemand die onze schoonmaker een kopje kleiner wil maken.

Maar wat er komt is niet precies wat je denkt. Het is een van de mechanische poppen die normaliter “dansen en zingen” in de kantine. De wezens zijn echter tot leven gekomen en zijn veranderd in moordlustige idioten. Op de een of andere manier lijkt Nicolas niet onder de indruk want hij beukt de, in dit geval gorilla, er direct een paar op en needless to say, de gorilla zal niet meer veel dansen en zingen voor de gasten.

Wat volgt is een krankzinnige film over een geheim pact tussen de “wezens” en de lokale bevolking, een groep tieners die er een eind aan wil maken en krankzinnige “horror” en gore. De verwachting lag al laag, de uitwerking was niet heel best maar je blijft stiekem toch kijken! Op Wikipedia is de film een actie-komedie horror. In mijn boekje is het een D-film van de hoogste plank en alleen om die reden wist de film mij te vermaken. De absurditeit ligt immens hoog en de geloofwaardigheid heel erg laag. Het zijn samen echter wel de grootste krachten van de film en weet simpelweg te blijven boeien. Dit is een tussendoor film die je eigenlijk niet wilt missen maar ook nooit weer iets mee te maken wilt hebben.

Cijfer: 5/10 maar persoonlijk een 6,5/10

Meer Movieshorts

In de toekomst zijn we van plan om nog meer Movieshorts te gaan publiceren. Waarom? Omdat een lange review voor een tv-serie en/of film niet altijd veel toegevoegde waarde heeft en je soms gewoon een beknopte versie wilt. Misschien gaan we het zelfs wel doen in videovorm! De toekomst ligt nog open op dat gebied maar… er gaat zeker meer volgen. Kortom, stay tuned for more!

Artikel door: Peter van de Velde / @dutchplaystationgamer / @fsomwhiskyguy
Volg FSOM Magazine op Instagram en Facebook!

Vikings is a show about Vikings! Deze week is het Vikings week bij FSOM en daarom gaan we op reis met deze zeevarende Noormannen!

Meer DutchPlayStationGamer

Linkin Park – One More Light Re-Review
Final Fantasy VII Remake Intergrade komt eraan!
The Dude eindelijk op Netflix!
Like a Viking – Vikingweek bij FSOM!
Het verhaal van Ragnar Lothbrok

Please follow and like us:

Dit is ook iets voor jou!

6 reacties

  1. […] Movieshorts – Mortal Kombat, Godzilla vs Kong en Willy’s WonderlandLinkin Park – One More Light Re-ReviewFinal Fantasy VII Remake Intergrade komt eraan!The Dude eindelijk op Netflix!Like a Viking – Vikingweek bij FSOM!Het verhaal van Ragnar Lothbrok […]

  2. […] Movieshorts – Mortal Kombat, Godzilla vs Kong en Willy’s WonderlandLinkin Park – One More Light Re-ReviewFinal Fantasy VII Remake Intergrade komt eraan!The Dude eindelijk op Netflix!Like a Viking – Vikingweek bij FSOM!Het verhaal van Ragnar Lothbrok […]

  3. […] De leukste schurk nu te zien op Disney+Bon Jovi Live vanuit… de bioscoop?John Mayer – Where The Light Is Live From Los AngelesDe Muziek Vliegt Je Om De OrenMovieshorts – Mortal Kombat, Godzilla vs Kong en Willy’s Wonderland […]

  4. […] Mayer – Where The Light Is Live From Los AngelesDe Muziek Vliegt Je Om De OrenMovieshorts – Mortal Kombat, Godzilla vs Kong en Willy’s WonderlandLinkin Park – One More Light Re-ReviewFinal Fantasy VII Remake Intergrade komt […]

  5. […] De leukste schurk nu te zien op Disney+Bon Jovi Live vanuit… de bioscoop?John Mayer – Where The Light Is Live From Los AngelesDe Muziek Vliegt Je Om De OrenMovieshorts – Mortal Kombat, Godzilla vs Kong en Willy’s Wonderland […]

  6. […] De leukste schurk nu te zien op Disney+Bon Jovi Live vanuit… de bioscoop?John Mayer – Where The Light Is Live From Los AngelesDe Muziek Vliegt Je Om De OrenMovieshorts – Mortal Kombat, Godzilla vs Kong en Willy’s Wonderland […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte!
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram