Linkin Park – One More Light Re-Review

One More Light Re-Review | Ik heb er al vaker over geschreven maar dit album van Linkin Park is toch een die wel het een en ander losmaakt. De reden is natuurlijk het overlijden van Linkin Park voorman Chester Bennington. Dat heeft het album een totaal andere lading gegeven en dat vraag, 4 jaar na originele release, om een re-review. Mijn initiele review lees je hier.

Heel ander geluid

Het is natuurlijk nu geen verrassing meer dat het laatste Linkin Park album een geheel ander geluid kent ten opzichte van de albums ervoor. Nu klinkt eigenlijk geen enkel album zoals de vorige maar waar ze altijd nog wel de rock invloeden lieten doorschemeren is dat op dit album een stuk minder aanwezig. Wat overblijft een een album die kleine invloeden uit het verleden laten doorschemeren maar volledig overgoten met een pop sausje.

Dit maakt het album initieel een stuk minder aantrekkelijk voor de oude fans maar toch weet het album ergens ook wel indruk te maken. En die indruk is extra na het overlijden van Chester Bennington. Met die gebeurtenis in het achterhoofd lijkt het album bijna een noodkreet waar je alleen maar achteraf zo over kunt denken.

Nobody Can Save Me

I’m dancing with my demon’s
I’m hanging off the edge

Wanneer je tekst zo begint in een lied die heet “Nobody Can Save Me” dan brengt dit, nu, wel het een en ander naar boven. De tekst spreekt aan omdat het waar is. Iedereen worstelt natuurlijk met zijn demonen en de tekst is dan ook universeel. Toch weet de tekst vier jaar later meer indruk op mij te maken dan het deed in 2017. Waar het toen goed was, daar weet het nu te raken.

Heavy (feat. Kiiara)

De eerste single van dit album was natuurlijk Heavy. De titel heeft echter niets te maken met de muziekstijl. Wederom valt de songtekst op maar ook de onderliggende boodschap wordt nu duidelijk. Het is een nummer die hoop moet doen uitstralen, dat er altijd iemand voor je klaar staat. Dat je,, ondanks dat je voelt alsof de hele wereld op je schouders drukt je het niet alleen hoeft te doen.

Holding on, why is everything so heavy
Holding on, so much more than I can carry

Een zware tekst maar dat maakt het het over het algemeen niet minder waar. Maar we hebben nog een nummer waar we het nog even explicitiet over moeten hebben. En dat is de titeltrack.

One More Light

Who cares if one more light goes out
In the sky of a million stars
It flickers, flickers

Who cares if someone’s time runs out
If a moment is all we are
Or quicker, quicker

Who cares if one more light goes out
Well I do

Dit nummer heeft voor mij persoonlijk over de jaren meerdere betekenissen gekregen. De eerste moge duidelijk zijn, dat is het overlijden van Chester. Maar ook heb ik mijn beide ouders verloren en dat maakt van dit nummer, zeker op dat moment, een doeltreffende manier om je emotie te laten gaan. Het is een nummer geworden die volledig past bij Linkin Park en voor altijd de boeken in gaat als een van hun grootste hits, hoewel de reden onbedoeld zal zijn.

En nu we toch al bezig zijn met een tearjerker heb ik de clip van One More Light ook nog maar even toegevoegd. I’m not crying, you’re crying…

Het oordeel vier jaar later

Vier jaar na de initiele release luister ik dit album nog geregeld maar, zoals ik tijdens de One More Light re-review al liet merken, met een heel ander gevoel. De teksten lijken een schreeuw om hulp en ergens zal dit wellicht ook zo geweest zijn. Maar het album als geheel maakt een doeltreffende afsluiter voor het Linkin Park era met een van de beste zangers die ooit geleefd heeft.

Desondanks de lading die het album gekregen heeft zijn de nummers niet allemaal even tijdloos gebleken. Maar door voornamelijk het nummer One More Light weet het album toch een dikke 8 te scoren op dit moment, waar het in het verleden een 7,5 was. Wat mij betreft is het album dus wel “beter” geworden de laatste jaren.

Artikel door: Peter van de Velde / @dutchplaystationgamer / @fsomwhiskyguy
Volg FSOM Magazine op Instagram en Facebook!

Vikings is a show about Vikings! Deze week is het Vikings week bij FSOM en daarom gaan we op reis met deze zeevarende Noormannen!

Meer DutchPlayStationGamer

Final Fantasy VII Remake Intergrade komt eraan!
The Dude eindelijk op Netflix!
Like a Viking – Vikingweek bij FSOM!
Het verhaal van Ragnar Lothbrok

Stephen King griezelt… Later

Please follow and like us:

Dit is ook iets voor jou!

5 reacties

  1. […] Linkin Park – One More Light Re-ReviewFinal Fantasy VII Remake Intergrade komt eraan!The Dude eindelijk op Netflix!Like a Viking – Vikingweek bij FSOM!Het verhaal van Ragnar Lothbrok […]

  2. […] – Mortal Kombat, Godzilla vs Kong en Willy’s WonderlandLinkin Park – One More Light Re-ReviewFinal Fantasy VII Remake Intergrade komt eraan!The Dude eindelijk op Netflix!Like a Viking – […]

  3. […] – Mortal Kombat, Godzilla vs Kong en Willy’s WonderlandLinkin Park – One More Light Re-ReviewFinal Fantasy VII Remake Intergrade komt eraan!The Dude eindelijk op Netflix!Like a Viking – […]

  4. […] Vliegt Je Om De OrenMovieshorts – Mortal Kombat, Godzilla vs Kong en Willy’s WonderlandLinkin Park – One More Light Re-ReviewFinal Fantasy VII Remake Intergrade komt […]

  5. […] Vliegt Je Om De OrenMovieshorts – Mortal Kombat, Godzilla vs Kong en Willy’s WonderlandLinkin Park – One More Light Re-ReviewFinal Fantasy VII Remake Intergrade komt […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte!
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram