Final Fantasy VII Remake Intergrade komt eraan!

Final Fantasy VII Remake Intergrade komt eraan!

14 april 2021 7 Door Peter van de Velde

Final Fantasy VII Remake Intergrade | Iets meer dan een jaar geleden kwam Final Fantasy VII Remake op de markt en die game deed mijn hart zeer zeker sneller kloppen. Een van mijn favoriete JRPG’s in een volledig nieuw jasje. Oude bekenden, nieuwe gezichten en een verhaal die ik kende maar toch vol zat met nieuwigheden. En nu komt er een soort remaster van een remake uit met de Final Fantasy VII Remake Intergrade! Come to the PS5 family!

Weer €60+ uitgeven?

Een “remaster” van een Remake is denk ik iets wat ik nog niet eerder heb gezien. Maar deze Remake is dan ook geen één op één kopie van het origineel dus wellicht is Remake enkel een naampje. Maar om maar direct met de deur in huis te vallen, nee, je hoeft de game niet nogmaals te kopen, mits je hem nog in je bezit hebt. Je kunt je huidige versie, disc en digitaal, gratis upgraden naar de PlayStation 5 om de game nogmaals te kunnen spelen met betere effecten, meer pracht en praal en betere textures. Low blow? Don’t care! Hopelijk heeft de hoteldeur nu wel daadwerkelijk vormen en kleuren. Want dat was toch wel een dingetje op de PlayStation 4. Ik ga er van uit dat dit op de PlayStation 5 toch wel stukken beter is!

Nieuwe content!

Jawel, de game krijgt daadwerkelijk nieuwe content in de vorm van story DLC! Dus niet zomaar een nieuwe skin voor je wapen of een nieuwe outfit, nee, we krijgen twee nieuwe story chapters! En niet zomaar story, de uitbreiding is namelijk niet voor Cloud en zijn kompanen maar voor een karakter die je volledig kon missen in het origineel! Yuffie is namelijk te vinden in Midgar en we maken kennis met haar en een aantal van haar nieuwe vrienden! Nieuwe gameplay elementen is een ding wat zeker is en wees eerlijk, Yuffie was toch wel een beetje “the life of the party” in Final Fantasy VII. Deze uitbreiding is echter niet gratis en, vooralsnog bekend, enkel speelbaar op de PlayStation 5! Wat de uitbreiding gaat kosten is nog even afwachten maar desalniettemin kijk ik er zeer zeker naar uit. WUTAI!

Wanneer?

Mocht je het nu volledig gemist hebben, de PlayStation 5 versie van de game komt beschikbaar op 10 juni 2021! Als dat geen goed begin van de zomer is dan weet ik het ook niet meer! Mocht je de game overgeslagen hebben op de PlayStation 4 dan is dit HET moment om het alsnog te proberen. Mijn review van de PS4 versie kun je hier lezen maar verwacht zeker een update zodra ik de game heb gespeeld op de PlayStation 5. It’s time to go back to Midgar once more! It’s gonna be a touching reunion…

Artikel door: Peter van de Velde / @dutchplaystationgamer / @fsomwhiskyguy
Volg FSOM Magazine op Instagram en Facebook!

Vikings is a show about Vikings! Deze week is het Vikings week bij FSOM en daarom gaan we op reis met deze zeevarende Noormannen!

Meer DutchPlayStationGamer

The Dude eindelijk op Netflix!
Like a Viking – Vikingweek bij FSOM!
Het verhaal van Ragnar Lothbrok

Stephen King griezelt… Later

Please follow and like us: