BBQ’en doe je in stijl! Leer dat nou eens!

bbq'en doe je in stijl! leer dat nou eens bij fsom

XAPRON | Wanneer je over de Cartografenweg in Waalwijk rijdt, valt je misschien niet direct op dat er in het gebouw met nummer 24 de mooiste producten van Nederlandse makelij worden vervaardigd. Producten die niet alleen een tijdloze uitstraling hebben met roots tot in een ver verleden, maar deze producten komen ook nog met een dikke kus erbij!

Ik heb het dan natuurlijk over XAPRON! Een prachtige naam voor lederen producten die op Nederlandse bodem met de hand worden gemaakt van echt Italiaans leer! De naam XAPRON werd door eigenaar Peter Vrins bedacht door de Engelse naam van schort te gebruiken, dat is namelijk ‘apron’. En hij zette er gewoon een X voor, een kus! In eenvoud straalt kracht!

Erg LEERzaam van XAPRON!

Voor mij is stijl en uitstraling altijd wel belangrijk geweest. Niet alleen moeten je schoenen gewoon netjes zijn, maar ook in huis een mooi kleurtje op de muur. Een robuuste eettafel, je borrelplankje moet de borrelhapjes nog aantrekkelijker eruit laten zien en als je achter de grill of bbq staat moet dat natuurlijk met stijl en klasse!

Door TheDutchBeerdad bij FSOM!

XAPRON. Producten die niet alleen een tijdloze uitstraling hebben en roots tot in een ver verleden, maar je krijgt er ook nog met een dikke kus bij!

Zoals de vaste lezers misschien wel weten ben ik vader van vier dochters. Bij ons thuis is het dus het geval dat onze eettafel vooral door Anna & Elsa placemats versierd wordt. Onze onderzetters hebben vaak van die opstaande randjes zodat de bekers niet over tafel rollen. Dit alles veranderde toen ik bij Xapron ook een placemat van leer tegen kwam in dezelfde legendarische stijl als hun schorten, waar ik al veel langer fan van ben!

Die placemats kwamen er dus al snel. Op het eerste gezicht laat je je misschien wat afschrikken door de prijs, althans ik wel. Voor mij kwam gelijk de vergelijking met die placemats van Anna & Elsa, maar die gaat echt niet op. De placemats van XAPRON worden met de hand in Nederland gemaakt. Ze zijn 2 mm dik en hebben stijlvolle afgeronde hoeken. Je kunt kiezen uit drie verschillende uitvoeringen (Krokodillenprint, Kansas uni en Buffelleer) en je kunt kiezen uit minimaal 4 verschillende kleuren. De keuze is dus reuze en voor iedere voorkeur is er wel een keuze.

We LEREN het wel!

Ik kreeg ooit van mijn wederhelft een leren schort van een merk die mij totaal niet is bijgebleven. En dat was ook precies wat er mis was met het schort. Don’t get me wrong, ik vond het een tof kado (Thanks Sweety!) en ik heb het schort talloze keren gedragen. Alleen de vorm ontbrak en dat was in de tijd dat mijn bourgondische buik nog lang niet de omvangrijke uitstraling had als vandaag de dag. Hij zat dus strak, maar eigenlijk ook niet. Hij was hard en ook de viezigheid kreeg je er maar moeilijk vanaf. Ik droeg hem vaak tijdens het koken of BBQ’en en dat is nou precies waar zo’n schort bij uitstek geschikt voor is. Niet dus. Met het schort van XAPRON veranderde dat dus!

Het schort zat vanaf dag één als gegoten. En dan te bedenken dat het schort nog langzaam naar de vorm van de drager gaat zitten. Het hoogwaardige leer van Italiaanse afkomst is echt een verademing. Het is vrijwel onderhoudsvrij doordat je hem eenvoudig kunt afnemen. Onthoud wel heel erg goed dat je niet met aceton of andere rare middelen aan de slag gaat, want dan kun je die stijlvolle look wel uitzwaaien!

Het leer dat ze in Waalwijk gebruiken is afkomstig uit Italië en is speciaal geselecteerd om aan de juiste kwaliteitseisen te voldoen. Het leer krijgt bij het maken van de producten nog een speciale behandeling die ze in Waalwijk zelf hebben ontwikkeld. Om deze reden zijn onze schorten van leer opvallend licht en flexibel. En valt door de souplesse dus ook mooi om elk lichaam!

XAPRON. Producten die niet alleen een tijdloze uitstraling hebben en roots tot in een ver verleden, maar je krijgt er ook nog met een dikke kus bij! Door TheDutchBeerdad bij FSOm.

Wij blijven doorLEREN!

Omdat wij langzaam fan zijn geworden van deze lederen producten was het een kwestie van tijd dat we ook die felgekleurde onderzetters om wilde wisselen voor de leren onderzetters van XAPRON. Ook deze maken ze met de hand! Sick! Ze vallen hier thuis niet alleen in de smaak vanwege de goede looks, maar ook om praktische redenen. Ze zijn super makkelijk schoon te houden en hoe meer ze gebruikt worden hoe mooier ze worden. In een huis waar geleefd wordt hoort schoonheid thuis. Dat hebben wij wel geleerd!

Neem dus vooral even een kijkje op de website van XAPRON en maak kennis met de te gekke en stijlvolle producten. Naast de schorten, placemats en onderzetters die ik al noemde. Hebben ze ook mooie mapjes voor je messenset of bijvoorbeeld kick-ass pannenlappen. Ik maak vaak ovenschotels boven kooltjes of een houtvuurtje. Ideaal om die loeihete schaal van het vuur te kunnen halen! Ik weet al wat ik op mijn verlanglijstje ga zetten…

Artikel door: Bas / @thedutchbeerdad
Ga jij al uitgekookt aan de slag?
Volg FSOM Magazine op Instagrampagina en Facebookpagina!
Ben je nog geen abonnee op FSOM-tv? Klik dan snel –> hier <– en mis niets meer!

Please follow and like us:

Dit is ook iets voor jou!

4 reacties

    1. Dankjewel Ellen! Fijn weekend!

  1. […] ook: BBQen doe je in stijl! Leer dat nou eens!Volg FSOM Magazine op Instagrampagina en Facebookpagina!Ben je nog geen abonnee op FSOM-tv? Klik dan […]

  2. […] het artikel BBQ’en doe je in stijl hadden we het bij FSOM niet alleen over die megavette leren schort van Xapron, maar natuurlijk ook […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte!
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram